Şimdi Ara

1 kerede 504 mg Kafein aldım sakat birşey olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
16.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3ü1 aradalardan değil şu küçük paket sadece kahve olanlarından. yaptım çok uykum geldi 1 tane 3ü1 arada içtim hafif geldi bende dedim başlarım kahve zevkine dedim 1 bardak suya 7 paket kahve boşalttım zift gibi oldu 1 yudum aldım çok acı bende küçükken annemin ilaç içirme taktiğini uyguladım tıkadım burnumu diktim

Bu nescafe klasik 2 gr lık paket 72 mg kafein içeriyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 2 Ağustos 2012; 3:25:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

504 mg Kafein Alımı: Riskler ve Önlemler

504 mg kafein tek seferde alınması, sağlıklı yetişkinler için güvenli kabul edilen günlük 400 mg sınırını aşmaktadır. Bu kadar yüksek miktarda kafein alımı, çeşitli olumsuz etkilere neden olabilir.

Nescafe 3ü1 Arada Kafein Oranı

En yaygın kafein kaynaklarından biri olan Nescafe 3ü1 Arada kahve, paket başına yaklaşık 80 mg kafein içerir. Bu nedenle, 6 paket Nescafe 3ü1 Arada tüketmek, 480 mg kafein almanıza neden olur.

1 Gram Kafein

1 gram kafein, yaklaşık 1000 mg'a eşittir ve aşırı derecede yüksek bir doz olarak kabul edilir. Bu kadar yüksek miktarda kafein, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

2 Gram Kafein

2 gram kafein, yetişkinler için ölümcül kabul edilebilecek bir doz olarak kabul edilir. Kalp krizi ve nöbetler gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kafein Zehirlenmesi Belirtileri

Aşağıdaki belirtiler kafein zehirlenmesine işaret edebilir:

• Çarpıntı
    • Titreme
    • Baş ağrısı
    • Mide bulantısı
    • Kusma
    • Uykusuzluk

Önlemler

504 mg kafein tek seferde tüketmekten kaçınmak önemlidir. Kafein alımınızı günde 400 mg'ın altında tutmalı ve aşağıdaki önlemlere uymalısınız:

• Kafeinli içecekleri ölçülü tüketin.
    • Çocukların kafeinli içecekleri tüketmesine izin vermeyin.
    • Hamile veya emziren kadınlar kafein alımını sınırlandırmalıdır.
    • Kafein içeren ilaçlar veya takviyeler alırken dikkatli olun.

504 mg kafein aldığınızda olumsuz etkiler yaşarsanız, derhal tıbbi yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Etkisini göstermeye başlamış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyku tutmayacak tecrübeyle sabit twitter onaylı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIZIM MAHALLEDE BIRIDE TIPKI AYNINI YAPMISTI SONRA

• quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

uyku tutmayacak tecrübeyle sabit twitter onaylı

Hocam şu anda o kadar dinç haldeyim ki anlatamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

uyku tutmayacak tecrübeyle sabit twitter onaylı

Hocam şu anda o kadar dinç haldeyim ki anlatamam

Alıntıları Göster
    En kötü ölürsün

• Naaptin bilader kalp krizimi gecireceksin bu yasta. Damarlarin patlar la, kabiz olursun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duvarlardan uzak dur

• quote:

Orijinalden alıntı: Sudolfin

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Altın vuruş yapmışsın. En fazla ters takla atarsın nolcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisizeleman

Duvarlardan uzak dur
    Kafein metabolizmanı deli gibi hzılandırdığı için çarpıntı yapabilir yalnız arkadaşım kafein ca atımı fazlaca hızlandırır gidip biraz ca içeren besinler ye dengele böylece bir riski kalmaz.
  • oncelıkle merhaba bır seferde 7 tane kave ıcerıgı kafeın pek bırsey yapmaz ama rakam 70-100 lu rakamlara cıkacak olursa merkezı ve santral sınır sıstemıne verdıgı hasardan oturu olumculdur . Bılgınıze ...

• quote:

Orijinalden alıntı: +18

Kafein metabolizmanı deli gibi hzılandırdığı için çarpıntı yapabilir yalnız arkadaşım kafein ca atımı fazlaca hızlandırır gidip biraz ca içeren besinler ye dengele böylece bir riski kalmaz.

ca nedir arkadaşım? herkes kimyacı tıpçı değil malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisizeleman

Duvarlardan uzak dur
    Dostum o kafein vücudunda "halisünojen katatoronya" etkisi yapacak. Katatoronya latince de "ruhun bedenden ayrılması" demek. Bu olay kafein tarzı uyarıcıları çok kısa bir sürede büyük miktarlarda aldığında oluyor. Erkeklerde daha şiddetli oluyormuş. Kafeini aldıktan 2-3 saat içinde uyku felci geçireceksin, uyku felci normalde birkaç dakika sürer ama kafeini çok aldığın içinde sende 45 ile 60 dk arası sürebilir. Hayatında hayal edemeyeceğin halisülasyonlar göreceksin ve psikolojin bozulacak. Tanıdıkların ile aran bozulacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

quote:

kalsiyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

quote:

ca kalsiyumdur yoğurt da falan bolca bulunur.

• quote:

3ü1 aradalardan değil şu küçük paket sadece kahve olanlarından. yaptım çok uykum geldi 1 tane 3ü1 arada içtim hafif geldi bende dedim başlarım kahve zevkine dedim 1 bardak suya 7 paket kahve boşalttım zift gibi oldu 1 yudum aldım çok acı bende küçükken annemin ilaç içirme taktiğini uyguladım tıkadım burnumu diktim

İçeli 1 saat olmadıysa süt ya da su iç, kafein sindirilene kadar seyrelmesine yardımcı olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAnormaly

quote:

3ü1 aradalardan değil şu küçük paket sadece kahve olanlarından. yaptım çok uykum geldi 1 tane 3ü1 arada içtim hafif geldi bende dedim başlarım kahve zevkine dedim 1 bardak suya 7 paket kahve boşalttım zift gibi oldu 1 yudum aldım çok acı bende küçükken annemin ilaç içirme taktiğini uyguladım tıkadım burnumu diktim

İçeli 1 saat olmadıysa süt ya da su iç, kafein sindirilene kadar seyrelmesine yardımcı olur...
    evet beyler hala yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyu72

BIZIM MAHALLEDE BIRIDE TIPKI AYNINI YAPMISTI SONRA

Hasan dan bahsediyosun demi
    R.I.P

• quote:

evet beyler hala yaşıyorum

Alıntıları Göster
    Hocam bu kadar çok kahve içme, taşikardi yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Dostum o kafein vücudunda "halisünojen katatoronya" etkisi yapacak. Katatoronya latince de "ruhun bedenden ayrılması" demek. Bu olay kafein tarzı uyarıcıları çok kısa bir sürede büyük miktarlarda aldığında oluyor. Erkeklerde daha şiddetli oluyormuş. Kafeini aldıktan 2-3 saat içinde uyku felci geçireceksin, uyku felci normalde birkaç dakika sürer ama kafeini çok aldığın içinde sende 45 ile 60 dk arası sürebilir. Hayatında hayal edemeyeceğin halisülasyonlar göreceksin ve psikolojin bozulacak. Tanıdıkların ile aran bozulacak.

Çok çekici geldi lan bi anda :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.