Şimdi Ara

1. Derece Deprem Bölgelerinde Beton Kalitesi C40/45/50/55/60 Olsun (Diğerlerine İskan Verilmesin) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
33.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    c100 dök bina rezonansa girerse yıkılır... inşaat jeoloji jeofizik mühendisi değilsen zaten anlamayacağın bir iş... kafanı yorma...

bu yukarıdakini niye yazdım inşallah anlamışsındır anlamamışsan tekrar yazayım bilmediğin konu hakkında yorum yapma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 18 Şubat 2020; 14:15:15 >
  • Arkadaşlar bu konu önemli.Ana sayfada kalsa çok iyi olacak.

Hatta benim geçen açtığım konuyu yine bu konu ile birleştirirsek iyi olur.
    https://forum.donanimhaber.com/ibb-istanbul-da-deprem-hazirliklarina-hiz-verdi--141902034
  • Öncelikle kapalı kalıp sisteminden vaz geçilmeli. Bir kolun kalıbı, bir yönden tıpkı bir kapı gibi açılıp kapanabilmeli.
    3 noktadan kapıp çakıp üzerine demir seriliyor, kolon demiri verilip kolon tamamen kapatılıyor. İşte sorun burada başlıyor. Mütahit ne zaman beton söylerse o zamana kadar kolona müdahale edemiyorsunuz. Su kar girip don yaşayabilir ve kolon zemininde bir buz kütlesi varken beton atarsınız. Yada kolon kapalı vaziyete geçtiğinde, herhangi bir şey atıyorum amelenin içtiği 2.5 lt lik cola peti vsvs kapalı kolona düşebilir. Yada beşe on parçası. Kolon dibinde buz veya yabancı çisim varsa eyvah. Buz erir kalıp söküldüğünde hatayı fark edersiniz. Kolonu alttan mala ile doldurursunuz. Yabancı cisim varsa daha kötü. Betonun içinde hapis kalmıştır 2.5 cola şişesi. Bu şu demek binada bu tür kolonlar varsa, bina o yöne yatacaktır. Başka bir deyişle. Bir ağaç keserken devrilmesini istediğiniz yöne bir ağız açar diğer yönden düz kesersiniz. Agzç ağız yönünde devrilir.
    Olması gereken kapı sistem kalıp. Beton atılmadan 1 saat önce açıp kolonları tek tek göz kontrolü yapmalı. Buz yada yabancı cisim varsa kolon dibinden temizlenmeli, bu işlem yapıldıktan sonra beton atılmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki arkadaşlar bulduğunu bölge ,semt ,oturduğunuz bina için ne düşünüyorsunuz ? Güveniyor musunuz ve ne yapmayı planlıyorsunuz ? Özellikle İstanbul için fikri olmayan arkadaşlara faydalı olacaktır bu yorumlar.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ülkemiz kapalı kalıp sistemini terk etmelidir. Yer çekimi kanunu var. Kolon demir ile buluşup kolon kapatılırsa. Beton dökülene kadar. Yağmur kar kolon birleşim noktasında buz kalıbı oluşturur. Yada herhangi bir çisim yer çekimi ile kolon birleşim noktasında kalır. Bu buz ve cisimler varken üzerine beton dökerseniz. Tutunamayan kolon olur. Bina salammı bi baksınlar diye gelen ekip olursa. Kolona ortadan ve özellikle dip birleşim noktasından bakılmalı. Kapı kalıp sistemi, beton atılmadan hemen önce açılıp kontrol imkanı sunar. Yine söylüyorum. KAPALI KALIP SİSTEMİNDEN VAZ GEÇMELİYİZ

• Bakın yönetmelik nasıl olmalı.
    Kapı kalıp sistemine geçilmeli. Mütahit beton dökeceği tarihi belediye’ye bildirmeli. Belediyeden bir görevli kolon kalıplarını tek tek açıp kontrol etmeli. Şayet kolon içerisinde orada olmaması gereken bir cisim tespit ederse. Başında bekleyip cisimlerin çıktığından emin olmalı. Daha sonra görevli iki belge vermeli. Beton döküm belgesi. Biri mütahit diğeri betonu getiren mikser sürücüsüne verilmeli. Bu belge üzerine beton firması beton pompalamalı.
    Bu şuna benzer. Dr ye gidiyorsunuz. Diyorsunuzki, kolumun üzerine yüksekten düştüm. Dr bakıp film çekelim kırık çatlak varmı kontrol edelim. Siz diyorsunuzki, hayır olmaz içerisine bakma.

• Güvenebileceğiniz kişilere yapı denetim firmalarına denetletin binaca para toplayarak eğer olaki tehlikeli denebilecek noktalarda ikamet ediyor hayatınız geçiminiz şuan bağlı ise yoksa canınız gidince eldeki varlığınızın size bir yararı yok.Başınızın çaresine siz bakın ülkede durum bu ateş düştüğü yeri yakıyor.İnsan bilinçli olmaz tepedekiler gibi salarsa sonunuz harap.
  • eski binalarda kolonlar neden zayıflayıp çöküyor

• Bu konuyu çözecek en iyi şey titreşim damperleridir.

Araçlarınızda bulunan motorlar eğer şasinize direk bağlantı yapsaydı alacağınız titreşim, gürültüyle emin olun kullanamaz hatta belki zarar görürdünüz. Şasiye bir damper ile/izolatör ile bağlandığı için aracınız konforlu, düşük titreşimli,

Aynı konu binalarada yapılması gerekmektedir. Devletin var olan binaları yıkıp yapmak yerine daha düşük maliyetli damper çözümüne geçerek kolonlarda küçük modifikasyonlarla bu damperler çok güzel elastiklik sağlar. Yukarıda oturan insanların depremi hissetmemesini bile sağlayabiliriz.

Depremin çözümü bence tamamen damperlerde, betonda malzemede değil. (2 kat maks yapılacaksa buna gerek yok tabi, londra gibi bir yere dönüşme ihtimalimiz olsa asla hayır demem, kısa binalar her zaman daha makuldür.)

• bu dolarla cok zor

• Standart kesinlikle değişmeli böyle falcı yalaka yüksek inşaat mühendisleri (%80 i) ülkeyi bu hale getirdi

Avrupada yüksek katlı binalarda c35 bile kullanılmıyor ayrıca avrupada standart c30 un aşağısı değil Avrupa cahil kalmış

Bizdeki eğitimin hocası üfürükçü olunca yüksek lisansıda falcı olur

Bizde üfürükçü üniversitelerde yüksek lisans yapanlar c20 c25 ten vazgeçemiyorlar

C80 Sınıfı Yüksek Dayanımlı Beton' Türkiye’de İlk Kez Spine Tower’da Kullanıldı

1. Derece Deprem Bölgelerinde Beton Kalitesi C40/45/50/55/60 Olsun (Diğerlerine İskan Verilmesin)

ne gerek vardı c20 yeterdi

1. Derece Deprem Bölgelerinde Beton Kalitesi C40/45/50/55/60 Olsun (Diğerlerine İskan Verilmesin)

Burj Khalifa C80 beton kullanmışlar C20/C25/ kulanmayı akıl edememişler mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 1 Kasım 2020; 15:7:33 >

• Geldiğimiz durumu Prof. Ahmet Ercan kısaca açıklamış

Prof. Ahmet Ercan: Depremde yoksullar ölür, zenginler ölmez

Deprem uzmanı Prof. Ahmet Ercan İzmir depremini özetledi, “Sorun yoksulluktur” dedi. Halkın yoksulluğuna müteahhitin hırsızlığı, devletin getirdiği aflar ve denetimsizlik eklenince yıkım büyüyor.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/prof-ahmet-ercan-depremde-yoksullar-olur-zenginler-olmez-6106906/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 1 Kasım 2020; 14:40:35 >
  • 9 ay önce konuşulmuş, unutulmuş... 2 hafta konuşuruz yine unutulur... Sonra 1 yıl geçer yine deprem olur yine tartışılır . Hep aynı seyler hep aynı savunmalar ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'deki depremde yıkımların nedeni yine aynı: Beton kalitesi düşük ve nervürsüz demir

https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/10/31/izmirdeki-depremde-yikimlarin-nedeni-yine-ayni-beton-kalitesi-dusuk-ve-nervursuz-demir/3

tasarruf yapan ve akıl veren mühendis ve inşaat firmaların yatacak yeri yok

• Zaten standart beton Türkiye'de c30 değil mi ?
    Yıkılan evlerin içinde hiç 2000lerden sonra yapılan bir bina var mıydı?
    Güncel yönetmelikle projesi düzgün çizilmiş binaların yıkılacağını düşünmüyorum hasar alabilir fakat İzmir'deki binalar gibi tost olmaz.
    Yıkılan iki binanın birinde taşıyıcı kolon aşırı ince gözüktü bana,
    Aynı zamanda büyük bir bina komple yıkılmış onun da Maşallah her tarafı cam hiç ki beton perde gecirmemisler
    Güncel yönetmelik 7 civarı depremler için halkı koruyabilir

• bina,kopru,viyaduk farketmez.betonarme sistemler çelikten ucuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt

Hocam bir sor

Yüksekliği 828 m olan Burj Khalifa da C80 beton neden kullanmışlar 

Hayatında C80 beton görmüş mü ve C80 beton projesinde yer almış mı ?

Bir de C40 .... C80 beton kullananlar R - zekalı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 3 Kasım 2020; 14:22:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Burada ben inşaat mühendisiyim diyenlere sorum var. Bugüne kadar kaç kalıp söktürdünüz? Yada kaç kolon kırdırdınız? Ben yapı denetğm sahibi olduğum halde kolon kırdıramadım. Kabul etmeyince bizi şutluyorlar gidip mahalle arası başka yapı denetim ile anlaşıyorlar. Sonradan zaten mimlendim izin vermiyor diye kaçak işlere.

Yukarıda fototaf var kolonun yarısı boşta. En azından bu kasıtlı olarak yapılmış bir işlem. Hatalı olduğunu söyleyip te kabul etmeyen ustalar var. Hele bazı ustalar milletvekilinin işini yaptığını söyleyip toz kındurtmuyor. Sorun insanımızda. Kendi akrabam denetleme işini bana vermedi. Müteahhit kendi yapı denetimine güveniyormuş.

Mesleğe ilk başladığımda kontrol ettiğim tüm binalarda ki demir ve kalıp eksikliklerini yaptırdık. Tamamlatıp betonu o şekilde dkökümüne izin verdik.

Ha her yerde farklıdır tabi onu bilemem.

Ama mesleğimiz hakkında ileri geri kimse konuşmasın.

Bilmeleyenler hiç konuşmasın beton dayanımını artırmak gibi absürt biz çözümle hiç gelmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Hocam bir sor

Yüksekliği 828 m olan Burj Khalifa da C80 beton neden kullanmışlar 

Hayatında C80 beton görmüş mü ve C80 beton projesinde yer almış mı ?

Bir de C40 .... C80 beton kullananlar R - zekalı mı

Bilmediğiniz konuda saçmalamayın.

Harbiden böyle düz mantık insanlarla tartışmak bile istemiyorum.

Ama mesleğin bir haysiyeti var senin gibi adamlara yedirmem. Bilmediğiniz konularda ahkam kesiyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.