Selam arkadaslar konfugrasyonu girdikten sonra icimdeki uzuntuyu belirticem
Intel P4 3.2 64 bit > D945GNT Intel Board > 160 gb seagate sata hd > asus Nvidia Geforce 6600 SILENCER GT > Feel Hurricane 2 550W kasa > 2x 512 DDR2 kingston ram
Ewt arakdaslar 5 yillik pc imi 1 ay once degistirdim fakat sonuc =
Henuz oyun oyniyamadim benim ve ailemin bu pc yi almasindaki amac herkesin bugunun oyunlarini rahat bi sekilde oynamak ve pc de oyun ve diger olaylari gerceklestirmek fakat gelin gorun ki ortada bi isinma olayi varki oyun oynamama imkan ve ihtimal yok pc acikken islemci 50-55 arasi oyuna girdigim zaman 10-15 dk sonra 70 oluyor ve hemen reset atiyor > reset atmasa bile oyun takila takila oynuyorum > yani cok uzgunum yazik gunah allaha sukur 5 sene ardindan ii oldugunu dusundugum bi pc aldim fakat neden boyle olsun ki ? hemen yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar kendi gorusum zalmanin son cpu fan ini takip geriye kalan 2 -3 senede rahat pc oyniyabilirim yonunde (su an 15 dk dahi oyniyamiyorum :( ) cevaplarinizi bekliyorum ........... (bu arada daha once cpu sogutucu takmada deneyimim yok bunu aldigim yerde takmalarini mi soyliyeyim yoksa kolay mi )
Bende kendim öğrendim soğutucuyu takmayı zor bişi değil :)
Senin iyi bir soğutucu alman lazım cpu ya
sorun kesin olarak ısıdan kaynaklanıyo diyemeyiz...Ortada bence bi stabilite sorunu var ve bunun bi çok nedeni olabilir......cpu fanı iyi oturmamış veya fanı çalışmıyo olabilir,aynı şey vga içinde geçerli...onları bi kontrol et en azından anlamasan bile çalışıp çalışmadığını görebilirsin
Bu arada tamam reseti anladm ama takılmalar oluyo demişsin belli süre sooramı oluyo yoksa hemen mi oluyo,ayrıca hangi oyunda oluyo???
belli sure sonra oluyor >> hemde inanmayacaksin ama fifa06 da reset ise most wanted da oluyor > ekran kartindan %100 olamaz buna adim gibi eminim ekran kartim kolay kolay isinmaz heatpipe var ve isi surekli normal 55 derece > fakat intel in desktop utilities diye cok ii bi programi var zaten ordan fan isisini goruyorum felaket isiniyor cogu kes eror cikiyor sisteminiz normal isiyi gecti > yani arkadaslar benim tek isteyim 2-3 sene (3 uncu sene artik her oyunu low da oynarim ama olsun :) ) adam gibi oyun oyniyayim ve baska seyler yapayim ama inanin bu 1 ayda hic adam gibi oyun oyniyamadim > zalman 9500 alicam gibi gorunuyor
İnsan 1 ay bekler mi yahu.Derhal teknik servise götürmelisin.
tekniğe götür bence de, hiç bekleme bu intel iyice abarttı zaten herkezde aynı şikayet
arkadaslarin dediğini yapmannın yanısıra bence birde tam olarak anakartinin agp driverlerini yukle derim ayni sorun bende makinami aldiğimda cıkıyordu ama en son cozumu sadece ve sadece kendi anakartimin agp veya sende express varsa onlarin ( anakartın ile verilen cd deki ) driverlerini yukle derim ben kendi sorunumu böle aşmiştim tekrardan kolay gelsin... yani sorun ekran kartindan kaynaklanıyor ve sistemde asırı isinma yapıyorsa bu çözüm olacaktir saygilar
arkadaslar ekran kartina guveniyorum ve son suruculeride yuklu ekran kartina resetten sonra elledim gayet normal > zaten asus 6600 silencer i bilenler isinma probleminin olmadigini bilir > sorun %100 islemcide ya tamam bir silemci isinir fakat inanin bukadarida PES normalde isi 55-60 oyunda napsin zavalli pc 10 dk kaya kalmiyor bakalim dijital center in zalman 9500 u getirmesini bekliyorum > ondan sonra oldu oldu olmadi pc ve kendimi bogazdan asagi ................
kardeş maalesef prescott işlemciler aşırı ısınıyor,bendede 3.2 478 pinli olanı var kendi soğutucusuyla senin dediğin sıcaklıkları görüyordu yapman gereken tek şey zalman 9500 gibi kaliteli bir soğutucu almak ben öyle yaptım ve şu an maksimum 51-52 görüyorum yüklendiğim zaman. Saygılar.
arkadasım
cpu sogutucunu degistırmenı onerırım acılen cunku bu reset atmalar bılgısayara benım bıldıgım kadarı ıle cok ama cok zarar werıyor baska sorunlara yol acmamak ıstersen ya teknık servıse gıt ya da cpu fanını degıstır
tesekkurler
hurricane kasa içi ısısını iii ayarlayan bi alet ohalde 70 derece bi sorun demek parça almadan önce elindeki malzemeyi gözden geçir bios update vb yap driver dene
en son gerekirse soutma malzemesi al....
Aslında bu kadar sıklıkla reset atmaması lazım.İntellerin çok ısındığı kesin.9500 al kurtul.Zaten normalde bile alman gerekir.O fan sesiyle oyunmu oynanır
hocam benımkı 78 dereceye cıktı most wanted oynarken oynadım hala
ama bişe olmadı reset falan da atmadı ya hayırdır bendemı problem var...
yaw kaça kadar dayanıyor bu işlemciler acaba....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme