Şimdi Ara

1.6 TDI DSG Leon Satıp 1.2 TSI DSG Leon Almak Ne Kadar Mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. İki gündür bu konuyu düşünüyorum belki sizler bana yardımcı olabilirsiniz. 2011 model dizel dsg leon aracımı satıp yeni kasa sıfır 1.2 tsi dsg tek kapı leon almak istiyorum. Aracın tek kapı olmasının dezavantajları beni ilgilendirmiyor eskiden beri bir tek kapı arabam olsun isterdim zaten. Benim kafamı karıştıran benzinli olması.
    Forumda birkaç konu okudum 1.2 tsi motorun çok az yaktığı ile ilgili. Ama sıkıntı olan dizel satılıp benzinli alınır mı? 1.6 benzinli sahibi olsam almak için bir saniye düşünmezdim ama dizel satıp benzinli almak ne kadar mantıklı onu çözemiyorum.
    Neden değiştiriyorsun derseniz aracımın biraz daha sportif görünmesini ve daha çok teknolojik olmasını istiyorum. Dizel aracım ile 6.5 lt altına inemedim hiç. Genelde 7-8 arası kullanıyorum ve basmıyorum bile. Neden bu kadar çok yakıyor bilmiyorum. Yeni leonlarda start-stop olduğu için yakıt tüketimi bayağı düşer çünkü genelde yoğun trafikte kullanıyorum.
    Forumlarda 1.2 tsi motorun 5 ila 8 arasında yaktığını okudum. Benzin 4,82 TL mazot 4,45 TL. Eğer gerçekten dedikleri gibi yakıyorsa aradaki fark sorun olmaz. Daha az vergi öderim bakım daha ucuz olur dizelin sesinden kurtulurum kışın geç ısınmasından kurtulurum gibi sebeplerle benzinli daha mantıklı geliyor şu an.
    Bugün bir test aracı buldum sonunda leon değil ama ibiza en azından azda olsa bir fikrim olsun diye denemeye gideceğim. Aranızda bu konu hakkında yorum öneri ve tavsiyeleri olan varsa çok mutlu olurum.

• Aracınız güncel kasa Leon'dan daha sportif bir tasarıma sahip. Ama yeni Leon, Sc dediğimiz coupe tarzı olunca gercekten guzel gözüküyor. 2nci eli, biraz fazla yakmasını dert etmeyeceksiniz bu degisiklik iyi olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler. Ne kadar fazla yakar sizce bir tahminde bulunabilir misiniz?
  • Yapacağınız km nedir bilmem ama aradaki tüketim farkı bakım ve vergi farki ile kapanabilir. Çok km yapıyorsanız orası ayrı konu.

Benzinlinin dizele göre çabuk ısınması, start stop,daha az ses ve vibrasyon avantaj. Ve birde eski leon un artık Apaçi arabası izlenimi vermesi benim için önemli etken.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    15000 KM falan yapıyorum. Ne düşünürsünüz?
  • Bastığında her turbolu araç yakar, o beygir-tork güçleri havadan gelmiyor tabi ki, eğer ayağınıza hakim sakin bi sürücüyseniz sabit hızda CC yardımıyla az yaktırabilirsiniz, start-stop olayını unutun yani çok güvenmeyin, doğru çalışabilmesi için 20 tane parametrenin biraraya gelmesi lazım ki, kışın çok yaktığı dönemde zaten mümkün olmuyor, ha şunlar gerçektir, daha az vergi verirsiniz, motor daha çabuk ısınır, daha sessizdir, lakin işi DSG ye devretmek lazım, manuel tercih etmezdim ben olsam, çünkü 1500 devre kalan motor resmen ölü, cücük kadar motordan 0 dan kasayı alıp götürmesini bekleyemezsin, turbonun işini yapması lazım, bırakın o işleri dsg ayarlasın manuel almayın kısaca, vw motorlarda yağ yakmayan benzinli motor yok, o furyaya 1.2tsi da katıldı, zaten öyleydi de, sıkıntı yok ama vw üretmek istediği için böyle üretiyor, aşırı besleme motorun bir miktar yağ yakması lazım ki silindir cidarını komple yağlasın, kesinlikle motor ömrüyle alakası yok, uzun kmler devirirsiniz o motorla, bu arada full led, alcantara döşemeler, ses sistemi, sunroof gibi donanımlar gerçekten insanın iştahını kabartıyor, bunlar sanırım mevcut araçta yok, anahtarsız giriş çalıştırma varsa o opsiyonuda ekletmeye değer ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

15000 KM falan yapıyorum. Ne düşünürsünüz?

Arada ne kadar fark vereceksiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SEAT LEON 1.6 TDİ ALINIR MI?
    15 yıl önce açıldı
    VW JETTA 1.2 TSi ALINMALI MI ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence kara geçersiniz yerinizde olsam yaparım imkan varsa eğer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Aracınız güncel kasa Leon'dan daha sportif bir tasarıma sahip. Ama yeni Leon, Sc dediğimiz coupe tarzı olunca gercekten guzel gözüküyor. 2nci eli, biraz fazla yakmasını dert etmeyeceksiniz bu degisiklik iyi olur..
    Tahminde bulunmaktansa kullanıcı yorumları daha önemli. Ancak yine de tahmin yürütecek olursak, dizel ile basmamaniza rağmen 6,5 altına inmiyor ve genellile 7-8 arası ortalama degere sahipseniz. 1.2 tsı ile aynı koşullarda 10 lt altına inmeniz zor gibi. Bir de isin sportiflik boyutu yani tek kapı ve benzinli bir araca binme durumu gereğini yaparsanız tüketimin ucu açık olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 23 Aralık 2013; 12:11:19 >
  • dizelin esprisi kalmadı zaten artık, aracı gençleştirmek de var işin içinde, tabi o kasanın giderek apaçi arabası hali aldığı da doğru, çok da mantıksız bir hareket olmaz
  • Her şey maddi durumunuza ve sizin tercihinize bakıyor sanırım.

Biz burada ne dersek diyelim siz yine kendi bildiğinizi yaparsınız
  • Zevkler tartışılmaz ama tek kapı araç merakını bence BMW tarzı bir araçta yapın derim, 4 kapılı dizel aracı verip, 2 kapılı benzinli araba almazdım şahsıma.
  • 2013 TDI DSG leonum var , bence değmez. 2011 model araba en az 4,5 yıl daha kullanılır. Paranı biriktir euro bu seviyelerdeyken araban varken para harcama
  • Devletimiz sizi çok seviyor.
    Şaka bir yana dizel 2 yaşında bir aracı satıp aynımodel benzinli bir araç almak bana şu devirde hiç mantıklı gelmedi. Değişen ihtiyaçlara göre Daha büyük bir araç deseniz anlarım, daha az yakan araç deseniz onu da anlarım. Ama aynı araçla değiştirmek devlete boşu boşuna ötv ve kdv ödemekten başka birşey değildir bana göre.
    Ama karar sizin tabi ki de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 km de 7-8 lira fazla tüketecektir. Eğer fazla km yapmıyorsanız bu değişikliğe deger.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    8000 TL gibi bir fark var arada.
  • Kesinlikle DSG düşünüyorum zaten otomatikten sonra manuele geçemem. Benim aracın pedalı farklı olduğu için çok hafif dokunuşlar yapamıyorum belkide fazla yakması bu sebepledir. Farklı derken bu otobüs pedallardan bahsediyorum. 1.2 tsi motorlar çok az yakıyor dediler bende ona güvenerek böyle bir düşünceye girdim. Araçta full led ve 17 jant var.
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Aslında şu düşüncede gidiyorum. Dizel arabam bir depoyla 900km gidiyorsa, alacağım benzinli ile 750-800 arasında gidersem değiştiririm. Ama yarı yarıya gibi bir rakam olabilir mi düşüncesi beni geriyor.
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    yenilerde o pedallar kalktı belki faydası olabilir ...
  • canvarol kullanıcısına yanıt
    Yılda 15000 km falan yapıyorum. Eğer 7-8 lira oynayacaksa razıyım açıkçası.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.