Şimdi Ara

1 milyar dolarınız olsa ne yaparsınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerika vatandaşlığını 1 milyon dolara aldıktan sonra yatırım yapardım arsa vs. işyeri açardım. sonrası bu
  • Kendime bir at çiftliği kurardım
  • İlk olarak bi M5 alirdim daha sonra yatirim yapardim. İs guc yoksa dunya cekilmez bi hal alirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andreas Escbach'ın yazdığı 1 trilyon dolar kitabını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Andreas Escbach'ın yazdığı 1 trilyon dolar kitabını tavsiye ederim.

Açıklar mısın biraz, konusu nedir?
  • Ne yapacağım? Muhtemelen işimin başında olmuş olurdum. O parayı nasıl kazandıysam onu sürdürüyor olurdum herhalde

edit: ama bir günümü anlatmam gerekirse sanırım hayalim şu şekilde olurdu -bi milyarder olarak ve 20'li yaşlarımda - ; Sabahın 5'inde kalkmış yarım saatlik küçük egzersizimi yapmışım sonra evimin altındaki atölyemdeki uğraşımla ilgilenir, 6.30 gibi hazırlanmaya koyulurdum. küçük bi kahvaltı yaparak tek başıma saat 7.00-7.15 gibi işimin başında olmuş olurdum. işime başlamadan önce takip ettiğim bir kaç köşe yazararının yazılarını gazetelerden okuyor olurdum. o sıra eşim yeni doğum yaptığı için şu zamanları bebeğimizle geçiriyor yani işlerden feragat etmiş olurdu bu dönemlerde uçak mühendisliği okuduğum için kendimi uçak ve uzay alanında bir şeyler yapıyor olarak hayal ediyorum. yurtdışına ciddi ihracatlar yapıyoruz, saygın bi şirket sahibi :P -hayal değil mi işte... kurması bedava- sanayiciliğin yanında bilime de önem veren birisiyim ve bilimsel alanlarda da birçok araştırmalar içerisinde olan bi ekibim varmış mesela. neyse bu iş faslını biraz erken bitireyim. Ama mesela gün içerisinde eşim arabasıyla bebişi gezmelere çıkardıysa arada bir eğer ben şehir merkezindeki ''kuledeysem'' büroma uğrayıp beni bebişle birlikte ziyaret ettiği oluyormuş tabii ama fabrika kısmındaysam oralar biraz daha sapak, sanayi bölgesi olduğu için ben pek oralara gelmesini istemiyormuşum falan filan shdsakuh ki zaten o da... neyse burayı böyle bitiriyorum işte efendime sonracığım akşam 6 gibi işle ilgimi kesip gün içerisinde eve gitmeye hazırlanırken ofisten, bürodan her neyse çıkmadan eşimi arayıp lazım bir şey var mı sormadan çıkmıyormuşum. yanii yardımcılardan ziyade bunu bizim bi alışkanlık haline dönüşmüş adetimiz olarak düşünebiliriz. geldiğimde yardımcılarla birlikte eşim yemek işine girmiş falan filan bebeğimizde salon ortasında ( göz önünde olsun diye) çitlerle sarılmış oyun bölgesinde oyun oynuyormuş. (2-3 yaş aralığı :P) geldiğimde bi duş sonrası bebeğimin yanına gidiyormuşum birlikte oyun oynuyoruz ki tercihimz eğitici oyunlar üzerine olsun. bir an önce tübitak'ın meraklı minik dergisini birlikte okumamız için gün sayıyorum asdhskf onunla valla çok pis ilgilenirdim yaa. neyse işte yeter bu kadar daha bunun haftasonu, tatil dönemi, organizasyonlarıydı carttı curttu yazılır da buraya kadar okuyanınız çıkacak mı o bile merak konusu eşim belki bu arada adımıza kurulmuş bi vakfın başında yardım işleriyle ilgileniyor da olabilir. bakalım hayırlısı skhfsdf dediğim gibi beyler dalga geçmeyin hayal işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 5 Mayıs 2016; 19:30:49 >

• 500 milyonunu kardeşime verirdim. Kendime 500 bin liraya kadar bir yelkenli alırdım ve para sıkıntısı olmadan dünyayı gezerdim.
  • Kral bir ülkede zengin hayatı yaşardım.

• geneleve karıya verirdim anca öyle verirler 2 kere genelevden kovdular. :(

şaka şaka ama ticarete başlardım ve paramı katlardım.eğer iyi bir iş adamı ve 1 milyar dolarla olmasa bile olmayan özel hayatınızı parayla yaratabiliyorsanız hayat gerçekten çok kolay.

ama 1 milyar dolarım yok iş adamı değilim ve genelevde bile sex yapamamış birisiyim ve hayatım cedricinki gibi çok zor.ama en azından yapacak bir eliniz varsa yalnızlıktan hayat dahada zor çünkü gerçeğini yapmamak koyuyor insana.

ama 1 milyar dolarınız varsa ve ticarete başlarsanız ...

• Önce hepsini sıfırlamaya çalışırdım. Kalan parayla da Şehrizar'dan villa alırdım.
  • -sağlam bir yatırım yapacak alan araştırırdım

-bir yandan da garanti olsun diye inşaat sektörüne de girerdim

-sonra malikane alır hizmetli doldururdum

-bir yalı yazlık ve dağ evi alırdım

-Amerika dan güzel bir ev alırdım

-mercedesi severim en iyisinden mercedes alırım

-fakir fukaraya yardım ederim

-gençlerin eğitilmesi için elimden geleni yaparım

-ha özellikle yabancı dilimi geliştiririm bir çok ülkeyi gezerim
  • ev ve dükan alıp kiraya verirdim, gelen parayla tatil yapardım ihtiyaçlarımı karşılardım vs.
  • Tamamen gelir elde etme amacli kullanırdım. Garanti para kazandiracak isyerleri acardim. Gida saglik ulasim sektorune yatirim yapardim para burada. Her sene kazandigim paranin 1% ini kendine ayirirdim 49% unu sirketleri büyütmeye ayirirdim. 50% sini hayır kurumlarina bağışlardim. Sirketleri buyutmek istememin sebebi her sene bir onceki seneye göre daha fazla bağış yapabilmek. En buyuk hedefim toplamda 1 milyar doların uzerinde bagis yapabilmek olurdu.

• Kendi silikon vadimi oluştururdum veya yapılamayacak şeyleri arastirirdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çekilişle 10 şanslı kişiyi karıya gotururdum

• Dan Bilzerian ın Türk'ü
    Don Blazer olurdum.
    Boxer, blazer ceket, puro ve viski şişesiyle gezerdim

• Supercar koleksiyonu yaparim.

• Alayı Fakir Blok !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

ev ve dükan alıp kiraya verirdim, gelen parayla tatil yapardım ihtiyaçlarımı karşılardım vs.

Abi özellikle böyle şeyler yazmayın diye belirttim konuyu açarken. Seni alıntıladığıma bakma, bir sürü insan yazmış bu tarz şeyler. Diyorum ki gelecek kaygınız olmayacak kadar paranız olsun, ne yaparsınız, hayatınızı nasıl geçirirsiniz diye. 1 milyarı tamamen salladım, bitecek telaşı yaşamayacağınız bir değer biçmekti amacım.

Konuyu açma amacım her gün insanların parası olmamasından yakınmasını görüyorum ve merak ediyorum her şeyi alabilecek kadar paranız olsa ne yapardınız diye ama daha sadece 2-3 düzgün cevap görebildim. Biraz daha uzun süreli düşünün. En son çıkan iphone u ve konsolu aldınız, olabilecek en iyi gaming bilgisayarını topladınız, tatile çıktınız, süper bir malikane yaptınız kendinize, e sonra? Sonrasını soruyorum size. Oturup tüm gün oyun mu oynayacaksınız? Ya da tüm gün denize girip güneşlenecek misiniz? Neye yarayacak bu para?
    Bir kişi geçsin karşıma şunu şunu yapacağım, hayatım boyunca bunları yapacağım desin.

• Para ne kadarına yetiyorsa dükkan, işyeri alıp kiraya verirdim.

Gelecek düşünmüyorsak ev, araba, yazlık alırdım. Paranın gerisi kalırdı. Öyle istekleri çok biri değilip, özel jet alıcam da ne yapacağım mesela, malikane alıcam da ne yapıcam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straw Hat -- 5 Mayıs 2016; 19:53:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.