Şimdi Ara

1.6 mpi vw motoru hakkında... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
10.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hitler motorumla otobanda kral gibi gittiğim için bunu yapıştırmıştım 1.6 yerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Hitler motorumla otobanda kral gibi gittiğim için bunu yapıştırmıştım 1.6 yerine

hocam niye sattınız arabanızı merak ettim. şu anda binilebilecek en uygun arabalardan biri. kendine has bir kasası var , buram buram kalite kokuyor , isterseniz saatlerce yol yapabilirsiniz yorulmadan. sadece yakıtı fazla o da lpg ile çözülebilir.

bazen poloyu alacağımıza passat alsaydık diyoruz ama fsi passatımız olduğundan gereksiz bir seçim olur diye almadık.

ayrıca çıkartmaları nereden aldınız ? saleen in çıkartması olsa ön cama güneşlik olarak takabilirim.

1.6 mpi vw motoru hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 6 Ekim 2011; 22:53:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

hocam niye sattınız arabanızı merak ettim. şu anda binilebilecek en uygun arabalardan biri. kendine has bir kasası var , buram buram kalite kokuyor , isterseniz saatlerce yol yapabilirsiniz yorulmadan. sadece yakıtı fazla o da lpg ile çözülebilir.

bazen poloyu alacağımıza passat alsaydık diyoruz ama fsi passatımız olduğundan gereksiz bir seçim olur diye almadık.

ayrıca çıkartmaları nereden aldınız ? saleen in çıkartması olsa ön cama güneşlik olarak takabilirim.

Annem ehliyet aldı haliyle ilk defa öğreneceği için çok büyük bi araç kullanamıyodu o yüzden sattık. Yoksa satılacak bir araç kesinlikle değil zaten yılda 10.000 km yapıyoruz yakıtıda pek etkilemiyordu. Şimdi onun yerini dolduramıcak ama annem öğrenene kadar bize tekrar vw kalitesi yaşatacak bir polo arıyoruz sizinki gibi yeni kasa 15.000 km ye kadar beyaz com. 1.6 TDI motorlusundan.

Çıkartmaları şirinevler modifiyeciler caddesinden almıştım tanesi 3 lira. Resimdeki halinde biraz kalmış yıkamacı fırçayla yıkamış babam yıkattırmıştı yoksa kalkacak birşey değil kolay kolay.

Elimde birde şuan G T olanı var. Onuda poloya yapıştırıcam kısmetse.
    R

• a3 1.6 2009 araca sahibim dsg sanzuman karma gecen olctum 432 kr yakıyo km de alt devirlerde gayet canlı bir araç performansı 140-150 km/s kadar iyi diyebilirz memnun sayılırım bıraz fazla yakması hariç bir de kullanan diğer arkadaslar bu motorda yağ eksiltme sorunu var mı devirli kullanımda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

1.6 mpi motorlu (hitler motoru)araç alacak arkadaşlar benzini içer v.s gibi söylemlere çok kulak asmasınlar benzinle binmek sıkıntı olabilir ama lpg ile araç diğer 1.6 lardan çokda abartılı olarak çok yakmıyor evet motor eski bir motor 8 valf bir motor ama sorunsuz bir motor ...

ayrıca hitler motorlu araçlar sağdan gidiyor diyen arkadaşımızın sol şeritten hangi arabayı kullanarak hitler motorlu araçları solladığını öğrensekde bizde biraz bilgilensek memnun oluruz....

benim söylememe gerek yok zaten aynı motor sahibi( 2008 jetta)bir arkadaş konu bile açmış
    http://resim.donanimhaber.com/m_52002197/mpage_1/key_/tm.htm
    merak ettiniz söyleyeyim kullandığım araçlardan bazıları(kendime ait bir aracım yok genelde şirket araçlarını kullanıyorum)
    volvo s60 d5
    passat tdi 2.0
    linea 1.6 multijet
    megane II dci 105
    focus tdci 110
    en komik olan ise arkadaşımın LPG li aracının LPG ayarlarını denerken onunla yarışmaya çalışıp madara olan bir passatdı(1.6 hitler motoru olduğuna eminim çünkü başka motora sahip olsa bu kadar kötü gidemezdi)

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

1.6 mpi motorlu (hitler motoru)araç alacak arkadaşlar benzini içer v.s gibi söylemlere çok kulak asmasınlar benzinle binmek sıkıntı olabilir ama lpg ile araç diğer 1.6 lardan çokda abartılı olarak çok yakmıyor evet motor eski bir motor 8 valf bir motor ama sorunsuz bir motor ...

ayrıca hitler motorlu araçlar sağdan gidiyor diyen arkadaşımızın sol şeritten hangi arabayı kullanarak hitler motorlu araçları solladığını öğrensekde bizde biraz bilgilensek memnun oluruz....

benim söylememe gerek yok zaten aynı motor sahibi( 2008 jetta)bir arkadaş konu bile açmış
    merak ettiniz söyleyeyim kullandığım araçlardan bazıları(kendime ait bir aracım yok genelde şirket araçlarını kullanıyorum)
    volvo s60 d5
    passat tdi 2.0
    linea 1.6 multijet
    megane II dci 105
    focus tdci 110
    en komik olan ise arkadaşımın LPG li aracının LPG ayarlarını denerken onunla yarışmaya çalışıp madara olan bir passatdı(1.6 hitler motoru olduğuna eminim çünkü başka motora sahip olsa bu kadar kötü gidemezdi)

motoru biraz performanssız olabilir ama fiestaya geçilecek kadarda kötü bir araç değil abartmayalım. o motoru iyi bir şöför yakıtı önemsemeden (yaksa yaksa uzun yolda en fazla 10 litre yakar zaten) çoğu araçla rahat rahat kapışır.

eğer 100 le giderken sol aynadan fiesta görüpte basmaya kalkmışsa tabi gitmez araba. 3e çekip 130 km ye kadar basıp 4 e atıp 160-170 basıp 5. vitese geçtiğinizde yakıtı içsede gider o araba ve fiesta tarafından geçilmemiş (delinmemiş ) olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 7 Ekim 2011; 14:29:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

quote:

volvo s60 d5
    passat tdi 2.0
    linea 1.6 multijet
    megane II dci 105
    focus tdci 110

motoru biraz performanssız olabilir ama fiestaya geçilecek kadarda kötü bir araç değil abartmayalım. o motoru iyi bir şöför yakıtı önemsemeden (yaksa yaksa uzun yolda en fazla 10 litre yakar zaten) çoğu araçla rahat rahat kapışır.

eğer 100 le giderken sol aynadan fiesta görüpte basmaya kalkmışsa tabi gitmez araba. 3e çekip 130 km ye kadar basıp 4 e atıp 160-170 basıp 5. vitese geçtiğinizde yakıtı içsede gider o araba ve fiesta tarafından geçilmemiş (delinmemiş ) olursunuz.

söyledikleriniz eğer fiesta 1.4 ve altı motorsa doğru ama otoban dışında 1.6 tdci ve her halde 1.6 duratec motora sahip bir fiesta'ya karşı şansı olmaz

• quote:

söyledikleriniz eğer fiesta 1.4 ve altı motorsa doğru ama otoban dışında 1.6 tdci ve her halde 1.6 duratec motora sahip bir fiesta'ya karşı şansı olmaz

1.6 duratec e karşı şansı yok tabi 1.6 tdci ile kapışır. fiestaların yüksek hızdaki durumunu bilmiyorum ama passatla 140 ı geçtiğinizde mermi gibi gidiyor esp vs her türlü donanım var. 1.6 ti-vct ,1.6 tdci fiesta kullanıcıları çok az olduğu için böyle bir yorum yapmayı doğru buldum. normal bir fiesta 1.4 tdci olur o da 150 km den sonra gitmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutkk

a3 1.6 2009 araca sahibim dsg sanzuman karma gecen olctum 432 kr yakıyo km de alt devirlerde gayet canlı bir araç performansı 140-150 km/s kadar iyi diyebilirz memnun sayılırım bıraz fazla yakması hariç bir de kullanan diğer arkadaslar bu motorda yağ eksiltme sorunu var mı devirli kullanımda?

Öyle bir durumla karşılaşmadım hiç hocam benim 1.6 da ama 15000 de gittiğim zaman sorarım sizin yerinize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutkk

a3 1.6 2009 araca sahibim dsg sanzuman karma gecen olctum 432 kr yakıyo km de alt devirlerde gayet canlı bir araç performansı 140-150 km/s kadar iyi diyebilirz memnun sayılırım bıraz fazla yakması hariç bir de kullanan diğer arkadaslar bu motorda yağ eksiltme sorunu var mı devirli kullanımda?

Bu motorların klasik özelliğidir yağ eksiltmesi.Her 15 bin km de 1 litre yağ eksiltir.Herhangi bir sorun yoktur.
  • Ağustos ayından beri 1.6 102 bg golf 6 kullanıyorum. Motor tabii önemli bir kriter. Ancak benim önceliğim aracın kasasının konforlu ve sağlam olmasıydı. Bu yüzden golf aldım. Aynı aracın 2005 modelini kullanan arkadaşım da var hem araçtan hem motordan memnun. LPG yi de taktırınca çok güzel bir araç olacak.
  • bende yaklaşık 4 ay kadar önce 1.6 mpi octavia aldım ambiente optimal paketli ve lpg ile araç bana 40 bin tl ye mal oldu skoda bu motor için son zamlardan önce iyi bir alternatifti ama su an aracın 2012 model liste fiyatı 44500 tl olmuş lpg ile 46 bini bulur maliyet. ha motora gelince arkadaşların hepsinin yazdıgı şeyler kendince dogru aslında ama ben motoru belli bir müddet kullanmadan sadece tek seferlik sürüşün ardından yorum yapmayı uygun bulmuyorum aracı sürüp tanıdıkça tepkilerini ögrendikçe aslında çok da hantal bir araç degil örnegin bu motor max torku 3800 devirde veriyor bu ve benzeri teknik verileri bilmeden bu aracı sürmek ve sonra da gitmiyor cekmiyor vs demek biraz insafsızlık bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: special123456

Bir de bazı arkadaşlar 8v 16v olayına çok takılıyor. İsterse 3,5 valf olsun Önemli olan sonuç.

Toyota'nın güncel VVT-i 1.6 16v benzinli motoru (corollada kullanılan) bu 30 yıllık hitlerden daha ileri teknoloji, daha yeni ve daha çok gelişmiş bir motor değil mi?

Öyleyse buyrun kağıt üstündeki teknik verilere şöyle bir göz atalım, işte dehşetengiz farklar:

Hitler: Maksimum tork 148 / 3800 Nm dv/dk ----------- Toyota: 1.6 vvti Maksimum tork 157/5200 Nm/dd

Hitler: Maksimum güç 75 (102) / 5600 kw (PS) dv/dk --------- Toyota 1.6 vvti Maksimum güç 124/ 6000 PS/dd

Yakıt tüketiminde;
    Hitlerli golf şehir içi 9.7lt/100km -------- Toyota corolla 1.6 vvti şehir içi 9.2lt/100km

Hitlerli golf şehir dışı 5.6lt/100km ---------- Toyota corolla 1.6 vvt-i şehir dışı 5.8lt/100km

Hitlerli golf karma kullanımda 7,1lt/100km ---------- Toyota corolla 1.6 vvt-i karma kullanımda 7.0Lt/100km ortalama.

Hitlerli golf 0-100Km/sa hızlanması 11.3 saniye, son hızı 188km/h Toyota corolla 1.6 vvti 0-100 hızlanması 10.4 saniye, max hızı 195 km/H

Pratikteki kullanımda üç aşağı beş yukarı veriler değişebilir. Ama kağıt üstünde tork farkı yaklaşık %6 (9nm/dd), o da vvti motor bu torku 5200 gibi çok yüksek bir devirde sağlayabiliyorken hitler 3800 devirde sağlıyor.

Yakıt tüketimi çok yakın ortalamalarda. Şehir içinde yarım litre VVT-i fark ediyor. Şehir dışında hitler önde.

Ama sonuç olarak daha çok valf, değişken sübap zamanlaması v.s. teknolojik farklar büyük bir mucize yaratamamış.

Üstüne üstlük motoru daha komplex daha karmaşık hale getirdiği halde

Tabi ki yeni teknolojiler, turbo ve sübap zamanlama kontrolü filan bir miktar performans ve yakıt tasarrufu getirir.

Ama bu turbo dizelle atmosferik benzinli motor farkı kadar büyük bir etki yaratmaz.

Kağıt üzerindeki verileri bilemem ama corolla'nın 1.6 atmosferik motoru vw'nin 1.6 atmosferik motorundan daha sorunsuz daha az yakar daha cok kacar.

Ciddi anlamda vw hastası biri olarak bu yorumu yapıyorum, 1.6 corolla'm da var bir yakınımdada jetta 1.6 var kagıt üzerinde 5200 devirde max. torku veriyor olabilir fakat ekonomik odaklı kullanan biriyim toyotada 2200-2300 devir bandında bir üst vitese geçiyorum ne bir çekiş problemi ne bir yığılma söz konusu olmuyor.Fakat jettada aynı şekilde kullandıgımda bariz hantal bir araç oluyor atik olması için 3000 devir çevirmek gerekiyor buda dogal olarak toyotadan cok yaktırıyor.

Not:Hortlatmıs olabilirim

• konuyu ben açmıştım passatı aldığımda...

bu motor benim ihtiyaçlarımı karşıladığı için passatı satınca birde mpi motorlu 1.6 golf aldım halen bu aracı kullanıyorum ve lpg ile bu motorlarda 50000 km yaptım hiçbir sıkıntı yaşamadım...
  • Octavia 1.6 mpi BRC lpg ile şehir içi 25 kuruş yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar forumda devamlı bu motora su gibi benzin yakar gitmez v.s yazılıp duruyor acaba bunu yazanların hepsi bu motoru kullanmışlarmı yoksa duyduklarınımı yazıp duruyorlar anlamadım imzamdaki araçla geçen ay istanbula gidip geldim 19 kuruş-100 km tüketimim oldu ...
    bu hitler motoru denen motorlu aracı alacak olanlar rahatlıkla bu motorlu araçları alabilirler lpg ilede ekonomik olarak dizelin sıkıntılarından uzak olarak kullanabilirler ama ne olabilir forum ahalisi 150 beygirden aşşağı araç kullanmadığından onlardan 3 sn sonra 0-100 km hıza çıkarlar haberleri olsun onun haricinde çatır çatır sıkıntısız abuk sabuk arızaları olmayan bir motorları olur....
    lütfen bu motoru kullanmayanlar saçmasapan benzini içer v.s gibi extrem yorum yapmasınlar zaten bu motora benzinle binen yok lpg dede güncel tüketim yazıyor varsa aksini ispat edebilecek konussun heralde bizde kafamızdan sallamıyoruz bu değerleri...
    kusura bakmayın hitler motoru söyle böyle yazılarından gına geldi ben bu motordaki mevcut ekonomiyi 1.4 tsi ile değişmem ha pardon sizin altlarınızdaki 150 beygirlik araçların keyfi olmaz bu motorda ama varsın olmasın önemli olan benim işimin görülmesi sizden önce hızlanmam deil...

Uzun yollarda gayet az yakar hocam.

• Arkadaşlar 1 sene bu motorlu (1.6 102 hp) Passat kullandım: Sollamalarda, yokuşlarda, klima açıkken ve arabada azıcık yük varsa durumlarının her birinde ayrı ayrı saç baş yoldurtuyordu. Kan ter içerisinde kalıyorsunuz.

Bir kamyonun arkasında 20 dk egzos gazı yutulur mu ya? Bazı yokuşlara 5. vites 130 km/h ile girip 2. vitese düşmek zorunda kaldığım oldu!?! (Erzurum'a yaklaşıncaki yayla gibi rampa, bilenler bilir) Üstelik araba da sadece ben vardım yük de sıfır.

Klima açıkken hep bir vites düşük gezmeniz gerekir.

Zor dayandım ve arabayı motoru haricinde çok severek satıp kurtuldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konix

uzun yolda 100km civarı hızlarda tabi az yakar ama bi 140 bastığınızda araba hem zar zor hızlanır hemde çok yakar. atak değildir sollamalarda sıkıntı çekilir. şehir içi lpg de biraz fazla yakar hem araba ağır hem 102bg hem 8v şimdi bu arabaya az yakar diyemeyiz tabiki. dediğiniz gibi sorunsuz bi motordur lpg ile %100 uyumludur.

imzamdaki golf 150-160 klima full açık lpg'de 27 kuruş (bir depo boyunca ölçüldü)
    yakmakta sizce bu yüksek bir miktar mı (Ankara afyon arası )
    araç 8v olmasından dolayı ilk kalkışı kötü ama sonrasında gayet yeterli bir performansı var
  • öldürmez süründürür, öyle bir motor araba kombinasyonu.

• Lpg hariç hiçbir artısı yok, dizel kazığı yememek için ucuza almıştım sıfır aracı o yüzden biniyorum yoksa TSI candır

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.