Şimdi Ara

1.6 TDI DSG Leon Satıp 1.2 TSI DSG Leon Almak Ne Kadar Mantıklı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 140'lik yeni modül derken yeni motor oldugunu mu kast ediyorsunuz?
    Sözüm size degil ancak soyle bir yanılgı var. Golf'te bulunan 140 hp ACT ile Leon'daki 140'lik birebir aynı motor degil, bunlar tamamen aynı sanılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apaci kasa nedir Allah askina? Benim gordugum C Amg`ler eski kasa leon`lardan daha fazla. Kicini basini saga sola oynatanlarda cabasi. Ee noldu simci C Amg apaci araci mi?
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çok haklısın işte, ben 3 ay önce evlendim, elim kolum bağlanmış durumda, bi de kredi çekip ev aldım zaten maaş oraya ve eşya taksitlerine gidiyor :) Halin vaktin yerindeyken paranı kendin için harcayabiliyorsan zevklerden mahrum kalmamak gerek...

Ne bileyim yine de 105 hp araç satıp 105 hp tek kapı araç almak (yakıtın çok önemi yok hepsi gidiyo işte) çok mantıklı değil, madem tek kapı falan bakıyosunuz gidin şöyle 150 beygir üstü bişey alın diyeceğim o da çok yakar diyeceksiniz :) O yüzden içinize sindiyse Leon FR alın gitsin :P
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    150 beygir üstü yakmasından ziyade alması ve sonra ona bakması sıkıntı yaratır bende :) Kısmet diyeceğim artık biraz daha düşüneyim teşekkürler yorum için
  • 105 hp dizeli verip 105 hp benzinli tek kapı almayı pek mantıklı göremedim

yeni bir spor tip araç düşünüyorsanız

ikinci el 5 kapı alfa giulietta öneririm garantisi dolmamış servis bakımlı olması kaydı ile

120 hp benzinli size yeterli olacaktır.
  • akifsari A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için leonun özellikleri ve led paketi beni cezbeden başka bir araç düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

140'lik yeni modül derken yeni motor oldugunu mu kast ediyorsunuz?
    Sözüm size degil ancak soyle bir yanılgı var. Golf'te bulunan 140 hp ACT ile Leon'daki 140'lik birebir aynı motor degil, bunlar tamamen aynı sanılıyor

Birebir aynı değil tabii ki ancak ikisi de 140 hp 250 Nm üreten üniteler. Aynı yazılımları kullanmışlarsa şaşmam doğrusu (güç-tork eğrisi olarak). Muhtemelen aynı çünkü devir aralıkları Octavia-Leon-Golf da aynı.
    DSG 7 ileri, manuel 6 ileri farkı ve ağırlık farkı dışında büyük farklar yoktur. Golf'te Active Cylinder Tech. var ancak Octavia da olup olmadıgını bilmiyorum. Muhtemelen yok çünkü octavia daha hafif olmasına rağmen şehirdışı tüketimleri ciddi farklı tablo üzerinde..

@Sythel,

O güzergahta TSI 9 litre yakmaması lazım bir terslik var o işte, şehirçinde 11 litre mi yakacak yani bu araç

• Pendik ici trafik de dahil yani dur kalkli yogun sahil Yolu vs . Arac 300 km de daha bi yarim litre duser dicem ama tdci da 6000 de. Acikcasi ben surus dinamiklerini begendim ama yakiti bu hafta uzdu beni. Duz yolda sabit hiz 5.5 litreyi yakaladim onu da belirteyim ama sehir ici pek mumkun degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 23 Aralık 2013; 20:02:10 >
  • Şehiriçi dizel de olsa zor İstanbul için.. Hele bu soğuklarda Araçlar nedir hocam merak ettim.. Fiesta-Polo veya Focus-Jetta olabilir mi?
  • Focus toledo araclar

Tsi icin simdi daha duzgun hesap yaptim 8.34 lt tuketmis. Kafadan kabaca 9 demistim. Tdci degeri yol bilgisayari olcumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 23 Aralık 2013; 20:22:46 >
  • Şu aşamada yapacağınız en güzel hamle rent a car ları arastırıp almayı düşündüğünüz araçtan bir haftalığına kiralamanız.. kafanızdaki soru işaretlerini en iyi bu şekilde çözebilirsiniz ayrıca ileride duyabileceğiniz pişmanlıkların önüne en az zararla bu şekilde geçebilirsiniz!

• 1.4TSI ile 9 litre yazanlara inanmayın bence. Ankara'da şehir içi yeri geldiğinde yol boş olursa 5.5 litreye kadar gayet güzel düşüyor yakıt tüketimim. Dur kalk trafikte her araç fazla yakar zaten. Ki Leon'da start stop olduğu için çok da fazla yakmayacaktır. Ankara içi ortalama tüketimim ise yaz aylarında 7-7.5, kış aylarında ise 8.5 litre civarı. 1.2TSI motor ise 1-2 litre daha az yakacaktır. Bence düzgün kullanıldığı sürece gayet az yakıyor bu motorlar. DSG'nin tepkilerini iyice öğrenirseniz aracın ne kadar yakacağını belirleyebiliyorsunuz.
  • FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Mesajinizin sirasiyla 2 ve 4 ust mesajlarimi gozden kacirmayiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Mesajinizin sirasiyla 2 ve 4 ust mesajlarimi gozden kacirmayiniz

Cevapla tuşuna basıp, yazdıktan sonra tabı açık unutmuşum yollamadan. O yüzden o mesajı yazarken yazdıklarınızı görmemiştim. Bence 9 civarı ortalama bir benzinli motor için çok yüksek değil. Bahsettiğiniz yolları bilmediğim için trafik durumunu değerlendiremiyorum tabi. Bir de sürüş şekliniz önemli. 2. şeritten (4 şeritli ana yollarda ) 90-100'e bağlayıp seri biçimde giderseniz gerçekten çok düşük yakıt tüketimi var. Bu hızlarda 1.2TSI 1 litre daha da az yakacaktır.

• Benzinli araca göre az yakıyor evet. Eşime ilerde 1.2 TSI DSG bir araç düşünüyorum bu nedenle.

Fakat konuda da bahsedildiği gibi TDI dan sonra sahibini yakıt bakımından üzer çok kafa takıyorsa yakıta.
  • Ben de sizinle aynı ikilemde kaldıktan sonra dizelin torku ve kullanım ekonomisini düşünerek 7.000TL farkın makul olduğunu düşündüm ve 1.6 tdi aldım. Ama sc gerçekten çok şık bir araç merak ettiklerinizi cevaplayabilirim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • johnkoot J kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınız SC mi?
  • Dizel ile şehir içinde 8 şehir dışında 6,5 yakan bir insan olduğum için herhalde çok farkı olmayacaktır :) Sanırım alacağım şu an bir yerden haber bekliyorum. Eğer ok gelirse alacağım kısmetse.
  • ChonDanger kullanıcısına yanıt
    Bana hafta değil 1 gün bile yeter aslında ama son kasa 1.2 tsi dsg kiralık araç bulabilir miyim onda şüphem var. Sizin bildiğiniz bir rent a car var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Arkadaşlar merhaba. İki gündür bu konuyu düşünüyorum belki sizler bana yardımcı olabilirsiniz. 2011 model dizel dsg leon aracımı satıp yeni kasa sıfır 1.2 tsi dsg tek kapı leon almak istiyorum. Aracın tek kapı olmasının dezavantajları beni ilgilendirmiyor eskiden beri bir tek kapı arabam olsun isterdim zaten. Benim kafamı karıştıran benzinli olması.
    Forumda birkaç konu okudum 1.2 tsi motorun çok az yaktığı ile ilgili. Ama sıkıntı olan dizel satılıp benzinli alınır mı? 1.6 benzinli sahibi olsam almak için bir saniye düşünmezdim ama dizel satıp benzinli almak ne kadar mantıklı onu çözemiyorum.
    Neden değiştiriyorsun derseniz aracımın biraz daha sportif görünmesini ve daha çok teknolojik olmasını istiyorum. Dizel aracım ile 6.5 lt altına inemedim hiç. Genelde 7-8 arası kullanıyorum ve basmıyorum bile. Neden bu kadar çok yakıyor bilmiyorum. Yeni leonlarda start-stop olduğu için yakıt tüketimi bayağı düşer çünkü genelde yoğun trafikte kullanıyorum.
    Forumlarda 1.2 tsi motorun 5 ila 8 arasında yaktığını okudum. Benzin 4,82 TL mazot 4,45 TL. Eğer gerçekten dedikleri gibi yakıyorsa aradaki fark sorun olmaz. Daha az vergi öderim bakım daha ucuz olur dizelin sesinden kurtulurum kışın geç ısınmasından kurtulurum gibi sebeplerle benzinli daha mantıklı geliyor şu an.
    Bugün bir test aracı buldum sonunda leon değil ama ibiza en azından azda olsa bir fikrim olsun diye denemeye gideceğim. Aranızda bu konu hakkında yorum öneri ve tavsiyeleri olan varsa çok mutlu olurum.

hocam dizelin en az 6.5 yaktığı sıkışık trafikte 1.2 motor leon en az 10 litre yakar geçenlerde bi kardeşimiz sattı 1.2 jettasını sıkışık trafikte 11-12 litre yakıyor diye

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.