Şimdi Ara

1 DIMM 2 DIMM 4 DIMM ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar bu ne demek hangisinden olursa daha iyi olur?, anakart sitelerindeki bellek destek listesinde bunların altında şık oluyor varsa altında x işareti oluyor yani destekledigini gösteriyor sanırsam l1-l2-l3 bellek var yok gibi bişey sanırım

• 1 tane 2 tane 4 tane demek oluyor...
  • örnek olarak;
    tane 1gb - 2 tane 4 gb - 4 tane 2gb gibi mi?
  • bu 2 dımm ve 4dımm kendi ramleriyle birlikte çalışırlar mı?
  • evet

anakartının modeli nedir?
  • yok alıcamda, ögreniyorum 4 dımm anakart ve uyumlu ram alcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

yok alıcamda, ögreniyorum 4 dımm anakart ve uyumlu ram alcam

yani 4 taneye kadar ram takabileceksin... istersen 1 tek ramle de kullanabilirsin...

ddr2 anakart bakma da...ddr3 olsun alacağın anakart... ddr2 ramler eski olduğu için iki kat pahalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

yani 4 taneye kadar ram takabileceksin... istersen 1 tek ramle de kullanabilirsin...

ddr2 anakart bakma da...ddr3 olsun alacağın anakart... ddr2 ramler eski olduğu için iki kat pahalıdır.

4 tane aynı birlikte çalışabilen ram 1 tane tek modülden daha iyi değilmidir?
  • degıldır ıslemcı her rame ayrı ayrı erısecegı ıcın tek 4 gb ye gore performans dususu olacaktır tabı bu farkı testler dısında hıssetmende cok zordur
  • DIMM denilen şey ramlerin takıldığı slotların adı benim bildiğime göre
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

4 tane aynı birlikte çalışabilen ram 1 tane tek modülden daha iyi değilmidir?

anakart eğer Quad channel ram destekliyse 4 tane iyi olabilir ama genelde anakartlar dual destekli olduğu için alacağın rami 2 li kit olarak alırsan daha iyi olur.

8gb alacaksan 2x4gb şeklinde al
    ama anakart 16gb ram destekliyorsa ilerde 4gb ekleyip dual kullanma ihtimalini de düşünerek 4gb alacaksan tek 4gb al, 2x2 alma... anakart toplam 8gb destekliyorsa 4 slotta o zaman 2x2 alabilirsin...

anakarta göre değişir durum yani.

• yok zaten garanti olsun diye rami anakarta göre anakartı işlemciye göre alıcam yani herşey anakartın sitesindeki cpu ve bellek destek listesinde bitiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.