Şimdi Ara

1 AĞUSTOS OTOMOBİL ZAMLARI (GÜNCELLENEN FIYATLAR ILK MESAJA EKLENDI) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
49.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş seneler için sordum aslında o soruyu, zaten ülkede kur sürekli yükseliyor ne yazık ki.
    Bir tanıdık pandemi dönemi öncesi verdiği siparişini artış olmadan alabilmişti, o da şansına denk geldi herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklayacak bir durum yok. Detayı ben de çok iyi biliyorum. Sadece üşendim yazmaya. Dallanip budaklandirkmak bizim bizim elimizde

• cemall058 C kullanıcısına yanıt
    Neye yatırım yaptığına göre mantık değişir. 2 ay önce yatırım araçlarını detaylı inceledim, gram altının son 3 yılda, yıllık bazda %14 ila % 28 arası arttığını gördüm. Dünyadaki siyasi çekişmeler ve Pandemi süreci nedeniyle altının daha da artcağını değerlendirdim. Aylık 1.500TL ile altın alıp 2 sene biriktirmeyi planladım, fakat her ay 1.500TL'ye alacağım altının miktarınıj düşeceğini gördüm(Fiyatı arttıkça 1.500tl'ye alınabilecek gram düşüyor), Eğer 30.000TL kredi çekip hepsiyle altında alırsam, 2 yıl sonra daha kârlı olacağımı gördüm. 2 ay önce 0.89'dan 30.000TL kredi çektim, 24 ay taksitle 34.800TL geri ödemem olacak. Şu an altından(2 kere alım satım yaparak, vergiler düşülmüş şekilde) 2.900TL kazandım. Yatırım bazen taksitle, bazen borçla, bazen de peşin para ile olur. Önemli olan şartları değerlendirmek.

• ceza yiyince belki indirime gitceklerdir.
  • Ben de size şunu söyliyeyim, sıfır araç için konuşuyorum, bu yıl bir şekilde vazgeçtiğiniz veya para yetmediği için alamadığınız aracı önümüzdeki yıl hiç alamayacaksınız haberiniz olsun.
    Ha ikinci elde birkaç kişi borcunu ödeyemeyip ölü fiyatına satar, hacizler olur , bunlar münferit olaylardır, bunları bekleyip insanların gözünün ve ahının kaldığı mala ucuza çökmeyi planlayan kansızlar da çok ümitlenmesin, bu otomobiller de size kalmaz, piyasada ne çakallar var haberiniz yok.

• Piyasa bu şekilde yükselmeye devam ederse belli bir seviyede müdahale kaçınılmaz olacaktır. Bizim aç gözlü insanımız birbirini kazıklama derdinde. Resmen ikinci el piyasası yüzünden sıfır araçların fiyatı yükseliyor. ÖTV etkenini de görmezden gelemeyiz. Bizim insanımızın bu fiyatlarda dahi talepte bulunmasını ise hiç anlamıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murmuro

Ben de size şunu söyliyeyim, sıfır araç için konuşuyorum, bu yıl bir şekilde vazgeçtiğiniz veya para yetmediği için alamadığınız aracı önümüzdeki yıl hiç alamayacaksınız haberiniz olsun.
    Ha ikinci elde birkaç kişi borcunu ödeyemeyip ölü fiyatına satar, hacizler olur , bunlar münferit olaylardır, bunları bekleyip insanların gözünün ve ahının kaldığı mala ucuza çökmeyi planlayan kansızlar da çok ümitlenmesin, bu otomobiller de size kalmaz, piyasada ne çakallar var haberiniz yok.
    Bugün bir şekilde parası yetmediği için veya risk almamak için araç almayan kişilerin seneye arabadan daha büyük dertleri olur emin olabilirsiniz. Sıfır araç fiyatları daha da yükselir mi ? Tabii ki yükselir ama sadece araba fiyatı yükselmez herşeyin fiyatı yükselir. Buradaki mesele geliriniz yükselir mi veya ne kadar yükselir.

2006-2008 yıllarında 60k EUR lara 320d ler satılıyordu, 2011 yılında %60 ÖTV varken 39000 EUR a satıyorlardı. Bugün 1.6 benzinli araba %60 ÖTV var ve geçen ay 60k EUR a satıyorlardı. EUR bazında bile olaya bakın.

Elimizde istatistik olsa konuşmak biraz daha kolay olabilirdi. Kaç kişi kredi çekmiş bilmek lazım. Belki düşündüğümüzden çok daha az kişi çekmiş olabilir ve dediğiniz gibi münferit olaylar diyebiliriz. Belki çok kişi çekmiştir, ABD 2008 krizi de borç krizi bildiğiniz üzere, dünyayı salladı.

BMW yok satıyoruz uçuyoruz kaçıyoruz dediği Haziran ayında toplam 155 adet 3 serisi satmış. Onun da yarısı galerici zaten. Algı yaratılmış. Bir de bu açıdan bakmak lazım.

Tabii ki inşallah öyle bir şey olmasın , döviz düşsün, insanlar rahat ödesin , kredi faizleri de uzun süre 1 puanın altında kalsın , araç tedariği arzı artsın insanlar rahat ulaşsın , piyasa otursun. Ben sadece şunu düşünüyorum , geçen sene ne oldu da bu kadar krize girdi bu piyasa. Bu sene ilk 6 ayda 700 küsür bin 2. El araç el değiştirmiş. İnsanlar resmen ticaretine girmiş başka açıklaması yok. Döviz altın alımına vergi , banka faizlerinin düşük olması insanları bu yöne itmiş.

Lale soğanı misali yükseldikçe yükseliyor. Seneye kredi faizleri yükselse , bugünkü fiyatlardan araba almaya kaç kişinin gücü yeter ki ? Yoksa kimsenin ahlı malına çökme hevesinde olduğunu sanmıyorum insanların. Nihayetinde alıcı ve satıcının buluştuğu nokta fiyatı belirliyor.

Türkiye de Borsa 100 binden 20 bine düştüğünde insanlar almaya korkuyordu, 10 bine düşer mi diye. Onun gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyatlar artıyor diye mızmızlanmanın gereği yok. Türkiye de yaşadığımızı hatırlayalım. Günlük ihtiyaçlarımızın fiyatı bile her ay güncellenirken araçlara zam gelmiş ne var bunda? Araç artık bir ihtiyaçtan çok lüks olmuştur ülkemizde. Talep olmazsa hepsinin fiyatı tıpış tıpış düşer. Bayilerde insanlar sıraya girdiği sürece de fiyatların düşmesini kimse beklemesin.
  • Leon Fr 26 bin lira zam yemiş, bayramdan önce kapora vermiştim 205 bin lira otomatiğe şu an 231 bin lira ve yeni fiyattan satış alabileceğim. Elimde bmw var onu da satmayı düşünüyordum bmw fiyat listesini güncelliyor 3-4 gündür. İlana koymaya korkuyorum
  • Merak ediyorum, acaba peşin alanların yüzdesi nedir acaba ?
  • Bayiler 1 aracın satışından net kaç bin lira kar elde ediyor?

• Zaten zamlı değil miydi

• quote:

Orijinalden alıntı: BitterliLokum

Leon Fr 26 bin lira zam yemiş, bayramdan önce kapora vermiştim 205 bin lira otomatiğe şu an 231 bin lira ve yeni fiyattan satış alabileceğim. Elimde bmw var onu da satmayı düşünüyordum bmw fiyat listesini güncelliyor 3-4 gündür. İlana koymaya korkuyorum
    205 e anlaştığınız leon 231 mi oldu ?

• Ne sandınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akli selim herkes söyle fiyatlara baktigi zaman fiyatlarin düsmesi gerekrigini görebilir. Her ay ortalama 0 fiyati araclar 10 bin tl zam aliyor buda yillik ortalama 100 bin eder bu yil hadi bir sekilde idare edildi kredi o su bu araclar satildi. Gerci ben arabalarib satildigina da inanmiyorum satmak icin alan galericiler istedikleri fiyatlar sebebi ile araclari satamiyor bu yüzden 5000 küsür 0 km araba sari sitede satilik... 3 serisi c serisi oldu 500 passat oldu 400 bin golfler 200-300 arasi araclar artik alinacak halde degil dünyada arac fiyatlari düsüyor tr de kur ve vergiler yüzünden artiyor...gerci sasirmamak lazim vestel almanyada tr ye göre daha ucuza satiliyor neyse vergi oranlarının değilmemesi halinde seneye gelecek olan%70 oranında ki zammı göz önünde bulundurduğumuzda bu arabaları kim alabilecek şuan bir doktor gidip 5 serisi alamaz bir avukat gidip e kasa alamaz e bunaraçları kim alacak arkadaş ?

• Aklı başında olan insanlar zam geleceğini bilir. Her ay gıda ürünlerine bile zam geliyorda arabaya mi gelmeyecek? Ucuzlamasini bekleyenler siz beklemeye devam edin 2030 da belki düşer.

• Canim cliom , 52 ye almıştım , şimdi kaç para olmuşsun :) canım tenekem , can yoldaşım , sonuna kadar seninle gidicem ....

• şaka maka artık ülkede fiat egea'den başka araba alınır mı bilmiyorum. giriş seviyesi 103 bin lira
    otomatik araba istiyenler için biraz sıkıntılı piyasa egea'nın otomatikleride pahalı

fiat egea artık lüks güzel arabaya benzemeye başlayınca demek ki türkiye'de yaşıyorsun
    eskiden seni giriş seviyesi uygun fiyata satılan araba olarak bilirdik la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 3 Ağustos 2020; 21:25:25 >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    2011 de ötv %45 idi 2017 de ötv arttırıldı

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.