Şimdi Ara

1 ghz 64 bit için neye göre yetmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • notebook 1ghz amd apu 4gbram işlemci çok yavaş 32 bit w10 yüklicem ama

merak ettiğim alt yapı olarak işlemci 64 bit desteği var,64 bit kursam 32 bite göre 64 bit verileri daha uzun süredemi işler.

şöyle düşündüm

1ghz 64 bit= verirleri 1 ghz 64 bit 64 bit işler

1ghz 32 bit= verileri 1 ghz 32 bit 32 bit işler

yani her iki şekilde verileri işleme hızı aynı olmazmı,32 bit 64 bite göre daha seri çalışır demek yanlış olmazmı,

• Yasadigin yavaslik harddisk kaynaklidir buyuk ihtimal

Bu arada 32/64bit arasinda performans farki yok

Islemci a4 6400t ise harddisk e1 serisiyse islemcj kaynakli bir yavaslik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 24 Temmuz 2015; 20:43:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD tak sisteme ardından Ubuntu kur ve makinanın yeniden doğuşunu seyret.
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    teşkürler cevabımı tehit etmem yardımcı oluğun için

işlemciye gelirsek

evet e1 işlemci 1 ghz çift çekirdek ama çok kötü performasnı varya yani 1 ghz var 1 ghz var, p4 den örnek verirsem onun 800mhz performasnını bile vermiyor.bu işlemcinin var oluş amacı ne profesionel hesap makinesi için kullanmakmı öyle amacım olsa zaten onu alırdım,amd işlemci olarak gerçekten tabandan yenilik şart
  • E1 performansi kotu malesef kasar yani daha oncede 1.3ghzlik bir modelini kullandim facebookda bile kasiyordu yapacak bisey yok

A4 6400t kullandim yakin zamanda kendimede alicam 1ghz ama evimdeki celeron n2940 2.25ghzden fazla performansli

Modeline gore performans degisiyor :) idare etmeye calis ssd al bitane kendine genel performans duzelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    bu işlemci ssd bile darboğaz yapar okadar vahim çünkü,480p videoda cpu 90lardan kullanan işlemciden bahsediyoruz bendeki de1.3 ghz çıkıyo şimdiki notebookum y580 yani iyi bu yedek

makinaya 1 tb hdd 4 gb ram yükselttim çok ileri gittim bga dan söktürüp işlemci takcaktım,sonradan vazgeçtim,

pc hak ediyorsa güçlendirmek gibi bir huyum var ama bu asla ssd takmam çünkü haketmiyor

ama bi tecrübemi paylaşim.makinayı bu cpu için brazos tweak programı var dumuşundur.4.ghz sabitledim her türlü testide yaptım.resmen 3.2 ghzlik dual core performasnı verdi.3.3 olan w7 cpu puanı 6.7 oldu inanamamıştım,sonra 2-3 defa reset attıktan sonra,daha çıkmadı çıksa bile çarpan kilidi fsp hızını daha düşük hızla çarptı.

şimdi sana 4ghz tecrübelerimi anlatim sene 2011 10 ekim ( yeni driver 2012 ağustos güncelledim)

ben neden oldunu anladım amd bu açığı fark ettikten sonra,yeni driverlerinda işlemci kaynağına ulaşarak,o komut setini komple iptal etti çakallar.ne olduysa driveri güncellidikten sonra oldu.bu makinayı ilk alanlardanım hep ilk driverini kullanıyodum,ilk dirverlerini kullanıyodum,brazos gözüme çarptı,4 saat çeşitli testler yaptım halen inanmamıştım,çok mutlu olmuştum,hocam gta 4 oynadım ya resmen low mediumda kasmadan oynadım ya,çok sevinmiştim bu 4 saatlik süre içerisinde amd nin sitesinden yeni driver indirdim.driver yüklerken sürekli msdoslar gözüktü zaten driver günceledim normaldir dedim,ama gözüme cpu teknik bilgileriyle ilgili bir dos gözüme çarptı tek onu hatırlıyorum.1.00ghz unsported ubtadet yazıyordu 2saniye sürdü.sonra bir kaç msdosda geldi,res attıkdan sonra biaha o performass asla vermedi,yani işlemciyi asla 4.00 ghz kitliyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 24 Temmuz 2015; 20:51:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.