Şimdi Ara

1.6 tdi Leon'dan sonra araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Çok severek kullandığım 1.6 tdi dsg leon aracımı km yükseldiği için sattım. Gönlümden geçen sene sonu kampanyasıyla sıfır leon almaktı ancak sanırım seneye kasa değişiyormuş, riske girmek istemedim. Bir arkadaşım ısrarla Audi a3 1.0 tfsi tavsiye ediyor. Çok bilgi sahibi değilim motorlarla ilgili, 1.6 turbo motordan sonra 1.0 tfsi tatmin eder mi, veya performans açısından arada çok fark olmaz mı?
    Şimdiden teşekkürler.
    (araç tavsiyelerine açığım)

• 1.6 atmosferik motorlu bir arac almada ne alirsan al. O 1.0 turbolu aracin performansi 1.6 tdi dan iyi yazanlarada aldırış etme. Bende octavia vardi 2011 model dizel sattim 2016 honda civic 1.6 atmosferik aldim. İlk defa uzun yola ciktim ben boyle bir hata nasil yaptim dedim kendi kendime. Alışmışız dizelin hızlanmasına. Turbo cok farkediyor ve ayrica dizelin torku tatminkar.
    1.0 115 beygirlik araca “elektirikli bisiklet” diyeni de gördük, A3 düşünen birine megane veya astra önerilerini verenler de :) 1.6 tdi motoru performanslı görüp, 1.0 tfsi’ı hor görmekte bir o kadar ilginç ya hadi neyse.
    Bu forum gerçekten çok orjinal insanları kendi içerisinde barındırıyor.

1.0 motor araç bakan kişinin öncelikli beklentisi salt “performans” olmaz zaten. Yaklaşık 3 yıl 1.2 motor 105 beygirlik dsg şanzımanlı Leon’u kullandım. İstanbul - Sakarya arası gibi ufak boyutlu uzun yol ve İstanbul içinde kullanımında beni üzmedi.

Test sürüşü yapın, hatta rica edin bir miktar daha zaman ayırabilirlerse imkanlar dahilinde biraz daha kullanın. İyi bir zamana denk gelirseniz bir miktar daha zaman ayırabilirler.
    1.0 benzinli arabayla tapagaz gitmeyeceksen ki gitmeyeceksin hocam 1.6tdi performansını çok ararsın. Burada 0-100 süresine bakıp akıl vereceklere inanma dizelin alternatifi yine bir dizel motordur. 1.6 tdi ile 1.0 benzinliyi kıyaslamak aymazlıktır. 1.4 tsi kıyaslansa neyse...
  • Motor hacmi ve gücünden ziyade şanzıman ile ilgili bir karamsarlığınız yoksa alınabilir elbette. Her iki motor fabrika çıkışlı üç aşağı beş yukarı aynı değerlere sahip. Ayrıca benzinli bir motora geçmiş oluyorsunuz; dizele kıyasla hızlanma süresi daha iyidir benzinli araçların. Eksiğini hissetmez, hatta artısını hissedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 28 Ekim 2019; 0:17:37 >
  • Performans olarak 1.0 tfsi a3, 1.6 tdi leon'dan daha iyi, yakıtı daha fazla olur sadece. Onun dışında kalite olarak çok fark var.

Yani tek aklınıza takılan performans, motor hacmi falansa sıkıntı yok a3 alınır.
  • A3'un de yenisi cikti cikacak, hangisi once tanitilacak bilmiyorum ama Leon'u bu nedenle almak istemiyorsaniz ayni sorun A3 icin de gecerli. Focus oldukca guncel sayilir, ben olsam incelerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

Motor hacmi ve gücünden ziyade şanzıman ile ilgili bir karamsarlığınız yoksa alınabilir elbette. Her iki motor fabrika çıkışlı üç aşağı beş yukarı aynı değerlere sahip. Ayrıca benzinli bir motora geçmiş oluyorsunuz; dizele kıyasla hızlanma süresi daha iyidir benzinli araçların. Eksiğini hissetmez, hatta artısını hissedersiniz.
    Şanzımanla ilgili leon aracımda sıkıntı yaşadım maalesef. mekatronik değişimi oldu, firma karşıladı fakat dsg hala performans olarak önceliğim. 2016 sonrası auto hold ile dsg nin sorunsuz hale geldiğini duymuştum, bu riske girmeye değer görüyorum açıkçası konforunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiramissy -- 28 Ekim 2019; 13:5:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Performans olarak 1.0 tfsi a3, 1.6 tdi leon'dan daha iyi, yakıtı daha fazla olur sadece. Onun dışında kalite olarak çok fark var.

Yani tek aklınıza takılan performans, motor hacmi falansa sıkıntı yok a3 alınır.
    Evt, tereddütüm sadece motor ve performans açısından. Yoksa a3 ün daha konforlu olacağından şüphem yok.
    Leon'la çok uzun yol yapıyordum, şimdi istanbul şehir içi kullanıcam, yakıt çok da fark etmez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mchief

A3'un de yenisi cikti cikacak, hangisi once tanitilacak bilmiyorum ama Leon'u bu nedenle almak istemiyorsaniz ayni sorun A3 icin de gecerli. Focus oldukca guncel sayilir, ben olsam incelerdim.
    Bayiilerle görüştüm, hem a3 hem leon hem golf yeni kasa gelecek dedi bayiiler maalesef. Sıfır seçeneğini tamamen eledim bu durumda.
    Focusla ilgili hiç bir fikrim yok açıkçası, otomatiği nasıldır mesela, inceleyeyim, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiramissy -- 28 Ekim 2019; 13:17:50 >
  • 1.6 atmosferik motorlu bir arac almada ne alirsan al. O 1.0 turbolu aracin performansi 1.6 tdi dan iyi yazanlarada aldırış etme. Bende octavia vardi 2011 model dizel sattim 2016 honda civic 1.6 atmosferik aldim. İlk defa uzun yola ciktim ben boyle bir hata nasil yaptim dedim kendi kendime. Alışmışız dizelin hızlanmasına. Turbo cok farkediyor ve ayrica dizelin torku tatminkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfeker89

1.6 atmosferik motorlu bir arac almada ne alirsan al. O 1.0 turbolu aracin performansi 1.6 tdi dan iyi yazanlarada aldırış etme. Bende octavia vardi 2011 model dizel sattim 2016 honda civic 1.6 atmosferik aldim. İlk defa uzun yola ciktim ben boyle bir hata nasil yaptim dedim kendi kendime. Alışmışız dizelin hızlanmasına. Turbo cok farkediyor ve ayrica dizelin torku tatminkar.
    Aynen öyle hocam atmosferik ile hiç kıyasa bile girmiyorum turbo benzinli bile 2500 rpm altı motorun gücüne göre ölü e 3000 devirlere çıktığın zamanda yakıt tüketimi alıyor başını gidiyor yeni nesil turbo dizeller hem daha sessiz hem daha rafine hemde turbo lag daha az 1.6 Bi turbo dizeller çıktığında işin rengi değişecek performans anlamında dizel lehine fakat hala bu teknoloji pahalı
  • 1.0 benzinli arabayla tapagaz gitmeyeceksen ki gitmeyeceksin hocam 1.6tdi performansını çok ararsın. Burada 0-100 süresine bakıp akıl vereceklere inanma dizelin alternatifi yine bir dizel motordur. 1.6 tdi ile 1.0 benzinliyi kıyaslamak aymazlıktır. 1.4 tsi kıyaslansa neyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

1.0 benzinli arabayla tapagaz gitmeyeceksen ki gitmeyeceksin hocam 1.6tdi performansını çok ararsın. Burada 0-100 süresine bakıp akıl vereceklere inanma dizelin alternatifi yine bir dizel motordur. 1.6 tdi ile 1.0 benzinliyi kıyaslamak aymazlıktır. 1.4 tsi kıyaslansa neyse...
    Gönlümden geçen yine tdi fakat dizelde ısrarcı olduğumda seçenekler çok azalıyor, dizel otomatikte belli başlı araçlar var. Ve daha çok şehir içi kullanacağımdan dizel motor ekonomik olarak olmazsa olmazım değil. Ama performans düşündürüyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: semiramissy

Bayiilerle görüştüm, hem a3 hem leon hem golf yeni kasa gelecek dedi bayiiler maalesef. Sıfır seçeneğini tamamen eledim bu durumda.
    Focusla ilgili hiç bir fikrim yok açıkçası, otomatiği nasıldır mesela, inceleyeyim, teşekkürler

Alıntıları Göster
    test sürüşü yap focusla cevabını alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

test sürüşü yap focusla cevabını alırsın

Alıntıları Göster
    Test sürüşü listeme ekliyorum, önce a3 var:) gerçi 500m yolda neyini anlayacaksak, test sürüşü de bir işe yarasa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: semiramissy

Test sürüşü listeme ekliyorum, önce a3 var:) gerçi 500m yolda neyini anlayacaksak, test sürüşü de bir işe yarasa..

Alıntıları Göster
    focus o saydığınız araçlara göre baya farklı hocam sürüş hissiyatı açısından zaten bu araçlardan hiçbiri üzmez ancak hali hazırda bi vag aracı kullanmışken bence başka mi modele geçin astrayı da ekleyin listenize hiç biri hoşunza gitmezse a3ü alırsınız :D
  • bu nasıl karşılaştırma ya 1 motor ne ya elektrikli bisikletmi bu
    1.6 cdti astra 1.6 tdi octavia 1.6 tdi jetta hic biri olmassa dci megane
  • 1.0 115 beygirlik araca “elektirikli bisiklet” diyeni de gördük, A3 düşünen birine megane veya astra önerilerini verenler de :) 1.6 tdi motoru performanslı görüp, 1.0 tfsi’ı hor görmekte bir o kadar ilginç ya hadi neyse.

1.0 motor araç bakan kişinin öncelikli beklentisi salt “performans” olmaz zaten. Yaklaşık 3 yıl 1.2 motor 105 beygirlik dsg şanzımanlı Leon’u kullandım. İstanbul - Sakarya arası gibi ufak boyutlu uzun yol ve İstanbul içinde kullanımında beni üzmedi.

Test sürüşü yapın, hatta rica edin bir miktar daha zaman ayırabilirlerse imkanlar dahilinde biraz daha kullanın. İyi bir zamana denk gelirseniz bir miktar daha zaman ayırabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 28 Ekim 2019; 19:54:11 >
  • semiramissy S kullanıcısına yanıt
    Bütçe-segment-ikinci el/sıfır-istekler?
  • dizel otomatik araçtan sonra benzinli araba üzer , peugeot 308 yada focus dizel TAM otomatik en mantıklı tercih olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

1.0 115 beygirlik araca “elektirikli bisiklet” diyeni de gördük, A3 düşünen birine megane veya astra önerilerini verenler de :) 1.6 tdi motoru performanslı görüp, 1.0 tfsi’ı hor görmekte bir o kadar ilginç ya hadi neyse.

Bizim karnımız tok bu laflara. 1 litre 3 silindir motor ile turbo dizel kıyas kabul etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 28 Ekim 2019; 20:20:4 >

• 1.2 qq kullanıyorum performsns dizel değil tabiki ama 1.6 atmosferik gibi kanser etmez vergisi bakım avantajı cabası uzun yolda 4.7 yaktım 90 120 aradı ş. İçi 7.5 geziyorum
    1.0 a3 öneririm ama a3 ünde yeni kadası gelecek golfşe arada ucurum fiyat farkı varsa kesinlikle golf al
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.