Şimdi Ara

! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
61
Favori
87.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
215 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 300 binlik arabalar 250'ye düşmüş. Kim ne derse desin büyük bir indirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum konu cok guzel emege saygi lakin su yeni fiyatlari fosforlu yesille yazmissin hic okunmuyor :(

• Maalesef değişen pek bir şey yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • insanları alıştırıyorlar bundan sonrası için, demekki artık ötv oranlarının düşme ihtimali bile kalmadı. bu şekilde matrah aralıklarını düzenleyip devam edecekler. diyelim döviz vs. derken aracın ham fiyatına %20 zam geldi, ee devlet "bizde %20'ye göre matrah düzenlemesi (130bin -> 150bin) yapalım geçelim" diyecekler.

aslında vatandaş matrah düzenlemesi değil ötv oranlarının düşmesini istiyor. zaten bazı yandaş yayınlar haber başlığını "ötv indirimi" diye vermiş, ötv oranlarında ben bir indirim göremiyorum arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 13 Ağustos 2021; 11:31:45 >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık çok güzel çalışma olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu yeşil fiyatları da okunabilir renkte yaparsanız iyi olur. Bu şekilde görebilmek zulüm.

• Bayilerde araç yok çekiyolar bile hocam

• Focus, Leon, Golf

Burada yazan fiyatlara herhangi bir bayide varsa reni donanımı vs farketmez hemen kaporasını yatırırım.

• elinize sağlık güzel paylaşım

• ithal üretim araçların birçoğunda bir süredir stok sorunu var zaten (çip krizi, salgın vs.)

artık araç bulmak dahada zor olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 13 Ağustos 2021; 12:1:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben sero

Seramik kaplama fiyatını 20 binden 40 bine çıkarırlar olur biter. Düşündüğünüz şeye bak. Siyasilerin halkı düşünmediği yerde halkta halkı düşünmez. 2015 yılından itibaren bu kısır döngü var.

Daha çnce defalarca yazdım tekrar edeyim. Hükümet yerli montaj satışlarını tıpkı 90 larda ki gibi %80 üzerine çıkarmaya çalışıyor. Matrah güncellemesini dikkatle değerlendirin. Bu durumun geleceğini defalarca defaatle yazdım.

Kısaca yerli montaj satışları %80-85 civarı olsun diğerleri isterse batsın havasındalar. Biz vatandaş olarak %80 lik dilimin düşmesini beklerken 80 lik dilimde satışlar çakılırken gram önemsenmenesi bu yüzden. Hükümet işi hızlandırmak isterse 80 lik dilimi 100 e bile çekebilir.

Ancak egea, megane, corolla vb.. gibi araçların satışları düştüğünde gerçek, kalıcı ötv indirimi gelir. Bunun içinde o grupta yer alan araçların satış adetlerinin düşmesi gerek. Çünkü burada montaj edilen araçları yurt dışında adam akıllı yüzüne bakan yok. Satışlar düştüğü anda fabrika işçi çıkarır ve belirli bir miktarın altında ki satışlarda fabrika alarm durumuna geçer. İşte tüm hamle bunun için.

%80 ve üzeri dilimler ise tıpkı 90 larda olduğu gibi az satsalarda fahiş karla satarlar çünkü sürüm olayı yani çok satılmyı bitecek. Mesela 3008 den pug bayi minumum 70 80 bin kar koyacak. Premiumlarda 100 bin aşağısına kar olmayacak artık bu tescillendi.

Ez cümle gücünüz yerli montaja yeterse yeter.

halkımızın %90 nın bu yazıyı anlama kapasitesi olmadığından bu günleri yaşamak zorunda kalıyoruz.

• çok iyi konu, ancak fiyatlar doğru ve güncellenmiş şekilde korunmalı.. elinize sağlık..

• Hocam 2008 1.2 active otomatikleri göremedim ama yoksa ekleyebilir misiniz? Emeğinize sağlık. Birde 2.elde enaz 20k fiyat dususleri olmasi gerekmiyormu?

• Çok bişey değişeceğini sanmıyorum. Çünkü bizim bayilerimiz aç ve bunun acısını iyi çıkartacaklardır. Yıl sonunu bekleyip hedef tutturmak için yapacakları indirimi beklemek en mantıklısı.

• Ötv yüzde sıfır bile olsa yine çok pahalı.

• Bu forumda şu yazıları hatırlıyorum 1-2 sene öncesine kadar "ulan olm delimisin , XXX'e o paralar verilir mi git 5000 daha ver XXXX al"...

yukarda yazılı hiçbir marka/model bu aracın markasının yanından dahi geçmemiş..

gitgide satınalma gücümüzü yitiriyoruz.. "Araçların fiyatları neden yükseliyor?" sorusu yerine "benim cebimdeki para, kazandığım para ile neden hiçbir şey alamıyorum" soru sorulduğu gün bu işler değişir..

Esas sorulması gereken soruları sormadığımız sürece Honda Civic'e 600.000₺ vermeye doğru hızla ilerliyoruz. söyleyeceklerim bu kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

300 binlik arabalar 250'ye düşmüş. Kim ne derse desin büyük bir indirim.

Leon ilk geldiğinde 230 a herkes almaya çalıştı kimse alamadı.araba gelene kadar 300 bini aştı

Konu arabanjn olmaması.2 aya faiz indirim gelince yine aynı olacak fiyatlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsunayoshi

Hocam 2008 1.2 active otomatikleri göremedim ama yoksa ekleyebilir misiniz? Emeğinize sağlık. Birde 2.elde enaz 20k fiyat dususleri olmasi gerekmiyormu?

Otomatikler yüzde 80 lik dilimde halen

• scorpion3560 S kullanıcısına yanıt

Uzuldum. Tesekkur ederim. Peki kamiq premium,toyota chr,hyundai kona elite smart falan bunlarda dusus olucak mi?

• gorwell G kullanıcısına yanıt

bundan çekiniyordum, şaşırtmadı hocam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.