Şimdi Ara

1 km yol nasıl 3.000.000₺ oluyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
14.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

quote:

Orijinalden alıntı: W0lkidonkisss

Eee 3m olacak tabii başka nasıl cepleri para görecek? Sen inanıyormusun onun gerçek maliyetinin 3m olduğuna? Allah muhafaza belki çakılın m3'ünü bile belki bin liradan aldı bunlar. O yolun gerçek maliyeti anca yarı yarıya veya daha da düşük bir miktardır. Ama millete hizmet için halka hizmet için mecburen birileri zengin olacak birileri nemalanacak ki o yollar yapılsın. Km başı 500milyon veya 1m'ye kimse uğraşmaz zayti. Çaktın mı hocam?

Saygılar.

Hocam, çakıla para bile vermiyolardır. Denizden alıp dolduruyorlar. Ben devamlı çakıl kamyonlarından akan sularla buna kesin emin oldum. Bir ara bir belediye başkanının su akıtan kamyonunu bir jandarma komutanı durdurmuştu. Kavga çıkarıyordu başkan. Belki hatırlarsınız...

Ben hatırlıyorum...Başkan jandarma komutanına "fetöcüsün" falan diyordu...Sonra kendisini kamyona falan kilitliyordu...Çok rezil bir belediye başkanı idi konuşma tarzından anladığım...

Aynen o olay. Başkanın hangi partili olduğunu da söylemeye gerek yoktur sanırım forumdaşlarımıza...

• Yol, kaldırım vs bunlar yolsuzluğun en kolay yoludur. 1 liraya mal edersin 10 bin gösterirsin . Bizim yenibosnada 2 yılda bir dereyolucaddesi kazınır tekrar bişeyler yapılır ama tamamen gereksizdir ve birilerinin cebi dolsun diye yapılıyordur . Bunu anlamak için eski yolu görmek bilmek yeter zaten . Yani görseniz hak verirsiniz eski yol asfalttı 200 km hız yapardın şimdi yol zift 160 la gidemezsin gerisini siz düşünün
  • Biz yarı fiyatına yaparız diye teklif atsak.. Km'de 1.5 milyon... Beyler var mısınız? ekip kuralım.
  • Arkadaslar bu fiyatlar gayet normal hatta bizim yollar avrupa standartlarina gore dandik bile. Yanlis bilmiyorsam dunyanin en iyi yollari Avusturyada ve kmsi yaklasik 8.5 milyon euro. keza Almanyanin da km si 7-8 milyon euro arasinda

not: insaat muhendisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Biz yarı fiyatına yaparız diye teklif atsak.. Km'de 1.5 milyon... Beyler var mısınız? ekip kuralım.

Yarı fiyatına yaparız demek kolay ama yapmak zordur.
    Öncelikle fiyatlar bu civarda olabilir onda problem yok 3 milyon 5 milyon neyse normal rakamlar fakat işin asıl hilesi malzemede. Eğer kontrol yapılmazsa adam malzemeyi az kullanarak çok büyük karlar elde edebilir. Bunlar karayollarını veya belediyeleri bağlamakla alakalı. Adam %10 oranında hileli iş yapsa 100 150 milyonluk bir işte sadece hileden 10 milyon 15 milyon lira yapar ki çok iyi para.

• quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Biz yarı fiyatına yaparız diye teklif atsak.. Km'de 1.5 milyon... Beyler var mısınız? ekip kuralım.

Öncelikle fiyatlar bu civarda olabilir onda problem yok 3 milyon 5 milyon neyse normal rakamlar fakat işin asıl hilesi malzemede. Eğer kontrol yapılmazsa adam malzemeyi az kullanarak çok büyük karlar elde edebilir. Bunlar karayollarını veya belediyeleri bağlamakla alakalı. Adam %10 oranında hileli iş yapsa 100 150 milyonluk bir işte sadece hileden 10 milyon 15 milyon lira yapar ki çok iyi para.

Yahu hocam biliyorum. Takılıyorum ben Sana bana bırakmazlar zaten. Malzemeden çalmasalar zaten jilet gibi yollarımız olurdu. Çukurlardan kaçacağız diye profesyonel sürücü olduk hepimiz.

• keşke 3 milyon olsa ama düzgün olsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yahu hocam biliyorum. Takılıyorum ben Sana bana bırakmazlar zaten. Malzemeden çalmasalar zaten jilet gibi yollarımız olurdu. Çukurlardan kaçacağız diye profesyonel sürücü olduk hepimiz.

Biliyorum evet Bu işi yapanlar da hep aynı kişiler maalesef. Kareyi kurmuşlar kimseye bırakmıyorlar.

• 1 yola, 1 muteahite, 1 turgeve

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

90 li yıllar. Kaset kiralamışiz vhs de izleyeceğiz. Film de yanlış hatırlamiyorsam leslie nielsen in çıplak silah serisi. Beverly hills (hollywood) a lüks evlerin arasında araba durdu. Kamera geniş plana geçti yol bildiğin yama. Çocuk aklımızla ulan dedik hollywood da bile yollar yamalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Yollar ihale usulü yapılmıyor mu? Deneyimi yok mu bu işin? Al sana bilmem kaç milyon ? yol yap mı deniyor?

İhalenin usulünce yapıldığını gözümle görsem inanmam. Düşünsenize kaç milyonluk iş binlerce km var ortada bu işi alacak kişi kendilerinden biri değilse vermelerinin imkanı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

quote:

Yollar ihale usulü yapılmıyor mu? Deneyimi yok mu bu işin? Al sana bilmem kaç milyon ? yol yap mı deniyor?

İhalenin usulünce yapıldığını gözümle görsem inanmam. Düşünsenize kaç milyonluk iş binlerce km var ortada bu işi alacak kişi kendilerinden biri değilse vermelerinin imkanı yok.

Haramdır yazıktır günahtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

quote:

90 li yıllar. Kaset kiralamışiz vhs de izleyeceğiz. Film de yanlış hatırlamiyorsam leslie nielsen in çıplak silah serisi. Beverly hills (hollywood) a lüks evlerin arasında araba durdu. Kamera geniş plana geçti yol bildiğin yama. Çocuk aklımızla ulan dedik hollywood da bile yollar yamalı

Allah rahmet eylesin komik adamdı. Çok seyrettim bende onun filmlerini ama @auto_man senin gelmeye çalıştığın noktayı anladım

Beverly Hills zamanında köy gibi bir yermiş sonradan bu hale gelmiş. Ben sana 1940 lardan Brooklyn'den bir resim göndereyim hocam.

1 km yol nasıl 3.000.000₺ oluyor?

Yani Amerikayla kıyaslanamayız ne şekilde olursa olsun. Bizim dengimiz ukrayna, mısır, pakistan, iran gibi ülkeler maalesef...

• Konu otoyoldan , şehiriçi yollara gelmiş .

Bursa Nilüfer 23 Nisan Mahallesinde oturuyorum . Önümüzdeki cadde denen am aslında yamuk yumuk bir sokak olan bir yol var .

20 ay önce ilk asfalt döküldü . Ardından bir hafta sonra da kazmaya başladılar .

1- Ttnet
    2- Superonline
    3- Buski . Şu ayrı , kanalizasyon ayrı.
    4- Uludağ Elektrik
    5- Turksat
    6- Her yeni yapılan binanın müteahhiti .

Bir de bunların her biri beşer altışar defa kazdı düşünün .

Her seferinde firmanın biri küçük iş makineleri ile gelip yama yapıyor .

Yani sadece bu sokakçık bile birini zengin etmiştir tek başına.

• shakircan kullanıcısına yanıt
    bende şunu söyleyeyim sakarya şehir içi trafiği iş çıkış saatlerinde artık çok yoğun bir hal aldı. Öyle bir yol düzenlemesi var ki yaya trafiğinin az olduğu yerlere yapılan kaldırımları görmeniz lazım. Araba yolu tek şerit. Zaten yol akmıyor birde kaldırımı büyütüyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

bende şunu söyleyeyim sakarya şehir içi trafiği iş çıkış saatlerinde artık çok yoğun bir hal aldı. Öyle bir yol düzenlemesi var ki yaya trafiğinin az olduğu yerlere yapılan kaldırımları görmeniz lazım. Araba yolu tek şerit. Zaten yol akmıyor birde kaldırımı büyütüyorlar.

E normal hocam artık millet yakıt fiyatlarından ÖTV zamlarından yaya kaldı.. Yaya trafiği daha önemli şu sıralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

Bilgisi olmayanlar nasilda hemen canur atmaya baslamis. Yol ne var sanki alsfalti dok gec demi ne var bunda? Oyle degil iste bunun zemin kismi var hafriyati var bulundugu bolgeye gore sartlari var varda var. Bu paranin %25 i firma kari zaten direk cebe. Cok yol yapmalarinin sebebinide biliyorum kor degiliz heralde kazanc saglamak icin ama yol yapmak masrafli bir is. Rakamlar abarti degil yani. Bugunlerde 15 milyonu bulmuyo bu arada 4-5 civarinda diye biliyorum.

Ankara'nın bir numaralı hafriyat işini kim yapıyor, git araştır, ondan sonra bilgisi olanlar mı, olmayanlar mı yoksa namuslular mı veya namussuzlar mı diye bölenlere ayır.

Ankara'da yol müteahhitliği yapmak harbiden çok sıkıntı. Belediyeler ve karayolları ile aranın çok iyi olması lazım + dediğiniz malum sebepten dolayı ihaleler çoğu zaman birilerinin lehine sonuçlanıyor. Ankara'da bu işi yapan dostlarımız var araçları hariç yalnızca şantiyelerinin ederi 30 milyon liradan fazla ancak her an iflas korkusu ile yaşıyorlar.

1 km asfaltın servet değerinde olduğu doğrudur aşırı maliyetli bir iş, kalitesine göre fiyat artışta gösterebilir.

Örnek vermek gerekirse hepi topu 6 km olan İstanbul Park'ın yalnızca asfaltı 100.000 milyon TL'ye mal oldu. Halk arasında zımpara asfalt olarak tabir edilir, kalitenin zirvesidir. Başka bir konu ise bizden daha az vergi ödeyen Avrupa vatandaşları neredeyse pist asfaltı kıvamında yollara sahipken bizim asfaltımızın içler acısı durumda olması.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

quote:

Haramdır yazıktır günahtır.

Hocam haram günah işleri imanı bütün dürüst insanlar için geçerli. Bizde parayı gören makamı gören dini imanını satıyor.

• Oluyor, çünkü o 3 milyonun içinde başka yollar da var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.