Şimdi Ara

1.6 TDI DSG Leon Satıp 1.2 TSI DSG Leon Almak Ne Kadar Mantıklı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

8000 TL gibi bir fark var arada.

tüm yazdıklarım ve sizin mesajlarınızda karar değişikliği yoksa ( 2 kapılı, dsg vs ) ben "alın" derim.
  • Evet hem ona güveniyorum hem de start stop özelliğine. Çünkü genelde yoğun trafikte oluyorum. Baya etkisi olur diye düşünüyorum.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Nickinize bakarsak; bir kere aklınıza girmişse siz bu arabayı alacaksınız .. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    :) Bugün 1.2 tsi dsg ibiza test edeceğim leon bulamadım maalesef. Araca oturur oturmaz ilk işim tüketimine bakmak olacak. Test aracı illaki biraz fazla çıkacaktır ama en azından bana bir fikir verir. Sonrada yokuşa süreceğim aracı bakalım nasıl gidecek :) Teşekkürler yorumlarınız için.
  • quote:

Evet hem ona güveniyorum hem de start stop özelliğine. Çünkü genelde yoğun trafikte oluyorum. Baya etkisi olur diye düşünüyorum.

Start stop her saniye devreye girmiyor (durup 5 sn sonra tekrar hareket ederseniz falan) ama mutlaka faydası olacaktır. TSI ile dizelden normal şartlarda daha az yakman zor, o da kullanımın aynı olursa 7.5 litre civarında seyreder şehiriçi trafiğinde (iyimser konuşuyorum), artabilir de..

Aracın bayide olup olmadıgını sordunuz sanırım, kafanıza koymuşsanız bize hayırlı olsun demek düşer Bari dolu donanımla alın (FR olsun)
  • 1.6 tdci 6 ileri Manuel aracımla 100 TL yakıt ile 400 km gittigim yolu (Yaklaşık 5.5 ortalama)
    1.4 TSI 7 ileri DSG araçla 100TL yakıt ile 260 km gittim (Yaklaşık 9 ortalama)

Fikir verir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 23 Aralık 2013; 13:22:54 >
  • FR maalesef 1.4 tsi modelde var 1.2de yok. Bazı forumlarda resimlerle kanıtlanarak 5 ila 5,5 arasında yaktığı söyleniyor. Sizce photoshop olabilir mi?
  • 1.4 ile 1.2 arasında fark yok mudur? 1.2 nin değerleri de böyle ise iş sıkıntıya girer.
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Yanlış yönlendirmeyeyim 1.2 kullanmadım ancak kişisel tahminim çok oynamayacağı yönünde.

Mutlaka aklınızdaysa böyle bir seçenek bir iki gün kiralayın kullanacağınız güzergahda gidin gelin.
    Ben olsam öyle yapardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 23 Aralık 2013; 14:14:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

1.6 tdci 6 ileri Manuel aracımla 100 TL yakıt ile 400 km gittigim yolu (Yaklaşık 5.5 ortalama)
    1.4 TSI 7 ileri DSG araçla 100TL yakıt ile 260 km gittim (Yaklaşık 9 ortalama)

Fikir verir sanırım

Farkın bu kadar olmaması lazım ilginç..

Herkesin şehiriçi tüketim diye gittiği güzergah farklı. Bana göre TEM'de açık yolda her gün 10-15 km gidip de onun adına şehiriçi tüketim demek yanlış olur, olsa olsa karma tüketim değeri ile karşılaştırılır.

Benim şehiriçi güzergahım mesela saat 17.00'de sarıyerden çıkıp yolun durumuna göre (iyimser 18.00 - tıkalı ise 18.30-19.00) beşiktaşa varma mesafesi. Atatürk sanayi yoğun, tem baglantı noktası yoğun, 4.levent yoğun, levent yoğun, zincirlikuyu köprü girişi yoğun, barbaros bulvarı akıcı.. Buyrun bu güzergahta deneyin tüketim değerlerini, leon dizelin bu trafikte ben 6-6.5 litreden az yakabileceğine ihtimal vermiyorum, zira TSI 1.4 olsun 1.2 olsun o da 7.5-8 litreden az yakması zor..
    Tabii ki tüm gittiğim yollar bu kadar tıkalı olmuyor, ama günlük bu trafiğe giriyorsanız dizel ile benzinlinin arasındaki farkın aşırı olmaması lazım (bahsettiğiniz 1.6 TDI ve 1.2 TSI için)

@Zapt-ı Na Mümkün, 1.4 TSI 140 hp alma şansınız yok mu? Çünkü bu seçenek 1.4 TSI 122hp den daha optimize ve yeni modül olduğu için daha az yakabilirsiniz. Ama yol açık olduğunda ayağınıza hakim olacaksınız FR donanım 1.4 TSI için ben değişirdim ama 1.2 TSI için dizelden vazgeçmek çok mantıklı değil bana göre.. En azından keyifli bir motora ve donanım yelpazesine sahip olursunuz. 1.2 TSI motoru zorlarsanız aradaki fark uçurum olur onu da söyleyeyim..

Edit.: Ancak 1.4 TSI 140 hp manuel geliyor, bu da seçeneklerinize ters sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 23 Aralık 2013; 14:39:23 >

• Bu fikir güzel aslında aradığım araç var mı araştırmak lazım.
  • Otomatik haricinde hiç düşünmüyorum. Bu arada ibiza ile test yaptım. Aracın ortalama tüketimi 10.3 gösteriyordu. Hadi test aracı diye hırpalanmıştır desem normal yakışı en fazla 8 dir tahminimce. Ben bu araca 8den aşağı yaktıramam.
  • quote:

Otomatik haricinde hiç düşünmüyorum. Bu arada ibiza ile test yaptım. Aracın ortalama tüketimi 10.3 gösteriyordu. Hadi test aracı diye hırpalanmıştır desem normal yakışı en fazla 8 dir tahminimce. Ben bu araca 8den aşağı yaktıramam.

Aynen öyle dediğiniz gibi, 8 litreden aşağı düşürmeniz zor.
  • bu arada konuya katkı olsun diye yazıyorum.

teyzemde henüz 800 km de golf 7 1.2 tsi manuel var. Ankara içi sakin kullanımda ortalaması 6,7 idi en son baktığımda. Çok sakin kullanırlar, yaşlı bir çift
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    :) Yaşlı çift sakinliğinde 6.7 ise benim sakinliğimde o 8 olur en az dediğim gibi :) Kafam iyice karıştı en son yazı turaya kalacak iş herhalde
  • 1-2 yaşında sıfır alınan araçlarını değiştirmek isteyenlere kızıyorum ister istemez... Aracınızda bir sorun yokken ufak şeyler için sıfır aldığınız aracı satıp yerine sıfır başka bir araç almak faiş fiyat çeken şımarik distribütörlerin, vergi ve harçlar ile, cezalar ile bütçe döndüren hükümetin ekmeğine yağ sürmekten başka birşey değil bana sorarsanız.

Binin ne güzel gül gibi dizel aracınıza ne gerek var milleti zengin etmeye? Malum sitede yüzbinlerce satılık araç var. Herkes sıfır araç derdine düşmüş... Ben de aracımı satıyorum lakin sıfır araba asla ve asla düşünmüyorum. Bu aracın cevap vermediği ihtiyacıma cevap verecek başka bir 2. el araç almak tek derdim.

Bunları yazıyorum yazmasına da, 2. el de kimeye güven olmuyor, herkes de risk almak istemiyor o yüzden sıfır araba isteyenlere kızdığım için kendime kızıyorum :)

Neyse ben gidiyim, yapacağınız tercih umarım sizi pişman etmez...

• quote:

Yılda 15000 km falan yapıyorum. Eğer 7-8 lira oynayacaksa razıyım açıkçası.

Güncel fiyatlarla hesaplarsak

1.6 tdi 100 km de 7 litre X 4.4 tl yani yaklaşık 30 tl

1.2 tsi 100 km dr 8 litre X 4.8 tl yaklaşık 39 tl gibi bir tüketim olur.

Bir yılda 15 bin km yaparsanız benzin için 1500 tl civarı fazladan para verirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Aslında düşünceniz mantıksız değil. Benimki ihtiyaç değil tamamen zevk. Ama evlenmeden çoluk çocuğa karışmadan yani kendimden başka kimseye bakmakla yükümlü olmadan imkanlarım çerçevesinde elimden geldiğince zevklerimden isteklerimden kesmemeye çalışıyorum. Çünkü eminim ki çocuk falan olduktan sonra onların geleceğini düşünmekten kendi şimdiki anlarımı yaşayamayacağım.

2. el fiyatları inanılmaz uçmuş sıfırdan farkı yok neredeyse. Riski sıkıntı çıkma ihtimali de cabası. Yani ben 2. el alamam herhalde.

Teşekkürler yorumunuz için.
  • Evet dediğim karma tüketim değerleri. Pendik Kurtköy ve Gebze Kurtköy e-5 güzergahı iş gidiş ve çıkış saatleri
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.