Şimdi Ara

1 AĞUSTOS OTOMOBİL ZAMLARI (GÜNCELLENEN FIYATLAR ILK MESAJA EKLENDI) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
49.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merkep

enflasyonun hayvan gibi olduğu zamanlarda kar diye bir şey olmaz. ki bunu 1 agustos araba zamları konusuna yazmış bulunuyorsunuz.
    Eğer bu oranlardan kredi çekerseniz , ödenecek tutar sabit kalacağı ve enflasyondan etkilenmeyeceği için karlı olur. Bugün tamamına kredi çekip 100 bine aldığınız arabayı enflasyon ve kurdan dolayı seneye 120 bine satarsanız elinizde TL bazında para kalır.

Bu işin en korkunç senaryosu , yukarıda yazdığım şeyin olmaması durumu olur. O da nedir ? Çevrede gördüğünüz herkes borçlu olursa eğer , üstüne enflasyon oranında geliriniz artmaz ise gündelik giderler daha da artacağı için kredinin geri ödemesinde sorunlar olur. Pandemi 2. Dalga olursa , kriz derinleşirse ve bugün kredi çekenler , aldıkları ürünleri satıp krediden çıkmaya çalışırsa bu sefer arz artar , alıcı çıkmaz.

Avrupa da tüm ülkelerde istisnasız araç satışları yerle bir. Türkiye satış artan tek ülke. Tüm dünyada insanlar kemer sıkıp kendini güvenceye alırken bizde ucuz kredi pompalanıp insanların borca çekilmesi çok riskli bir hamle. Arabasına servis yaptırmak için , tatil yapmak için kredi çeken insanlar var. Hükümetlerin bu dönemde biraz daha sağ duyulu hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ülkemizde finansal okur yazarlık yok neredeyse. Hesap kitap yapmadan , sonunu düşünen kahraman olamaz tarzında , bir daha mi geleceğim dünyaya mantığı ile hareket ediyoruz.

Kredileri bu şekilde saçarsanız insanlar alır. Her köşe başında sigara reklamı , promosyonu yaparsanız insanlar içer. Basit yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ek not. Şu an işten çıkarma yasağı var. Yasak kalktığında be olacağını düşünen de pek yok. İnsanlar asla işsiz kalmayacakmış , hasta olmayacakmış gibi davranıyor

• Fiat'ın sitesinde eski liste fiyatları mevcut hala nerden öğrendiniz acaba ?
  • Cruze ile ölene kadar devam, istedikleri zammı yapsınlar arabalarını da alıp kendileri binsinler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Eğer bu oranlardan kredi çekerseniz , ödenecek tutar sabit kalacağı ve enflasyondan etkilenmeyeceği için karlı olur. Bugün tamamına kredi çekip 100 bine aldığınız arabayı enflasyon ve kurdan dolayı seneye 120 bine satarsanız elinizde TL bazında para kalır.

Bu işin en korkunç senaryosu , yukarıda yazdığım şeyin olmaması durumu olur. O da nedir ? Çevrede gördüğünüz herkes borçlu olursa eğer , üstüne enflasyon oranında geliriniz artmaz ise gündelik giderler daha da artacağı için kredinin geri ödemesinde sorunlar olur. Pandemi 2. Dalga olursa , kriz derinleşirse ve bugün kredi çekenler , aldıkları ürünleri satıp krediden çıkmaya çalışırsa bu sefer arz artar , alıcı çıkmaz.

Avrupa da tüm ülkelerde istisnasız araç satışları yerle bir. Türkiye satış artan tek ülke. Tüm dünyada insanlar kemer sıkıp kendini güvenceye alırken bizde ucuz kredi pompalanıp insanların borca çekilmesi çok riskli bir hamle. Arabasına servis yaptırmak için , tatil yapmak için kredi çeken insanlar var. Hükümetlerin bu dönemde biraz daha sağ duyulu hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ülkemizde finansal okur yazarlık yok neredeyse. Hesap kitap yapmadan , sonunu düşünen kahraman olamaz tarzında , bir daha mi geleceğim dünyaya mantığı ile hareket ediyoruz.

Kredileri bu şekilde saçarsanız insanlar alır. Her köşe başında sigara reklamı , promosyonu yaparsanız insanlar içer. Basit yani.

Alıntıları Göster
    Hocam bırakın alsınlar kışın 2.dalga pandemi işsizlik vs derken krediler patlayınca görücez 2.el piyasasını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 3 Ağustos 2020; 14:10:32 >

• Adamlar sizi daha çok kazıklmak için biraz daha bekleyin diyolar

• ridleyscott kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız hocam, arkadaşa ben açıklayacaktım durumu bende önce davrandınız cidden korkunç bir durum var ülkede mevcut hükümet doları sabitlemek için böyle bir şeye başvurdu ama kışın olacak şeylere ben çok kötümser yaklaşıyorum. kışın yine işten çıkartma olmasa bile insanlar maaşlarını alamayacaklar. annem babam memur biz bile şu an 100.000 ₺ kredi çekmeye çekindik ve çekmedik ama insanlar deli gibi kredi çekti. bunu da devlet yaptı, o parayı insanların eline devlet verdi! hayırlısı olsun diyorum cidden bu işin sonu hiç iyi bir yere gitmiyor.
  • Geçtiğimiz aylarda araç bayilerinin yüksek fiyattan sattığı araçları daha yüksek fiyatlardan satması için en iyi imkan bizim ülkemizde. Aracını alacak olanların, alacağı araç için döviz bazında (€,$) iyi değerlendirme yapmasını öneririm. Çok fazla sevmesem de VW kırılımlı fiyat bilgisi bu konuda yardımcı olacaktır. Örneğin baz Golf Türkiye'ye yıllardır 12-12.5k € civarına giriyor, vergilerle satış fiyatı 22k € (Almanya 19.9k €, İrlanda 27.75k €). Bu aracı referans alıp diğer fiyatları değerlendirebilirsiniz, ülkeden ülkeye rekabet sebebiyle farklılıklar gösterse de oranlar genel olarak fikir verir.

Araç satıcılarının:
    -Abi araç yok piyasada
    -Fabrikalar kapandı üretim yapılamadı
    -Aldın aldın, sonra alamazsın
    -İkinci elde sıfırdan daha pahalı fiyatlar var
    laflarıyla tüm Avrupa'nın tersine çılgınlar gibi araba alan bir ülkeyiz.

Aşağıdaki haberi okursanız yılın ilk altı ayında Avrupa'daki araç satışının %40 düştüğünü görebilirsiniz, Araç üretimi düşüşü %15 civarında olmuştu ilk çeyrekte bir çok firmada. Yani paranız arabanızı alacağınız para birimindeyse, bu çılgınlık bitince o döviz bazında daha uygun fiyatlı araçlar alabilirsiniz.

BloombergHT
    Türkiye Avrupa otomotiv pazarında 6. sıraya yükseldi
    Otomotiv pazarı bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 30,4 büyüyen Türkiye, Avrupa'da bu dönemde satışlarını artıran tek ülke oldu.
    BloombergHTbloomberght
    Türkiye Avrupa otomotiv pazarında 6. sıraya yükseldi
    https://www.bloomberght.com/turkiye-avrupa-otomotiv-pazarinda-6-siraya-yukseldi-2261322

@ridleyscott da benden önce yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krombacher -- 3 Ağustos 2020; 14:22:30 >

• ridleyscott kullanıcısına yanıt
    +1

Çok güzel özetlemişsin.Ekstra işten çıkartmalar başladığında millet krediyle aldığı arabayı kemirecek artık.Ya da öyle bi fiyattan satacak ki ödemesi gereken tutarı bile karşılayamacayak

Millete bu yazdıklarımız komplo teorisi ya da abartı geliyor ya bekleyip görelim.Temmuz başında 3 kuruş paramı da altına çevirdim bekliyorum ben, şu an bile kazandırdı.Fakat kime göre neye göre?

Bozdursam alacağım telefon, televizyon ya da en basitinden bi musluk işçiliği bile pahalandı.Benim amacım TL'nin müthiş değer kaybından dolayı birikimi TL bazında yapmamak.Yoksa 3-5lirayla kâra geçtiğini düşünen varsa bozdurduktan sonra anlar hanyayı konyayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeni gelen gümrük vergisi ile durumlar fena. Millet e soluyoruz sonra kötü oluyoruz. Hakeret bile yiyoruz. Bakın size durumu şöyle anlatayım. Gumrukler açıldı yeni mal geldi. 60.000 TL lik mala eskiden 15.000 TL gümrük vergisi çıkardı. Şimdi ne kadar çıkıyor tahminjniz varmi. 88.000 TL. Yani malin değerinden fazla. Bu her mala geldi hemen hemen. E bu zammi ithalatçı kime yansıtacak. Bildiniz. Bize. Yani her mala %100 den fazla zam gelecek. Sonra insanlar durumu bilmediğimden bj insanları fırsatçılık suçlayacak. Oysa artan vergilerden bundan oluyor. Sen seneye %100 zam alamassan enflasyon seni ezmeye başlar. Ben param olduğu halde ve canım değiştirmeyi istediği halde girmiyorum bu işlere. Paramı altına gumuse platin ve coin lere yaptırıyorum. İnsanlardaki bu cesarete de hayret ediyorum.

• Benim anlamadığım şey kaporo verilip alınan araç siparişle gelmiyor mu? Bu adamlar müşteriye aracı teslim edeceği zaman ne diye güncel kura göre fiyat veriyor? Kur artık öncesi sipariş verip ödeme yaparak getirmiyorlar mı?
    Artı sipariş verilince araç geldiği zaman kur düştüğü zaman da güncel fiyattan veriyorlar mı?
    Araç alımı hakkında bilgim yok. Daha o seviyeye gelemedik..

• quote:

Orijinalden alıntı: pcpcpcpc

Benim anlamadığım şey kaporo verilip alınan araç siparişle gelmiyor mu? Bu adamlar müşteriye aracı teslim edeceği zaman ne diye güncel kura göre fiyat veriyor? Kur artık öncesi sipariş verip ödeme yaparak getirmiyorlar mı?
    Artı sipariş verilince araç geldiği zaman kur düştüğü zaman da güncel fiyattan veriyorlar mı?
    Araç alımı hakkında bilgim yok. Daha o seviyeye gelemedik..
    1. Sipariş verildikten sonra kur hiç düşmüyor
    2. Sipariş verdiğin tarih önemli değil faturanın kesildiği tarih önemli o günkü kur ile işlem yapılıyor.

• Eğleniyor muyuz beyler?

1 AĞUSTOS OTOMOBİL ZAMLARI (GÜNCELLENEN FIYATLAR ILK MESAJA EKLENDI)

• Ezanlarımızı susturamıcaklar, bakın hep dış güçlerin oyunu
  • beratkeles B kullanıcısına yanıt
    Fiatın sitesine ben de baktım sekizinci ayın 4 üne kadar bu fiyat geçerlidir yazıyor. Güncellenmemiş demek ki fiyatlar. 1 2 güne belli olur o zaman
  • Gerçekten komedi , her iki, üç ayda bir araba fiyatlarına zam geliyor .Ben de durumun daha kötüye gideceğini bildiğim için elimdeki arabayı satıp sıfır araba almak istedim ancak 120.000 TL eden arabamın üzerine bir de 100.000 TL çekip boşu boşuna kendimi borca ve sıkıntıya sokmak istemediğim için vazgeçtim .Anlamadığım firmalar bu saçma sapan fiyatları yüzünden darboğaza girmiyor mu , demek ki satış rakamları fena değil , hala alanlar var .

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Eğleniyor muyuz beyler?

Hemde nasil 😅 bazzata laf yok premium cok luks mercedesten eyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Hemde nasil 😅 bazzata laf yok premium cok luks mercedesten eyi

Alıntıları Göster
    Gırtlak dolu E Segment ve D5 motorlu, 2020 model S90 diz çöküp tövbe ister bunu görünce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Ağustos 2020; 15:35:18 >
  • Şaka maka bir bavul para oldu.
  • suntoday kullanıcısına yanıt
    Karaborsacılar kim?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.