Şimdi Ara

1.6 tdi Leon'dan sonra araç tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A3 1.0

• Dizel leonumu satsam geçiceğim araç ya a3 olurdu yada o ayarda bir araç

çok çok özel bir nedenim yoksa genişlil aile durumu gibi en yeni civic yada megane bakardım o durumlarda onun dışında leondan civice yada megane geçilmez.
  • Merhaba,
    Bende sizin gibi leon sahibiydim. 2015 Şubatında 1.6 TDI , birazda aracı doldurarak ( Sunroof , led paket ) bayiden satın aldım. Yaklaşık 4.5 sene keyifle kullandım. Trim sesi hariç hiçbir şeyinden şikayetçi olmadım.Km'si 85 bin'e yaklaştığından satmaya karar verdim. Sonrasında hemfikir olduğumuz Audi A3 almaya karar verdim. Leonu sattıktan sonra üzerine yakşalık 30 bin TL ekleyerek yine full paket diyeceğimiz sunrooflu , led paket , özel koltuklu , özel direksiyonlu aracı ikinci elden satışını aldım. Eskiden beri a3 hevesim vardı ancak bu araç beni hiç memnun etmedi pişman oldum ve 2 ay kullanıp sattım , 2018 model Honda Civic 1.6 eco executive fabrikasyon LPG 'li araç aldım. Bahsettiğiniz 1.0 motor'u hiç kullanmadım ama kullanan kişiler 1.6 ya göre alta kalır yanı olmadığını söylüyor. Şuanda bindiğim araç Leondaki gibi kalkışta , 0-120 hız limiti aralığında aynı performansı vermiyor ancak çokta fark yok diyebilirim. 140 - 200 sürat aralığında honda çok zevkli.
    Tercihler , zevkler karşılaştırılamaz ama benim size tavsiyem a3'e yanaşmamanız konusunda. Leondan inip a3 e binince kalite farkı falan ortaya çıkmıyor. Emin olun Leon'u ben daha çok sevmiştim.
    Burada honda seviciliği yapmayacağım asla , yalnız bu araca bir bakmanızı tavsiye ederim. Dolu paketinde anahtarsız giriş , anartarsız çalıştırma , koltuk ısıtma ve bir sürü özelliği mevcut.Bana göre en önemli artısı yakıt konusu ve sürüş keyfi.
    İyi günler dilerim.

• BasicWarrior kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için çok teşekkürler öncelikle. Leon nasıl bir araçsa gerçekten yerini dolduramayacağımı hissediyorum ben de, sıfırını almayı düşündüm ama kasa değiştirecek olmasından dolayı ikinci ele yöneldik. Yeni kasa fiyatı çok abartı olmazsa alacağım aracı bir max. iki sene kullanıp sıfır leon almayı düşünüyorum açıkçası.
    Ben şu an alacağım aracı şehir içinde kullanacağım daha çok, o yüzden biraz seri olması önceliğim. Civic sanırım ağır olacak benim için. Bir de sedan pek düşünmüyorum, oturduğum bölge park açısından çok sıkıntılı ve sokaklar dar.
  • semiramissy S kullanıcısına yanıt
    Leonu satın almadan önce bende forumdaki arkadaşlara danışmıştım. A3, golf, leon arasında gidip geliyordum, sağolsun leon forumunda junkerss diye bir arkadaşın tavsiyesiyle gidip aldım. Kulakları çınlasın çok memnun kaldım. İnanınki 85 bin km`ye rağmen benim araçta ufak sayılacak çizik bile yoktu, araca çok iyi bakmıştım. Yıkamaya bile vermiyorum, hep kendim temizledim
    Güzelim aracı satıp gidip a3 aldım, kendime küfür ettim sürekli.
    Eğer a3 alacaksanız muhakkak eş, dost, bayi herhangi bir yere gidip aracı test edin.
    Ben kendimce yanlış yaptım, konuyu görünce size yazmak istedim.
    Umarım gönlünüzden geçen aracı alırsınız.
    Hoşcakalın

tüpde aracın performansı sizi üzdü mü hocam. Bende 2015 1.2 tsi leon sahibiyim. aracım 60 bine geldi satmayı düşünüyorum yakıt ve performans hakkında bilgi verirmisiniz.
  • 4 tane halkaya boşa para vermeyin. hele ki boşline versiyonları ise değmez. dolu bir ford focus, boş bir audiden iyidir bence. veya yeni kasaları bekleyin. olmadı civic yapıştırın.
  • Bütçe ne tam olarak?

308 allure tam otomatik dizel de tadmin edebilir.

2gün 100km civarı 1.0tsi 110beygir kullandım. performans beni tadmin etmedi. Zaten motorun torku az çok belli ediyor bunu. Yani 120 beygir 150-160nm torklu atmosferik araçtan 115beygir, 200nm torklu motora geçince öyle ahım şahım kaçmadığı belli oluyor. turbonun avantajı ile a3 10sn de 0-100 diyor. Madem turbo motor alınıyor en azından 1.4-1.5tsi almak lazım.

2015 sonrası makyajlı 1 serisi bakılabilir eğer 2 kişiden fazla binilmeyecekse
    sahibinden.com
    BMW / 1 Serisi / 118i / Joy Plus / Acill fiyatı düşürdüm. az km yapmış tertemiz1.18i sahibinden.comda - 745419981
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acill-fiyati-dusurdum-az-km-yapmis-tertemiz1.18i-745419981/detay

• kirei kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç üzmüyor inanınki. Litresini daha ucuza aldığım oluyor ancak genelleme yaptığımızı farzedersek ; 3.10 TL den litresini alsak 35 Litre kapasitesi var , full depo yaptığımda 108.5 TL ye tekabül ediyor , yani km de 25 kuruşun altında gidiyor. Full depo ile aracı zorlamadan kullandığımda 410-430 km gidiyor. Bu şartlar altında 450 km gidende var , ben o kadar tasarruflu kullanmadım. Eğer Honda alma fikriniz varsa fabrikasyon tüplü alın muhakkak.Aracı almadan önce kardeşimdeki 2018 Eco elegance modelini 1 hafta kullandım , çok beğendim gittim dolusunu satın aldım. Yalnız kardeşimin aracında sonradan takılma LPG mevcuttu. Benim araç kadar az yakmıyor , uçurum olmasada biraz yakıt konusunda fark var. Gaz tepkilerinde de küçük bir tekleme oluyor.
    Aracı almak için ikamet ettiğim ilden 600 km uzaklığa gittim , işe yetişeceğim içinde dönüş yolunda abandım. Otobanda sürekli 150-200 bandında ilerledim. Full depoyla 350 km civarı yol gitti.
    Arada kafam atınca vitesi spor moduna geçirip eco moddan çıkarıyorum , araç spor moda geçtiğinde gaz tepkisi çok iyi oluyor.LPG'den benzine geçtiğimde daha iyi oluyor tabiki. Daha önce hiç honda aracım olmamıştı , tabiri caizse çok ciğerli araç yapmışlar.

1.6 atmosferik civic mi aracınız ciğerli olan anlayamadım tam.
    Hocam bilgi için teşekkür ederim. Bende 1.5 turbo benzin ile tüp arasında kafam çok karıştı . Yakıt konusunda . Şuanki aracı. 1.2 tsi ortalama 5,5 Lt o ortalamayı yakalayamam gibi geliyor. O yüzde tüp üzerine araştırmalara devam ediyorum. Önümüzdeki aylarda tekrar sizi rahatsız ederim

• Bugün a3 ile test sürüşü yaptım, kesinlikle 1.0 motor gibi değil, bilmesem anlayamazdım muhtemelen, rampada 4 kişiyle cayır cayır tırmandı maşallah. Arkada arkadaşlar oturuyordu, koltuğa yapıştık sürekli dediler:) Sıfırına 184bin fiyat verdi bayii, bir arkadaşım 2 hafta önce aynı donanımı 170 e almış, onu duyunca fiyat çok geldi. Sene sonuna doğru tekrar indirim olur mu acaba yoksa daha pahalı mı gelir, ötv indirimi olur mu olmaz mı olursa fiyatlara ne kadar yansır, kafamda deli sorular
  • "Km yükseldi diye sattım". Kusura bakma ama gerçekten bu düşünceyle sattıysanız arabayı satmicaktınız. Hurdaya verecektiniz. Sattığınız kişi sizin köleniz mi. Km yüksek olması neyi değiştiriyor da sattınız. Dersin ki bu araçtan sıkıldım vs vs anlarım. Kullandığınız bildiğiniz dizel aracı yok yere satmışsınız bence. Bu saatten sonra her türlü zarardasınız.

• Hocam buyur 1.6 tdi leon ile 1.0 tsi leon performans karsilastirmasi.

www.zeperfs.com
    403 Forbidden
    http://www.zeperfs.com/duel6013-6628.htm

Sen buradaki cahillere bakma, 1.6 araci 8 silindir falan saniyorlar. Su antika kafadan cikamadilar bir turlu.Sehir ici icin 1.0 cok uygun bir arac. Tapa gaz giderseniz tabiki yakar ama sanki 1.6 tdi alinca tapagaz gideceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 3 Kasım 2019; 9:56:48 >

• semiramissy S kullanıcısına yanıt
    skoda octavia kasa değistiriyor tavsiye ederim

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRmjDJGb1RD1GysJE9TWj4ae0ofd4xzfxRtHR8KEFD76gPoDKzR

• kirei kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncelerdeyiz hocam.1.5 hatchback civic 7-8-9 arası istanbul şehir içi yakıyor şehir dışı makul 5.5 lt ile yürürsün eğer performans kaybı olsun az yaksın diyorsan eco al ben sedan almayı düşünmediğim için birde sedan civicler yerli üretim olduğu için biraz daha kaporta ve yalıtım eksikliği olduğunu duydum birçok kişiden ne kadar doğru bilemiyorum kullanmadığım için 1.5turbo vtec hatchback modeline yöneldim.

• Bmw 1 serisi incelemenizi öneririM.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcorp

Hocam buyur 1.6 tdi leon ile 1.0 tsi leon performans karsilastirmasi.

http://www.zeperfs.com/duel6013-6628.htm

Sen buradaki cahillere bakma, 1.6 araci 8 silindir falan saniyorlar. Su antika kafadan cikamadilar bir turlu.Sehir ici icin 1.0 cok uygun bir arac. Tapa gaz giderseniz tabiki yakar ama sanki 1.6 tdi alinca tapagaz gideceksiniz.
    Bu performans verileri dip gaz için geçerli. 1.6 tdi dip gazda 8 yaksa 1.0 tsi 16'dan aşağı yakmaz. Aynı devirde dizel her zaman daha performanslı ve daha ekonomik lamı cimi yok bu işin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 3 Kasım 2019; 16:37:18 >

• Yahu sanki dizelle dipgaz gidiyorsun full.Ayrica 16 litre nedir ya 1.6 177 hp arkadan cekis aracim o kadar yakmiyordu sacmalamayin. Ne kadar dipgaz yapabilirsin sehiricinde??? Performans gerektiginde sadece dipgaz yaparsin o da genelde anlik olur. 1.0’da bu ihtiyaci en az 1.6 dizel kadar iyi sagliyor.

Hayir sanki performans arabalarindan bahsediyoruz, takilmissiniz bi dipgaz.

Veri atiyoruz hala tu kaka. Dizel fetisinden kurtulmaniz dilegiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 3 Kasım 2019; 16:46:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.