Şimdi Ara

1.6 mpi vw motoru hakkında... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
10.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 Hitler motorlu araç kullanmadım yolda rastlıyorum genelde en sağ şeridi kamyonlarla paylaşıyorlar.
    1990'lı model araçlardaki aynı motoru yadırgamam ama 2010'lu yıllarda bu motoru kullanmak
    yakıt tüketimine birşey diyemem ama kullananlar lpg uyumu dışında + özellikten bahsetmiyorlar
    birileri bu motor vw'nin Türk halkına armağanıdır gibi bir şey söylemiş. Diğer firmaların daha az yakan LPG uyumlu daha performanslı motorları varken bunu armağan kabul etmek polyannacılıktan başka birşey değil.
    parasını haketmeyen gereksiz bir motor.
    altımda 2010 bir araç olacak ve kamyonları sollarken bile yusuf yusuf etmek yada 1990'lı yıllara ait bir araç benimle kedi fare gibi oynayacak bana göre değil.
    hem performanslı hem lpg uymlu hem az yakan motor varken niye müzelik motorla uğraşmak mantıklı değil

• en sağ seridi kamyonlarla paylaşıyorlar ifadesi biraz iddalı olmuş kullanmadığınız bir araç ile ilgili dışarıdan bakarak yorum yaomanız uygun olmamış ....
  • Şu forum ahalisini anlamıyorum, 70-80-90 beygir dizel araca binerler performans konusunda kimsenin sesi çıkmaz, hatta çoğu da tork tan dolayı performansı müthiş der.

102 beygir 1.6 MPI motoru kimse beğenmez. Gayette iyi performansı var 210 km/s'da son hızı var.

Tabii ki yakıt tüketimi gerçekten fazla.
  • 1.6 125 hp Honda Civic ile 1.8T 150 hp , 2.0 TDI 140 hp'lik araçlara toz yutturulduğu iddia ediliyor ama 1.6 102 hp'lik araç gitmiyor oluyor,ben de onu anlayamıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: konix

uzun yolda 100km civarı hızlarda tabi az yakar ama bi 140 bastığınızda araba hem zar zor hızlanır hemde çok yakar. atak değildir sollamalarda sıkıntı çekilir. şehir içi lpg de biraz fazla yakar hem araba ağır hem 102bg hem 8v şimdi bu arabaya az yakar diyemeyiz tabiki. dediğiniz gibi sorunsuz bi motordur lpg ile %100 uyumludur.

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

1.6 125 hp Honda Civic ile 1.8T 150 hp , 2.0 TDI 140 hp'lik araçlara toz yutturulduğu iddia ediliyor ama 1.6 102 hp'lik araç gitmiyor oluyor,ben de onu anlayamıyorum..

Yok artık onu kim söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

1.6 125 hp Honda Civic ile 1.8T 150 hp , 2.0 TDI 140 hp'lik araçlara toz yutturulduğu iddia ediliyor ama 1.6 102 hp'lik araç gitmiyor oluyor,ben de onu anlayamıyorum..

Bende 1.8T varken Civic sahibi bir arkadaş ortaya anahtarını koyuyordu..
  • quote:

quote:

quote:

İşte böylelerinin anahtarını alacaksın hocam. Hiç mi araştırmazsın hiç mi okumazsın. Hadi bilmiyorsun niye ahkam kesiyorsun.

Turbo beslemeli benzinli 150 hp ve 1750 devirde 210 tork üreten 0-100 8.5 sn olan bir araca 125 hp ile kafa tutacaksın.

Üstelik tork fakiri araç. Bizde de var Civic ama bu kadarda olmaz. Anladık kasası hafif kalkışlarda atak araç ama bir yere kadar.

• Ben mecburiyetten 1,6 golf lpg li aldım aldığım bütün yakıtları excelde kaydederim gittiğim km bazlı olarak aldığım lpg+benzin dahil 6 ayda 17269 kmdeki ortalamam 21kr/km. Bence iyi bir değer araç performans aracı değil ama 120 ile cc kullanarak gidiyorum genelde yoksa 140 geçtikten sonra yakıtı çok yakmaya başlıyor. yokuş yukarı sollamalarda hızlanması zayıf. Arabayı 3000 devir üstünde tuttuğunuz sürece rahat gidiyor.

Gelelim eğer benzinli olsa alırmıydım asla almazdım ama lpgye uyumlu olunca aldım. hergün yaklaşık 70 km yol yapıyorum o nedenle ekonomik olması önemliydi o nedenle tercih ettim. Dizel alabilecek (son zamlardan sonra biraz zor ama) duruma gelinceye kadar kullanacam. En sevdiğim yanı her zaman söylüyorum klima motoru zorlamıyor yada hissettirmiyor diyelim önceki focus 2004 te araç benzinliydi yokuşta kesilir kalırdı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İşte böylelerinin anahtarını alacaksın hocam. Hiç mi araştırmazsın hiç mi okumazsın. Hadi bilmiyorsun niye ahkam kesiyorsun.

Turbo beslemeli benzinli 150 hp ve 1750 devirde 210 tork üreten 0-100 8.5 sn olan bir araca 125 hp ile kafa tutacaksın.

Üstelik tork fakiri araç. Bizde de var Civic ama bu kadarda olmaz. Anladık kasası hafif kalkışlarda atak araç ama bir yere kadar.

Sayfalarca tartışınca merak ettim bu aracı,acaba dedim performansı nasıl.Arkadaşı aradım gelmesini rica ettim ve 125'lik Civic'ini test ettim o zaman.Ama yok,bana göre mümkün değildi ama arkasından ne 1.6 motorlu araçlar kafa tutunca uğraşamadım.Demen bu 1.6 motorlar içerisinde hepsi ralli aracı,bir tek bu 1.6 MPI'ler vasat..

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

en sağ seridi kamyonlarla paylaşıyorlar ifadesi biraz iddalı olmuş kullanmadığınız bir araç ile ilgili dışarıdan bakarak yorum yaomanız uygun olmamış ....

sayın pulpa evet belki benzetmem biraz ağır oldu kullanmadım ama içinde bulundum ve yolda karşılaştığım benzer motorlu araçlar bana hep aynı izlenimi uyandırdı. daha aynı motorlu araca sahip bir arkadaş fiesta'nın performansına şaşırdığı için konu bile açmış
    sonuçta akranlarının 110-115 bg ürettiği bir motor 102 bg üretiyorsa bence performansızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

1.6 Hitler motorlu araç kullanmadım yolda rastlıyorum genelde en sağ şeridi kamyonlarla paylaşıyorlar.
    1990'lı model araçlardaki aynı motoru yadırgamam ama 2010'lu yıllarda bu motoru kullanmak
    yakıt tüketimine birşey diyemem ama kullananlar lpg uyumu dışında + özellikten bahsetmiyorlar
    birileri bu motor vw'nin Türk halkına armağanıdır gibi bir şey söylemiş. Diğer firmaların daha az yakan LPG uyumlu daha performanslı motorları varken bunu armağan kabul etmek polyannacılıktan başka birşey değil.
    altımda 2010 bir araç olacak ve kamyonları sollarken bile yusuf yusuf etmek yada 1990'lı yıllara ait bir araç benimle kedi fare gibi oynayacak bana göre değil.
    hem performanslı hem lpg uymlu hem az yakan motor varken niye müzelik motorla uğraşmak mantıklı değil

Oh oh laflara gel .Amerikada falan yaşıyorsunuz herhalde böyle birşey dediğinize göre.etraf 1.3-1.6 dizel,1.2 benzinli araba kaynıyor yahu ne yaptın.1.3 cdti astra,1.2 benzinli yaris,1.4 city, vb onlarca düşük motor araç da herhalde kaldırımdan ilerliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarperGenç -- 6 Ekim 2011; 20:36:04 >

• quote:

1.6 Hitler motorlu araç kullanmadım yolda rastlıyorum genelde en sağ şeridi kamyonlarla paylaşıyorlar.

1.6 olduğunu nereden anlıyorsunuz ayıptır sorması , passatların arkasında yazı yazmaz motor olarak.

• 1.6 hitler motorunu passat dışında diğer araçlar da kullanıyor mesala golf hitler motorlular 1.6 diğerlerinde ise ilave olarak FSI ibaresi bazılarında bora yanlış hatırlamıyorsam 16V ibaresi bulunuyor.
    bunun dışında passat'larda diğer motorlara sahip olanlarda TDI TSI ibareleri bulunuyor.
    bunun dışında bir ibare bulunmasına da gerek yok gidişinden anlaşılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

1.6 olduğunu nereden anlıyorsunuz ayıptır sorması , passatların arkasında yazı yazmaz motor olarak.

1.6 olduğu zaman arkada hiç Passat dışında bir yazı göremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

quote:

quote:

hocam bende biliyorum öyle olduğunu , yazan kişiyi test ediyorum çünkü kafadan sallayıp eleştirenler var. normalde sağdan giden passat göremezsiniz ya makas atarlar yada 140-150 civarı seyrederler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bende biliyorum öyle olduğunu , yazan kişiyi test ediyorum çünkü kafadan sallayıp eleştirenler var. normalde sağdan giden passat göremezsiniz ya makas atarlar yada 140-150 civarı seyrederler.

Kusura bakmayın hocam. Biz 1 yıl 2011 bu motorlu passat kullandım şahsen dediğin gibi 140'tan aşağı gittiğimi hatırlamıyorum yada makas dediğiniz gibi.

O yorumu yazan arkadaşta bu motor gitmiyor değil düz yolda gayet güzel gidişi var sadece sollamalarda ve yokuşta üzüyor. Şahsen ben otoyolda ve e-6 gibi yollarda keyif alıyodum bu motor olmasına rağmen. Lütfen kullanmadan yada bi kere kullanıpta yorum yapmayın.

• 1.6 mpi motorlu (hitler motoru)araç alacak arkadaşlar benzini içer v.s gibi söylemlere çok kulak asmasınlar benzinle binmek sıkıntı olabilir ama lpg ile araç diğer 1.6 lardan çokda abartılı olarak çok yakmıyor evet motor eski bir motor 8 valf bir motor ama sorunsuz bir motor ...

ayrıca hitler motorlu araçlar sağdan gidiyor diyen arkadaşımızın sol şeritten hangi arabayı kullanarak hitler motorlu araçları solladığını öğrensekde bizde biraz bilgilensek memnun oluruz....
  • quote:

Kusura bakmayın hocam. Biz 1 yıl 2011 bu motorlu passat kullandım şahsen dediğin gibi 140'tan aşağı gittiğimi hatırlamıyorum yada makas dediğiniz gibi.

O yorumu yazan arkadaşta bu motor gitmiyor değil düz yolda gayet güzel gidişi var sadece sollamalarda ve yokuşta üzüyor. Şahsen ben otoyolda ve e-6 gibi yollarda keyif alıyodum bu motor olmasına rağmen. Lütfen kullanmadan yada bi kere kullanıpta yorum yapmayın.

ne demek hocam önemli değil . vw nin atmosferik motorlarının çoğu öyle (volanlarının büyük olduğunu duymuştum belkide o yüzdendir) ilk kalkışta honda gibi seri değil ama devrini aldığında yola yapıştıkça yapışır iyice hızlanmak ister (kendi 1.4 aracımda öyle). zaten passat 1500 kilo içinde 150 kilo insan 50 kilo yük olsa etti 1700 kg kalkışlarda biraz zorlanır.

bayırlarda ise dediğiniz gibi 1.6 motor yakıt olarak üzer (genede ayarlı girdiğinizde 120 den aşağı düşmezsiniz sadece vites düşürüp gaza basmanız lazım) , mesela 1.6 fsi bayırlarda üzmüyordu bizi ama iyi yakıyordu (şehir dışı performanslı gidince klima açık 8-8.5 litre).

aslında her aracın bir kullanım şekli var 1.0 poloda olsa , 3.2 fsi a5 te olsa ona göre kendinizi ayarlayıp gideceksiniz o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 6 Ekim 2011; 22:19:08 >

• 1.6 mpi motorlu (hitler motoru)araç alacak arkadaşlar benzini içer v.s gibi söylemlere çok kulak asmasınlar benzinle binmek sıkıntı olabilir ama lpg ile araç diğer 1.6 lardan çokda abartılı olarak çok yakmıyor evet motor eski bir motor 8 valf bir motor ama sorunsuz bir motor ...

ayrıca hitler motorlu araçlar sağdan gidiyor diyen arkadaşımızın sol şeritten hangi arabayı kullanarak hitler motorlu araçları solladığını öğrensekde bizde biraz bilgilensek memnun oluruz....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.