Şimdi Ara

1 kg Turunç Reçeli 25 TL - Tanıtım Süresince Ücretsiz Kargo (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
13
Favori
33.908
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sivri biber bizde yok çevremizde güvenebileceğimiz birileride olmadığı için şuanda malesef tedarik edemiyoruz.
    Ama ilerleyen zamanda güvendiğimiz bir akrabamız komşumuz olursa sitede satışa açarız.
    Anlayışınız için teşekkürler.
  • Bu havalarda hasta olmamak için portakal siparişini verdik bakalım...

O kadar siparişten sonra artık söylemeye gerek yok; ama klasik bir tüketici olarak "salatalık ve domatesin her zamanki gibi en güzellerinden seçip gönderirseniz sevinirim" demeden edemedim...
  • Portakal pahalli geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 sene Antalya'da yasadim.Suanda yurtdisinda yasamaktayim.Hani diyorlar ya Turkiye'de insanlar aclik sinirinda diye..Alakasi yok arkadas 1kg portakal yaklasik 3tlye geliyorsa ve insanlar aliyorsa diyecek baska birsey yok zaten.Organik urun altinda yuksek fiyatlara satiliyor.Verdin gubreyi eyvallah e su parasi da oduyorsun onada tamam.E toplama da bir zorluguda yok cekiyorsun geliyor.Yani bir kiraz,visne degil be kardesim..Sana 1 kg urunun maliyeti ne ki 3tl den satiyorsun anlamadim.Suanda Antalya'da pazarda portakalin krali 1tl..Ustelik bundan hem uretici kar ediyor hem hal deki komisyoncu.Sen direk topladigini satiyorsun..Sicak firsatlik bir durum yok ortada..Konunun 2.el bolumune acilmasi gerekir..

Demek ki moda bir organik bir de dalindan.Gerci bizim yediklerimiz gokten dusuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glikoz surubu -- 6 Ocak 2014; 6:23:08 >
  • Daha önce bir kaç siparişim olmuştu. Ürünlerin bir kısmını çok beğenirken bir kısmı idare eder seviyedeydi.

Fiyatları ise pazar fiyatları ile aşağı yukarı aynıydı. O yüzden taze olur diye sizi tercih ediyordum.

Ama gelin görün ki portakal konusunda aynı şeyi söylemek imkansız. Tamam kargo maliyeti var vs vs ama şu an Erzurum'dayım hava -20 lerde don var, kar, buz; burada bile portakalın kilosu 1,5-2 TL arasında değişiyor. Ki finike portakalı da bu yazdığım fiyat aralığı içerisinde.

Böyle olunca gerçekten ürünlerinizin sıcak fırsat olarak değerlendirilebilecek bir yanı kalmıyor.

Hepsiburada bile 5 kg portakalı ücretsiz kargo ile 9,90 TL ye satıyorken kusura bakmayın ama direkt üretici olarak sizin ortalama 3 tl/kg den portakal satmanız, sizi tercih sebebi olmaktan çıkarıyor.

Şimdi diyeceksiniz HB nin portakalı farklı diye. Kusura bakmayın ama ne kadar farklı olabilir ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam,

Öncelikle bizim sattığımız fiyatların altına portakal bulabilirsiniz. Hatta Finike olduğunu da söyleyebilirler.
    Daha önce de belirtmiştik. Türkiye'de üretilen portakalların sadece %10'u Finike'de yetişmektedir ancak büyük bir kısmı Finike portakalı olarak satılmaktadır.
    Fiyatlar konusunda yorum yaparken lütfen kargo ücretini ve sizin için özel olarak dalından toplandığını gözardı etmeyiniz.

Dün akşam Ankara'da adı sanı bilinen zincir marketlerin bir tanesinde aşağıdaki resmi kendim çektim.
    Aynı markette 1.5 liraya da portakal vardı ancak Finike değil. Karar tercih sizin.

Aşağıdaki linkte görüleceği üzere Antalya Toptancı Halindeki Portakal fiyatları 1.30-1.80 arasında değişmektedir.
    Bu fiyatlar sadece Finike portakalı için değil diğer Alanya vs. portakalları içinde geçerlidir.
    antalya toptancı hal fiyatları

Aşağıdaki linkte görüleceği üzere İstanbul Toptancı Halindeki Portakal fiyatları 2.0-3.0 arasında değişmektedir.
    İstanbul Hal Fiyatları

• İstanbul'da marketlerde zaten portakal 3 TL. Ve rezalet portakallar. Geçen hafta Finsera portakallarım bitmişti. Mecburen almak zorunda kaldım. Gerçekten çok kötüydü.

Ben aynı tutarı veriyorum ve kapıma kadar geliyor. Dolayısıyla bence gayet uygun ve herkese tavsiye ederim.
  • Aslında söylemek istediğimiz şeyi siz bir nevi kendiniz de yazmışsınız.

Bu resimdeki portakallar finike portakalı sanıyorum? Eğer öyle ise bizim anlatmaya çalıştığımız şey işte bu.

Şimdi bu zincir markete gelene kadar kaç el değiştiriyor bu portakal. Kaç defa nakliye ücreti ödeniyor. Kaç kişi bunları taşıyor vs vs. 3 liraya satıldığında bu maliyetlerin hepsi eklenip, üzerine bir de kar ediliyorsa; üretici olarak sizin direkt tüketiciye ortalama 3 liradan (dikkat edin ortalama yazıyorum yani 5 kg de 3 liradan fazla ama 14 kg de az) portakal satmanız bana çok mantıklı gelmiyor.

Mesele ucuz portakal meselesi değil. Elbette her ürünün kalitesi ve ona göre de bir fiyatı var. Sizin sattığınız portakalı sizin klasmanınızdaki portakal fiyatları ile karşılaştırıyoruz. Bu konuda hem fikiriz.

Hadi diyelim bu konuştuklarımızın hepsi yemelik için. Asıl sıkmalık portakal da ciddi sorun var bence. Ki zaten şahsım adına konuşacak olursam portakalı sadece sıkmalık alıyorum. Sıkıp içmek daha çok hoşuma gittiği için. Ve fiyat konusu da sıkmalık fiyatını görünce dikkatimi çekti.

Sizin verdiğiniz hal fiyatlarına bakarsanız sıkmalık portakalda uçurumun ne denli büyük olduğunu kendinizde rahatlıkla göreceksiniz.

• Öncelikle, defalarca sipariş vermeme rağmen bu yorumumda tamamen "nötr" (tarafsız) olacağımı belirtmek isterim. En nihayetinde ben de bir tüketiciyim ve ucuza almak isterim. Satıcı arkadaşı ilgisi, sıcaklığı ve verdiği güveni bir kenara koyarak yorumlarımı paylaşacağım.

Buradaki tartışmaların bir sebebinin de henüz hepimizin internet üzerinden taze meyve-sebze alışverişine alışılmamışlığın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama bir kere sipariş verince, düşünceleriniz değişiyor, belli oluyor. Bu olumlu veya olumsuz olabilir.

Fiyatlar konusunda ise bir gözlemim var : Rakam belirtmeden anlatmaya çalışacağım. Markete gittiğimde bir portakalı ya da mandalinayı, buradaki fiyatlarla eş değer görüyorsam ve buradakilerin daha kaliteli olduğunu, birinci elden kapıma kadar hızlıca geldiğini biliyorsam, neden gidip marketten alayım ki?

Ayrıca, altını çizmek isterim bunun, her zaman buradan sipariş veren birisi değilim. Evdekiler gidip almış oluyor bazen portakalı, mandalinayı. Ancak bu arkadaşlardan (ya da bu tip çalışmalar yapanların diyelim, genelleyelim) aldığım portakalı yediğimde, marketten aldığımı bir daha yemek istememek sizce de bir iyi bir iş yapıldığının göstergesi değil mi? Abartmadan konuşuyorum, marketten gelene elimi uzatasım gelmiyor inanın. Ne kadar ucuz olursa olsun, ne kadar kaliteli olduğu söylensin. Bu hissi vermiyor. Subjektif bir yorum bu elbette, kişiden kişiye değişebilir.

Ayrıca, değişik illerdeki akrabalarınıza, arkadaşlarınıza ufak bir meyve sepeti göndermek, onları mutlu ediyor. Diyeceksiniz ki, "kendiniz de alabilirsiniz, paketleyip gönderebilirsiniz". Hak veriyorum. Zamanı olanlar bu yöntemi zaten yapabilir. Ancak büyük şehirlerde yaşayanların bu tip şeyleri yapmak için maalesef pek vakti olamıyor ve bu gibi sitelerden sipariş vermek, onlar için oldukça iyi bir seçenek.

Başta da söylediğim gibi, ne üreticiden ne de eleştirenlerden tarafım. Sonuçta ben de bir müşteriyim ve ucuza almak isterim. Ancak böyle çalışmalar yapan, güven veren üreticilerin desteklenmesine, böyle eleştirileri yapan arkadaşların da üretici tarafından ciddiye alınmasının taraftarıyım.

Kısacası, bu henüz yeni ve gelişmekte olan bir alan. Önümüzdeki süreçte fiyatların da iyileşeceğine inanıyorum. Hızlılık, tazelik ve güven konusunda tam not aldılar. Ama şimdilik sanıyorum böyle bir kaliteyi eleştirebileceğimiz tek şey, fiyatlar.

• Revolucionist R kullanıcısına yanıt
    +1
  • n11 üzerinde dükkan açma ihtimaliniz var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Aslında söylemek istediğimiz şeyi siz bir nevi kendiniz de yazmışsınız.

Bu resimdeki portakallar finike portakalı sanıyorum? Eğer öyle ise bizim anlatmaya çalıştığımız şey işte bu.

Şimdi bu zincir markete gelene kadar kaç el değiştiriyor bu portakal. Kaç defa nakliye ücreti ödeniyor. Kaç kişi bunları taşıyor vs vs. 3 liraya satıldığında bu maliyetlerin hepsi eklenip, üzerine bir de kar ediliyorsa; üretici olarak sizin direkt tüketiciye ortalama 3 liradan (dikkat edin ortalama yazıyorum yani 5 kg de 3 liradan fazla ama 14 kg de az) portakal satmanız bana çok mantıklı gelmiyor.

Mesele ucuz portakal meselesi değil. Elbette her ürünün kalitesi ve ona göre de bir fiyatı var. Sizin sattığınız portakalı sizin klasmanınızdaki portakal fiyatları ile karşılaştırıyoruz. Bu konuda hem fikiriz.

Hadi diyelim bu konuştuklarımızın hepsi yemelik için. Asıl sıkmalık portakal da ciddi sorun var bence. Ki zaten şahsım adına konuşacak olursam portakalı sadece sıkmalık alıyorum. Sıkıp içmek daha çok hoşuma gittiği için. Ve fiyat konusu da sıkmalık fiyatını görünce dikkatimi çekti.

Sizin verdiğiniz hal fiyatlarına bakarsanız sıkmalık portakalda uçurumun ne denli büyük olduğunu kendinizde rahatlıkla göreceksiniz.

Hocam markete gelen portakal öncelikle bilmenizi isterimki bir kamyona portakal yükleniyor ve erzurum'a geliyor. Onlarca markete pazara hallerden dağılımı yapılıyor. Bu demek ki antalyadan veya adanadan çıkan kamyon direk tek istikamet erzurum oluyor. Yani toptan alım yapılıyor. Biz kişiye özel gönderiyoruz değil mi kargo firması kaç defa araç değiştiriyor. Toptan almak isteyen varsa bizde burdan gönderim yapabiliriz.Ama üstüne basa basa söylüyorum lezzet ve kalite ürün başka kıbrıs portakalı 20 kuruş yerinde ve bir çok yerde şuanda don aldı portakalları tüketiciye bunları kimse söylemez.Fiyat kaliteye göre tartışılır. Nedense üretici değil aracı kazanır her zaman ve çiftçinin malı ucuza gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: glikoz surubu

7 sene Antalya'da yasadim.Suanda yurtdisinda yasamaktayim.Hani diyorlar ya Turkiye'de insanlar aclik sinirinda diye..Alakasi yok arkadas 1kg portakal yaklasik 3tlye geliyorsa ve insanlar aliyorsa diyecek baska birsey yok zaten.Organik urun altinda yuksek fiyatlara satiliyor.Verdin gubreyi eyvallah e su parasi da oduyorsun onada tamam.E toplama da bir zorluguda yok cekiyorsun geliyor.Yani bir kiraz,visne degil be kardesim..Sana 1 kg urunun maliyeti ne ki 3tl den satiyorsun anlamadim.Suanda Antalya'da pazarda portakalin krali 1tl..Ustelik bundan hem uretici kar ediyor hem hal deki komisyoncu.Sen direk topladigini satiyorsun..Sicak firsatlik bir durum yok ortada..Konunun 2.el bolumune acilmasi gerekir..

Demek ki moda bir organik bir de dalindan.Gerci bizim yediklerimiz gokten dusuyor

Hocam 1 kg portakal 3 liraya satılıyor doğru ama sizce çiftçinin cebine kaç kuruşu giriyor.Masrafların ne kadar çok olduğu sanırım bilmiyorsunuz.K.bakmayın bende sizi bilgilendirmek istedim.Yani olan tüketiciye ve üreticiye oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

n11 üzerinde dükkan açma ihtimaliniz var mıdır?

Hocam,

n11.com için başvurumuzu yaptık ancak n11.com kategori yöneticisi tarafından verilecek teklifi bekliyoruz.
    Umarım en kısa sürede n11.com'daki yerimizi alırız.
    Anlayışınız için teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: finsera

quote:

Hocam markete gelen portakal öncelikle bilmenizi isterimki bir kamyona portakal yükleniyor ve erzurum'a geliyor. Onlarca markete pazara hallerden dağılımı yapılıyor. Bu demek ki antalyadan veya adanadan çıkan kamyon direk tek istikamet erzurum oluyor. Yani toptan alım yapılıyor. Biz kişiye özel gönderiyoruz değil mi kargo firması kaç defa araç değiştiriyor. Toptan almak isteyen varsa bizde burdan gönderim yapabiliriz.Ama üstüne basa basa söylüyorum lezzet ve kalite ürün başka kıbrıs portakalı 20 kuruş yerinde ve bir çok yerde şuanda don aldı portakalları tüketiciye bunları kimse söylemez.Fiyat kaliteye göre tartışılır. Nedense üretici değil aracı kazanır her zaman ve çiftçinin malı ucuza gider.

Bu kadar yaygara yapmamın sebebi aslında sizin yazdıklarınız.

Açıkcası ben bütün pazar alışverişimi sizden yapmak istiyorum. Abuk subuk aracılar kazanacağına üretici kazansın, emeğinin karşılığını alsın istiyorum.

Önceki yazdıklarımı da yanlış anlamayın lütfen. Sizin ürünlerinizi piyasada satılan ürünlerle kıyaslama gibi bir amacım yoktu, olmadı da.

Sadece fiyatlar (özellikle sıkmalık portakal konusunda) biraz daha uygun olmalı bence. Tabi ben işin mutfağında değilim, maliyetleri siz çok daha iyi biliyorsunuz. Ama sanki biraz daha uygun olsa her iki tarafta kazanacak bu işten.

Mesele şöyle anlatayım size. Ben Erzurum'a geldim 2 hafta önce. Ailecek oturduğumuz bir akşam portakal konusu açıldı. Amcam, halam ve ailenin diğer bir çok ferdi şu an sizin portakallarınızı merak ediyor ve bekliyor.

Portakal konusunda forumdaki bir çok arkadaş adına sizden, yapabileceğiniz bir şey varsa eğer, bir miktar indirim talep ediyorum. Eğer yapabilirseniz emin olun ben dahil bir çok kişi fiyata bakmaksızın portakal siparişini hızla geçecektir.

• Ben de Pazar günü 3 ayrı sipariş verdim ve bugün kargolanmış. Bunlardan birini de Balıkesir'de oturan anneme sürpriz olarak gönderiyorum. Yaklaşık bir ay içinde 6 siparişim olmuş. Portakal yanında badem salatalık da istemiştim. Gerçi mevsimi değil sera üretimi tabii ki, ancak bu lezzeti memlekette tarlasından koparttığım badem salatalıklarında bulduğumu söylemeliyim. Denemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. Bu arada pazardan ve manavdan da aldığımız portakallar oldu. Ancak bu lezzete ve bu sululuk oranına yaklaşanına pek rastlamadığımı itiraf etmeliyim.

Bu sene özellikle son bir aydır, çocuklar portakala doydular diyebilirim. Portakallar azaldıkça hemen sipariş vermem için baskı da görmüyor değilim. Fiyat konusunda tabii bir tüketici olarak ben de ucuza kaliteli ürün almak isterim. Ancak son olarak kg.ı 2.25 TL'den Finike portakalı diye aldığım portakallar buradan aldıklarım kadar sulu ve lezzetli değildi.

Ben tercihimi elime ulaştığında bir gün önce dalından kopmuş, yıkandığında insanın elinde kaygan bir his bırakmayan yani mumlanmamış, görece olarak daha lezzetli ve sulu olan buradaki portakallardan yana kullanmayı yeğliyorum. Eğer fiyat konusunda biz tüketiciler adına yapılabilecek iyileştirmeler olabilirse, tabii ki bundan herkes gibi ben de çok memnun olurum.

• 14 kilo portakal 39 TL ye sıcak fırsat diyorsanız ya çarşı pazardan haberiniz yok yada hepiniz ya Nişantaşı yada Bağdat caddesinde oturuyorsunuz.
  • quote:

quote:

quote:

Açıkcası ben bütün pazar alışverişimi sizden yapmak istiyorum. Abuk subuk aracılar kazanacağına üretici kazansın, emeğinin karşılığını alsın istiyorum.

Önceki yazdıklarımı da yanlış anlamayın lütfen. Sizin ürünlerinizi piyasada satılan ürünlerle kıyaslama gibi bir amacım yoktu, olmadı da.

Sadece fiyatlar (özellikle sıkmalık portakal konusunda) biraz daha uygun olmalı bence. Tabi ben işin mutfağında değilim, maliyetleri siz çok daha iyi biliyorsunuz. Ama sanki biraz daha uygun olsa her iki tarafta kazanacak bu işten.

Mesele şöyle anlatayım size. Ben Erzurum'a geldim 2 hafta önce. Ailecek oturduğumuz bir akşam portakal konusu açıldı. Amcam, halam ve ailenin diğer bir çok ferdi şu an sizin portakallarınızı merak ediyor ve bekliyor.

Portakal konusunda forumdaki bir çok arkadaş adına sizden, yapabileceğiniz bir şey varsa eğer, bir miktar indirim talep ediyorum. Eğer yapabilirseniz emin olun ben dahil bir çok kişi fiyata bakmaksızın portakal siparişini hızla geçecektir.

Hocam,

Sıkmalık portakal fiyatları konusunda birkaç gün içerisinde fiyatlarda sizleri ve bizi üzmeyecek bir güncelleme(indirim) yapmayı planlıyoruz.
    Ancak lüx olan portakal çeşidimizde maalesef maliyetlerimizden dolayı herhangi bir indirim yapamıyoruz.
    Anlayışınız için teşekkür eder, selam ve saygılarımızı sunarız.

Ayrıca bugün itibariyle birçok sebze ürünümüzde %10 a varan indirim yaptık.
    İyi alışverişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: flycat2002

quote:

quote:

quote:

Hocam,

Sıkmalık portakal fiyatları konusunda birkaç gün içerisinde fiyatlarda sizleri ve bizi üzmeyecek bir güncelleme(indirim) yapmayı planlıyoruz.
    Ancak lüx olan portakal çeşidimizde maalesef maliyetlerimizden dolayı herhangi bir indirim yapamıyoruz.
    Anlayışınız için teşekkür eder, selam ve saygılarımızı sunarız.

Ayrıca bugün itibariyle birçok sebze ürünümüzde %10 a varan indirim yaptık.
    İyi alışverişler.

Halay çeken smiley, Halay çeken smiley, Halay çeken smiley

(Kendisini bulamadığım için adını yazayım dedim) ;)

Forumdaki tüm arkadaşlar adına göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.