Şimdi Ara

1 AĞUSTOS OTOMOBİL ZAMLARI (GÜNCELLENEN FIYATLAR ILK MESAJA EKLENDI) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
49.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mAcArTy41

Hayatımda araba al sat işiyle uğraşmadım zaten ilk ve tek aracımı kullanıyorum şuan fakat al satcilara bu kadar yuklenilmesini anlamıyorum birde piyasayi bu adamlar yulseltiyor diyor bazilari. Bundan 10 yıl öncede al sat yapan vardı suandada var her işte bu böyledir toprak isindede al sat yapan var ev isindede. Bahane uydurmaya gerek yok dolar yükseliyor ve arabanın sıfırı artıyor tl olarak haliyle ikinci elde yükseliyor bunu anlamak için ekonomi profesörü ticaret profesörü olmaya gerek yok.
    Hükümetin ekonomi yönetimini suçluyacaklarına cadı avına çıkıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • educationist E kullanıcısına yanıt
    murmuro M kullanıcısına yanıt
    Enflasyon ekonomik bir sorundur. Otomotiv sektörünün özelinde bunu değerlendirmeye gerek yok.
    Otomotiv sektörünün özelinde olan 3 sorunu vurguladım

• Şuan 100 bin nakit var sürekli altın ala ala biriktiriyorum. Araçları bu fiyatlardan almak TAM BİR Enayiliktir ! Zaten bu bayii lerde ğetnir ekmek gibi satılıyor denen araçları galericiler %90 ını rüşvet ile alıyor kalan araçları da halk almaya çalışıyor bu galericiler gelen aracın sayısının artması ile fısss diye sönecek arabada ötv düzenlemesi yada daha doğrusu fiyatlar da bi düzeltme bekliyorum bu olay gerçekleşene kadar biriltiricem sürekili taksi kuşlanıyorum zaten arabaya gçre çok daha ucuza geliyor. Fiyatlar düzelmessede almayacağım.

• funmanias F kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bi zaman fiyatlar düşmes bmce hee seneye kredi fazileri artar millet nakiti elinde tutar ama bu sefer bn o bayilere neler yapıcam

• Belki indirim olacak hemen atarlanmayin durum hele

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro 8,25 TL.
    Yakında fiyatlara bir DÜZELTME gelecek merak etmeyin siz.
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Hocam sen biriktirmeye devam et. Ben büyük enayilik yaptım 600 bin verip araba aldım. Muhtemelen yıl sonuna benim araç 300 bine kadar düşer, o zaman ben ah vah ederken sen süper birikiminle arabayı alırsın. Napalım enayiyiz işte.

• Ne konut ne de araç fiyatları artık düşmeyecek artmaya devam edecek az veya çok artacak ama halk alamayacak duruma gelecek.

• Otomobil firmalarını savunacak değilim ancak bizim ülkemizde geçerli döviz dolar olarak gözükmesine rağmen otomobiller euro üzerinden fiyatlanıyor
    Abd nin sınırsız bastığı dolar yüzünden dolar/tl artmazken euro da tam tersi ciddi artış oldu. Son 1 ayda %5 son 3 ayda nerdeyse %10 daha çok arttı euro
    Bu da fiyatlara yansıyacaktır doğal olarak

• döviz artışı engellenemediği sürece ve bu tip araç gereçler ithal edildiği sürece ve bunların üretimi yapılsa dahi ham madde/ler ithal edildiği sürece bu işler kolay kolay değişmez.

ya da ülkemize her yıl toplam cari açık kadar bir yerlerden bedava döviz girmediği sürece bu işler değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 2 Ağustos 2020; 13:37:23 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunu 10 gün önce yazdım, parite fiyatlanıyor diye. EUR/USD 1,06lardan 1,18lere geldi. Herkes dolar kuruna bakıyor, araba euro ile geliyor.

Bunu yazınca bazı kişiler cahil olmak veya manipülasyonla itham ediyor, ama matematikleri yok.
    Bugün otomobil yazarı Emre Özpeynirci Bey tweet attı, 2 yıl önceki euro cinsi fiyatla şimdi karşılaştırılmış, tıpa tıp aynı neredeyse.

Kimse ötv matrahına, euro kuruna veya pariteye bakmadan fiyatlar balon diyor. Balon varsa 2. elde veya galericilerde var, sıfır araçlar bu kurla normal.

• Araba satışları 2018 döviz krizinden önceki seviyelere gelmişse diyecek laf yok. Vatandaş halinden memnun demek ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Euro 8,25 TL.
    Yakında fiyatlara bir DÜZELTME gelecek merak etmeyin siz.
    ne kadar yakın üstadım son 1 senedir bir düzenleme beklemekteyizde..

• Keyfinizi yerine getirecek bi haber vereyim; Ayasofya artık cami oldu.

Nasıl bir rahatlama oldu, fiyatları bir anda unuttunuz değil mi?

• Hala fiyatların düşeceğini zannedenler var. Arkadaş senin euro dolar kurun kaç? Ne diye düşsün fiyatlar. Bekleyin bekleyin araba alamayacaksınız. Trene ne kadar erken binerseniz o kadar iyi.

• Toyota Corolla

📌Mart 2017 fiyatı: 23.919 Euro
    📌Euro: 3.83 TL
    📌Aracın TL fiyatı: 91.750 TL

📌Temmuz 2020 fiyatı: 22.771 Euro
    📌Euro: 8.21 TL
    📌Aracın TL fiyatı: 186.950 TL

Not: Acaba bazıları TL bazında mı bakıp, değerlendiriyor.

Kaynak: Dayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

Toyota Corolla

📌Mart 2017 fiyatı: 23.919 Euro
    📌Euro: 3.83 TL
    📌Aracın TL fiyatı: 91.750 TL

📌Temmuz 2020 fiyatı: 22.771 Euro
    📌Euro: 8.21 TL
    📌Aracın TL fiyatı: 186.950 TL

Not: Acaba bazıları TL bazında mı bakıp, değerlendiriyor.

Kaynak: Dayım
    Emre Özpeynirci

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    😆hocam dayım yollamış. Artık nerede gördü bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.