Şimdi Ara

1.6 TURBO 180 HP LPG UYUMU {PRİNS}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
30.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda 1.6 T 180hp lik LPG li insignialar hakkında çok çeşitli gerçeği yansıtmayan bilgiler yer almaktadır.. Bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum..

Direkt kullanıcı olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim..

LPG montajı yağlamalı sistem valve care denilen bir kit ortalama 3150-3500-tl ye bağlanıyor..

Neden yağlamalı çünkü sübap yakma tehlikesi var..
    Ancak yağlamalı sistem ile bu önlenmiştir..
    Her 10 bin km de yağ takviyesi yapılıyor.. 60-80 tl civarı..

Yinede sübaplar yandı diyelim özel serviste 1200-tl yetkili serviste 1500-2000-tl civarına çelik sübap takılıyor ve sorun kalmıyor..

Kesinlikle arıza ışığı yanmıyor..

Evet belki motor sesi biraz artıyor çekiş biraz düşüyor olabilir ama inanın rahatsız edici boyutta değil..

Gelelim tüketime..

Bu bilgiler kesin bilgilerdir arkadaşlar..

Şehir dışı 9lt şehir içi 11lt LPG yakmaktadır..
    Bu da ortalama 110km hızla lt si 2.51 den 22 kuruş şehir dışı..
    27 kuruş şehir içi Ankara trafiğinde yakmaktadır...

Bu da benzine göre km de min 15 kuruş ekonomi demektir.
    23000 km de amorti etmek anlamına geliyor..

Son olarak 3 ayda 7000 km LPG li 180lik turbo insignia kullanan biri olarak en ufak sorun yaşamadım..

Aklında ufacık LPG düşüncesi olan insignia sahiplerine kesinlikle öneriyorum..

Kazasın belasız günler dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz110 -- 1 Haziran 2014; 3:21:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.6 Turbo 180 HP LPG Uyumuyla Opel Insignia

Opel Insignia'nın 1.6 litre turbo benzinli motoru, LPG ile uyumludur. Bu, araç sahiplerine yakıt maliyetlerini düşürme fırsatı sunar.

LPG Uyumlu İnsignia Özellikleri

• 1.6 litre turbo benzinli motor
    • 180 beygir gücü
    • Prins LPG kiti
    • Ortalama 9-11 litre/100 km LPG tüketimi

Avantajlar

• Yakıt maliyetlerinde tasarruf
    • Çevre dostu emisyonlar
    • Motor performansında gözle görülür bir fark yok

Kullanıcı Yorumları

Opel Insignia 1.6 turbo LPG sahipleri, genellikle olumlu yorumlar yapmaktadırlar. Aracın performansından, yakıt tasarrufundan ve LPG uyumundan memnun kaldıklarını belirtmektedirler.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• LPG dönüşümü, yetkili bir serviste yapılmalıdır.
    • LPG tankının periyodik bakımları yapılmalıdır.
    • LPG, benzinli araçlara göre daha sık buji değişimi gerektirebilir.

Alternatif Araçlar

LPG uyumlu bir başka seçenek olan Peugeot 3008 1.6 PureTech motorudur. Bu motor da 1.6 litre hacme ve turbo beslemeye sahiptir. Ortalama LPG tüketimi 8-10 litre/100 km'dir.

İster Opel Insignia ister Peugeot 3008'i tercih edin, 1.6 litre turbo motorların LPG uyumu, yakıt maliyetlerinizi düşürmenize ve çevreye duyarlı bir sürüş deneyimi yaşamanıza olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • teşekkürler hocam cidden yararlı paylaşım.
  • Üstad Turbonun hakkını veriyor musun
    Demek istediğim aracın üretim mantığı ile uyumlu olarak atak kullanım mi yapıyorsun yoksa ekonomik modda mi oluyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 180 Hp lik insignia performansı zaten vasat , lpg ile tümden vasattır. Neden Dizel bir seçenek bakmadınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogonulal

Üstad Turbonun hakkını veriyor musun
    Demek istediğim aracın üretim mantığı ile uyumlu olarak atak kullanım mi yapıyorsun yoksa ekonomik modda mi oluyorsun?

yeni kasanın 2 eli düstü piyasaya git ondan al kardesim

• insignia brc tüp takıldığı zaman %10-15 benzin tüketimi olduğu doğrumu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogonulal

Üstad Turbonun hakkını veriyor musun

Turbonun hakkı mı?
    Sol çektiğim çok BMW Mercedes ilana düştü kardeşim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 Tsi motor lpg uyumu hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz110

Arkadaşlar forumda 1.6 T 180hp lik LPG li insignialar hakkında çok çeşitli gerçeği yansıtmayan bilgiler yer almaktadır.. Bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum..

Direkt kullanıcı olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim..

LPG montajı yağlamalı sistem valve care denilen bir kit ortalama 3150-3500-tl ye bağlanıyor..

Neden yağlamalı çünkü sübap yakma tehlikesi var..
    Ancak yağlamalı sistem ile bu önlenmiştir..
    Her 10 bin km de yağ takviyesi yapılıyor.. 60-80 tl civarı..

Yinede sübaplar yandı diyelim özel serviste 1200-tl yetkili serviste 1500-2000-tl civarına çelik sübap takılıyor ve sorun kalmıyor..

Kesinlikle arıza ışığı yanmıyor..

Evet belki motor sesi biraz artıyor çekiş biraz düşüyor olabilir ama inanın rahatsız edici boyutta değil..

Gelelim tüketime..

Bu bilgiler kesin bilgilerdir arkadaşlar..

Şehir dışı 9lt şehir içi 11lt LPG yakmaktadır..
    Bu da ortalama 110km hızla lt si 2.51 den 22 kuruş şehir dışı..
    27 kuruş şehir içi Ankara trafiğinde yakmaktadır...

Bu da benzine göre km de min 15 kuruş ekonomi demektir.
    23000 km de amorti etmek anlamına geliyor..

Son olarak 3 ayda 7000 km LPG li 180lik turbo insignia kullanan biri olarak en ufak sorun yaşamadım..

Aklında ufacık LPG düşüncesi olan insignia sahiplerine kesinlikle öneriyorum..

Kazasın belasız günler dileğiyle..

Vasat derken kıyaslama yapalım lütfen..
    Bu arada evet dizel mantıklı ama 2.0 insignia değil
    Yılda 2000 tl vergi vermek korkunç bişey olsa gerek ayrıca benim aracımın yakıt tüketimi daha ekonomik.
    Dizel mantıklı olabilir 45000 tl ye alınacak C ellyse ve peu 301 dışında ;)

• Arkadaslar kolay gelsin bi sorum var yardiminiza ihtiyacim var
    2011 model 1.6 manuel 180 bg 50 binde landirenzo marka tuplu insingnia alacam ikinci elden merak ettigim sey su
    Bu arac bu tuple bugun sehirici sehir disi ne yakar ve benzindede aynu sekilde sehir ici disi ne yakar birde 2011 i onerirmisiniz arac cosmo model tsk ederim

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben öneririm özellikle cosmo olması çok güzel..
    Fiyatı nedir?
    Şehir dışı 25 şehir içi 35 kurulu geçmezsin lt 2.5-tl alınan LPG ile..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz110 kullanıcısına yanıt
    Merhablar,
    Bugünlerde Insignia 1.6 T üzerine yoğunlaştım ve forumda Insignia sahipleri ile iletişim halindeyim. Size de bir sorum olacak.

3.000 TL'ye Prins yağlamalı sistem valve care takmak yerine, sübapları direk çeliklerle değiştirip, sıralı sistem Landi Renzo takmayı düşünmediniz mi? Toplamda yanı parayı bulsa da, ileride oluşacak sübap erime sorununun önüne geçmiş ve 10.000 km'de bir yağ ekletme işinden yırtmış olmaz mıydınız?
    Ya da düşündünüz de, teknik bir sorun mu ortaya çıktı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Merhablar,
    Bugünlerde Insignia 1.6 T üzerine yoğunlaştım ve forumda Insignia sahipleri ile iletişim halindeyim. Size de bir sorum olacak.

3.000 TL'ye Prins yağlamalı sistem valve care takmak yerine, sübapları direk çeliklerle değiştirip, sıralı sistem Landi Renzo takmayı düşünmediniz mi? Toplamda yanı parayı bulsa da, ileride oluşacak sübap erime sorununun önüne geçmiş ve 10.000 km'de bir yağ ekletme işinden yırtmış olmaz mıydınız?
    Ya da düşündünüz de, teknik bir sorun mu ortaya çıktı???

Dediğini düşündüm..
    Hatta hiç çelik sübap takmadan valve care olmayan bir sistem taktırayım ne zaman erirse o zaman çelik sübap taktırır geçerim dedim..
    Ancak olay sadece sübapta değil valve care harici sistemler krank milinde, silindir kapağında, hatta piston kolunda çatlama meydana yapıyormuş ortalama 5000-8000 tl masraf çıkarıyormuş..
    Göze alamadım maalesef..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• deniz110 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Sağlıklı bir çalışma için, seve seve Valve Care takmak gerekiyor.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, kazasız sürüşler...
  • Merhabalar forumdaki insignia kullanıcı yorumlarını okudum ve halen daha okuyorum, bir uzun zamandır opel insignia düşünüyorum cosmo 1.6 180hp benzinlisindeki bu lpg sorunu ve subab eritme olayını okuyunca açıkçası biraz düşünmeye başladım, en iyisi 2.el dizel almak daha mantıklı olacak galiba, ben size birde süspansiyon olarak opeller biraz sert diyorlar böyle bişi varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

Merhabalar forumdaki insignia kullanıcı yorumlarını okudum ve halen daha okuyorum, bir uzun zamandır opel insignia düşünüyorum cosmo 1.6 180hp benzinlisindeki bu lpg sorunu ve subab eritme olayını okuyunca açıkçası biraz düşünmeye başladım, en iyisi 2.el dizel almak daha mantıklı olacak galiba, ben size birde süspansiyon olarak opeller biraz sert diyorlar böyle bişi varmı acaba?

2. el dizel demişsiniz ama 1.6 180'in de sıfırı yok, o da 2. el olacak. Yeni 170'lik motorun LPG uyumu 180'liğinkinden de az, düşünün :) Ancak sıfır km olarak orijinal LPG'li 1.4'ler var.
  • Bugün 0 km dizel peu. 301 Access'e 50000-tl fiyat çekiyorlar.. Access en boşu biliyorsunuz..
    O paraya çok rahat 2010-2011 cosmo hatta tüplü bile alınabilir..
    Ben 2 araç arasında mukayese kabul etmiyorum..
    Mart ayında 32.000 km de lpg taktırdım 7 ayda 50.000 km oldu. 18.000 km yol yapmışım.. Aylık hemen 3000 eder gayet iyi bence..
    En ufak problem yaşamadım. Ankara trafiğinde şehir içi 23-24 kuruş yakıyorum..
    Bu arada 1 yıldır arabaya biniyorum 3 defa gelin arabası oldum alacaklara önemli uyarıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz110 -- 27 Ekim 2014; 11:46:45 >
  • Cdti candır, LPG risktir. Vergisinden kaçarsınız sonra motor bitince verginin de tasarrufunuzun da 10 katı çıkar cebinizden. LPG'li alıcanızı alın dizeli binin mis gibi... Uğraşmayın LPG'yle falan.
  • flesius F kullanıcısına yanıt
    pompa enjektör arızası yaparsa o zaman dizel farkını anlarsınız:)
    ayrıca lpg nin riski var.sadece benzinli ve lpg li araçların motorları bitmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.