Şimdi Ara

1 kW Kaç TL? Hangi Alet Kaç TL Elektrik Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikli aletlerin gücü watt veya kW olarak gösterilir. Elektrikli aletlerin tüketimi ise saatlik süre baz alınarak hesaplanır. Yani kWh olarak hesaplanır. Ülkemizdeki elektrik tüketiminin birim fiyatı yine kWh kullanımı üzerinden belirlenir.Peki elektrikli aleti kaç saat çalıştırırsak kaç TL öderiz? Elektrik birim fiyatı 2019 kaç TL’dir? Tüm bu soruların cevabı için kısaca sayfamıza göz atabilirsiniz.

2019 için 1 kW Kaç TL ?
    2019 elektrik birim fiyatlarına göre 1 kWh elektrik tüketim birim fiyatı 53 kuruş. Yani 1 kW gücünde bir elektrikli cihazınız varsa, bu cihazın 1 saatteki kullanımı karşılığında 53 kuruş para ödersiniz. Şimdi en çok kullanılan elektrikli aletler için kw TL hesaplama yapalım.Peki elektrikli aleti kaç saat çalıştırırsak kaç TL öderiz? Elektrik birim fiyatı 2019 kaç TL’dir? Tüm bu soruların cevabı için kısaca sayfamıza göz atabilirsiniz.

2019 için 1 kW Kaç TL ?
    2019 elektrik birim fiyatlarına göre 1 kWh elektrik tüketim birim fiyatı 53 kuruş. Yani 1 kW gücünde bir elektrikli cihazınız varsa, bu cihazın 1 saatteki kullanımı karşılığında 53 kuruş para ödersiniz. Şimdi en çok kullanılan elektrikli aletler için kw TL hesaplama yapalım.10 watt / 1000 = 0,01 kW yapar.Peki 10 watt gücündeki ampul 1 saatte kaç TL harcar. 10 watt’lık ampulun 1 saatte harcadığı elektriği bulmak için alttaki işlemi yapabilirsiniz. 1 kW kaç TL ise ampulun ssatlik gücünü saatlik elektrik tüketim birim fiyatı ile çarpmalısınız.

0,01 kW X 0,53 TL = 0,0053 TL.

Peki bu ampul günlük 6 saat yanarsa kaç TL harcar?

0,0053 X 6 saat = 0,0318 TL günlük tükettiği elektrik tutarı.

Aylık ise, 0,0318 X 30 gün = 0,954 TL tüketir.

10 adet ampul ise 30 günde; 10×0,954= 9,54 TL harcar.

Gördüğünüz gibi sadece 1 adet ampulun aylık tükettiği elektrik tutarı 0,954 TL tutuyor. Bu yüzden evde elektrik tasarrufu yöntemlerini iyi bilmeniz ve uygulamanız gerekiyor.

Şimdi 1 kW kaç TL olur öğrendik. Elektrikli aletlerin tüketim bilgileri ile kendiniz hesaplama yapabilirsiniz.

• 53 kuruş değil zam geldi ona

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.