1.dönemin güzünde 2 dersten ff ile kaldım. 1. dönemin baharında mı göreceğim yoksa 2. dönemin güzünde mi görmem gerek? |
Güz Döneminde Kaldığınız Dersleri Bahar Döneminde Alma İmkanı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) güz döneminde kalınan dersler, genellikle bahar döneminde tekrar açılır. Bu sayede öğrenciler, güz döneminde başarısız oldukları dersleri bahar döneminde tekrar alarak telafi etme fırsatına sahiptirler.
AÖF'de kalınan derslerin nasıl verileceği konusunda birkaç seçenek mevcuttur. Öğrenciler, kaldıkları dersleri sınavla, ödevle veya her ikisiyle birlikte tekrar alabilirler. Sınavla ders geçmek isteyen öğrenciler, bahar döneminde düzenlenen sınavlara girmeleri gerekmektedir. Ödevle geçmek isteyen öğrenciler ise ilgili dersin öğretim üyelerince verilen ödevleri tamamlayarak başarılı olmaları durumunda dersi geçmiş sayılırlar.
Güz döneminde kaldığınız bir dersi bahar döneminde almak için yapmanız gerekenler şunlardır:
- Bahar dönemi ders kayıt süresinde, kaldığınız dersi tekrar ders kayıt listenize ekleyin.
- Kayıt yaptırdıktan sonra, ilgili dersin sınav veya ödev tarihlerini takip edin.
- Sınav veya ödevi başarıyla tamamlayarak dersi geçin.
Bu şekilde, güz döneminde kaldığınız dersleri bahar döneminde telafi edebilir ve eğitiminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.