Bildirim
1 ADET BAD SECTOR VAR NE YAPMALIYIM?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Uyarıya göre değişir. Bu tür programlar SMART değerlerini takip eder ve harhangi bir sorun olup olmadığını inceler. "Spin Retry Count" gibi diskin hızlanmasıyla ilgili bazı SMART değerleri aslında o kadar da kritik sorun değildir ama bazı programlar bunlar nedeniyle kritik alarm verebilir. Sizdeki uyarı tipi ve değerleri nedir? -
İlgin için teşekkür ederim dostum :) resimdeki bu 2 uyarıyı verdi. Garantiye göndersem adamlara küfür gibi gelecek.Sorun yok deyip gönderecekler eminim. Bugün elektrik aniden kesildi, her ani kesilme de böyle uyarı verecekse ( illa bu kesinti kaynaklı olmayabilirde) yandık ki ne yandık!!!
Sayfayı göremiyorum ama yazayım istedim.
Calibration retry Count , data sekmesinde 2 adet
Ultra DMA CRC error Count 2 Adet WARNING
------------------------------------------
Başka bir harici hardiskimde de
Current Pending Sector 3 adet
Ultra DMA CRC error Count 2 adet WARNING veriyor.
Umarım önemli birşey değildir. Garanti kapsamına giriyor mu onu da bilmiyorum. Servise göre arızalı ürün sınıfına girmeyektir muhakkak :(
Sitede sorun var. resmi başka siteye yükledim.
http://img220.imageshack.us/i/codegen.jpg/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 17 Ekim 2010; 4:07:40 >
-
Forumda bugünlerde yine bir güncelleme var sanırım, resimlerin ve ikonların hiçbiri görünmüyor. Ama yazdığın hata kodlarına bakarak yardımcı olmaya çalışayım.
Ultra DMA CRC error: Genellikle veri aktarımıyla ilgili bir sorun. Kablodan ya da kablonun HDD'ye bağlandığı soketten kaynaklanıyor olabilir. Mümkünse kabloyu değiştirmeyi deneyin.
Calibration retry Count: Bazı sitelere göre bu sorun diskte mekanik bir hata oluşumuna işaret eder. Ancak yukarıdaki sorunda olduğu gibi sadece kabloyu değiştirip kurtulanı da var.
Current Pending Sector: Bu hata okunamayan sektörler olduğunu bildirir, kısaca "bad sector" oluşumuna yönetilk bir uyarıdır.
Öncelikle HDD Tune yerine başka bir HDD izleme programı deneyin, onda nasıl sonuçlar vereceğini görün. Önerim Hard Disk Sentinel serisidir. İlk disk için ilk olarak kablosunu değiştirip bir süre kullanın, değerlerde artış olmazsa kablodan olduğunu onaylamış olursunuz ancak ikinci diskte bad sector oluşmuş ya da oluşacak gibi. Her iki diskte de yedek almayı unutmayın.
-
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim :)
Dediğin gibi özellikle 2.hdd deki verileri yedeklemeye başlıyorum. -
2 hardiski de sentinel 3.30 ile denedim. Sonuçlar ilk hdd için değişti.
Bu sefer Codegen için hata vermedi.
http://yfrog.com/mkcodegensentinelp
Ancak western digital için aynı uyarıları verdi.
http://yfrog.com/0kwesterngj
Demek ki dediğin gibi farklı programlarla da denemek gerekiyor. Bu durumda Codegen için kafam rahat olabilir.
-
quote:
bu uyariyi sallama benim dahili diskte 20 bir baska arkadasta 50 gosteriyordu.kabloyu mu begenmiyormus neymis.uv tepkime mavi iyi markali kablo yani bunu da begenmiyorsa yapacak bisi yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
quote:
bu uyariyi sallama benim dahili diskte 20 bir baska arkadasta 50 gosteriyordu.kabloyu mu begenmiyormus neymis.uv tepkime mavi iyi markali kablo yani bunu da begenmiyorsa yapacak bisi yok.
Sanırım bu sayıların artması halinde sorun var. Sabit kalırsa sorun yok. Codegen 2.5 hdd taşınabilir hdd. 2 adet usb portuyla çalışıyor ancak ben tekini kullanıyordum. Artık 2 sini de kullanmaya başladım. Akım korumalı priz siparişi de verdim. Kış geliyor yıldırım elektrik kesintileri arttı malum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 17 Ekim 2010; 15:49:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Father Torque
Forumda bugünlerde yine bir güncelleme var sanırım, resimlerin ve ikonların hiçbiri görünmüyor. Ama yazdığın hata kodlarına bakarak yardımcı olmaya çalışayım.
Ultra DMA CRC error: Genellikle veri aktarımıyla ilgili bir sorun. Kablodan ya da kablonun HDD'ye bağlandığı soketten kaynaklanıyor olabilir. Mümkünse kabloyu değiştirmeyi deneyin.
Calibration retry Count: Bazı sitelere göre bu sorun diskte mekanik bir hata oluşumuna işaret eder. Ancak yukarıdaki sorunda olduğu gibi sadece kabloyu değiştirip kurtulanı da var.
Current Pending Sector: Bu hata okunamayan sektörler olduğunu bildirir, kısaca "bad sector" oluşumuna yönetilk bir uyarıdır.
Öncelikle HDD Tune yerine başka bir HDD izleme programı deneyin, onda nasıl sonuçlar vereceğini görün. Önerim Hard Disk Sentinel serisidir. İlk disk için ilk olarak kablosunu değiştirip bir süre kullanın, değerlerde artış olmazsa kablodan olduğunu onaylamış olursunuz ancak ikinci diskte bad sector oluşmuş ya da oluşacak gibi. Her iki diskte de yedek almayı unutmayın.
Dostum aynen dediğin gibi 2.diskte 1 bad sector oluşmuş. Ne yapacağıma karar veremedim. Garantisi bitik. HDD Regenerator veya norton disk doctor kullanmayı düşünüyorum.
-
arkadaşım wd nin sitesinde bir program var onunla bir format at istersen sabırsız olma işlemleri uzun sürüyor.sabırsızlık yüzünden bana 105 tl kaçtı -
quote:
Orijinalden alıntı: Love_For_You
arkadaşım wd nin sitesinde bir program var onunla bir format at istersen sabırsız olma işlemleri uzun sürüyor.sabırsızlık yüzünden bana 105 tl kaçtı
Bi bakayım arkadaşım sağol , HDD Regenerator bad sectorleri buldu ve düzeltti görünüyor, bilmiyorum sağlıklı mı oldu. HDtune ile yeniden taratıyorum şu anda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 17 Ekim 2010; 23:14:02 > -
selam arkadaşlar
bende şimdi 400 GB Western Digital var 10 a yakın bad sector var... HDD Regenerator ün yapabileceği bieşy olur mu artı şıunu sormak istiyorum..400 gB lik HDD de verielr var bunları başka HDD ye aktarmak istiyorum bu HDD Regenerator yu kullanınıca bu veriler siliniyor mu ? -
Harddiskin garantisi varsa hiç uğraşma direkt gönder, yenisi verirler. -
quote:
arkadaşım wd nin sitesinde bir program var onunla bir format at istersen sabırsız olma işlemleri uzun sürüyor.sabırsızlık yüzünden bana 105 tl kaçtı
-
quote:
WD'nin sitesinde ki programın adı nedir? Yada indirme linkini verir misiniz? -
yanlış hatırlamıyorsam hdd regenarator onarmıyor kullanıma kapatıyordu, tekrar hdd regenarator ile tarama yaptırırsan gene bad sektörü bulacaktır, bir permans testi yaparsan bad sektörlü bölgede ani bir performans düşüşü olduğunu görürsün bu yöntemle bad sektörü kapatırsın yayılmasını engellersin o kadar, garanti devam ediyorsa faydalan.
marmairisli ye cevaben hayır silinmiyor. -
arkadaşlar harici diskte bazı filmlerlerde kopyalama sorunu üzerine hdtune ile yaptıgım hızlı tarama sonucu 4 adet bad sector çıktı.
diski electroworldden aldım xs marka şimdi ne yapmalıyım acaba garantiye verebilirmiyim. yoksa bunu windows üzerinden düzeltme şansım varmı. -
arkadaşlar ne yapmalıyım düzeltme şansım varmı.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X