Şimdi Ara

1 milyar dolarınız olsa ne yaparsınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Straw Hat

Para ne kadarına yetiyorsa dükkan, işyeri alıp kiraya verirdim.

Özellikle yaptığınızı düşünmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Özellikle yaptığınızı düşünmek istiyorum.

Sen bu mesajı atana kadar görüp editledim zaten.
  • 1 milyon deseydin şu araba, bu ev vs. kendim yerdim, ama milyar dersen işler değişir hocam.
    1,000,000,000.00 usd az değil. Bir kişinin yiyebileceği para da değil. Paranın %1'ini çevreme, eşe dosta dağıtırdım. %9'u çocuklara, torunlara ve neslime. KALANİ NE OLACAK??!?#?
    TABİKİ BİMDEN HİSSE ALIRDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED7AF69A7 -- 5 Mayıs 2016; 20:00:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gelecek düşünmüyorsak ev, araba, yazlık alırdım. Paranın gerisi kalırdı. Öyle istekleri çok biri değilip, özel jet alıcam da ne yapacağım mesela, malikane alıcam da ne yapıcam?

Editli haline de cevap yazayım, işte tam da bu şekilde düşündüğüm için insanların cevaplarını merak ediyordum. 11 seneden uzun süredir dhdeyim ve yüzlerce çok zengin olmak isteyen insan görmüşümdür heralde, ama kime sorarsam sorayım hep şunu alayım, bunu alayım diyor, e alınca ne olacak? Hani maaşın düşük iken pahalı bir şey almayı becerirsen belki bir başarmışlık duygusu olur, mutlu olursun ama zengin olursan ne anlamı kalıyor ki? Çoğu kişinin hayallerini süsleyen şeylerin aslında ne kadar da gereksiz olduğunu göstermek amacım.

Şükretmeye meyilli bir insan değilimdir, azla yetinirim ben demem asla, lakin gereksiz bir aç gözlülük de yok değil insanımızda. Şunları şunları istiyorum diye saymadan önce onlara sahip olunca ne yapacağını da bir düşünmesi lazım insanın.

• Bimi satın alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluelytning50

bimden su alıp satardım daha çok para kazanırdım

abi ağladım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

ev ve dükan alıp kiraya verirdim, gelen parayla tatil yapardım ihtiyaçlarımı karşılardım vs.

Abi özellikle böyle şeyler yazmayın diye belirttim konuyu açarken. Seni alıntıladığıma bakma, bir sürü insan yazmış bu tarz şeyler. Diyorum ki gelecek kaygınız olmayacak kadar paranız olsun, ne yaparsınız, hayatınızı nasıl geçirirsiniz diye. 1 milyarı tamamen salladım, bitecek telaşı yaşamayacağınız bir değer biçmekti amacım.

Konuyu açma amacım her gün insanların parası olmamasından yakınmasını görüyorum ve merak ediyorum her şeyi alabilecek kadar paranız olsa ne yapardınız diye ama daha sadece 2-3 düzgün cevap görebildim. Biraz daha uzun süreli düşünün. En son çıkan iphone u ve konsolu aldınız, olabilecek en iyi gaming bilgisayarını topladınız, tatile çıktınız, süper bir malikane yaptınız kendinize, e sonra? Sonrasını soruyorum size. Oturup tüm gün oyun mu oynayacaksınız? Ya da tüm gün denize girip güneşlenecek misiniz? Neye yarayacak bu para?
    Bir kişi geçsin karşıma şunu şunu yapacağım, hayatım boyunca bunları yapacağım desin.

Olmadan nasıl bilelim sonrasını be kardeş.

Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:
    “Kimsin?”
    “Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.”
    Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:
    ...“Sen kimsin?”
    “Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.
    “Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca.
    “Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.
    “Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca.
    “Vezir” demiş adam.
    “Daha daha sonra ne olacaksın?”
    “Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”
    “Peki, ondan sonra?”
    Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
    “Hiç.”
    “Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!”

• HEPSİNİ MADHOUSE A BAĞIŞLARDIM ADAMLAR İŞİNİ TUTKUYLA YAPIYOR

kendime 10m ayırırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: _flintstone

1 milyar doların ne kadar para olduğunun farkında mısınız?
    o parayla parayla yapılabilecek herşeyi yaparsınız.

Bilgisayarda sınırsız diye bir şey yoktur, o yüzden sınırsızı tanımlarken çok büyük bir sayı yazılır. Benim bu konuda 1 milyar dolar derkenki amacım da buydu, bitiremeyeceğiniz miktarda paranız olduğunu varsaymak. Lakin para kazanma dürtüsü içimize öyle bir işlemiş ki 1 milyar doları olan adam bile dükkan alma, ev alıp kiraya verme peşinde hala.
  • Yakıp ısınırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_dpt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

ev ve dükan alıp kiraya verirdim, gelen parayla tatil yapardım ihtiyaçlarımı karşılardım vs.

Abi özellikle böyle şeyler yazmayın diye belirttim konuyu açarken. Seni alıntıladığıma bakma, bir sürü insan yazmış bu tarz şeyler. Diyorum ki gelecek kaygınız olmayacak kadar paranız olsun, ne yaparsınız, hayatınızı nasıl geçirirsiniz diye. 1 milyarı tamamen salladım, bitecek telaşı yaşamayacağınız bir değer biçmekti amacım.

Konuyu açma amacım her gün insanların parası olmamasından yakınmasını görüyorum ve merak ediyorum her şeyi alabilecek kadar paranız olsa ne yapardınız diye ama daha sadece 2-3 düzgün cevap görebildim. Biraz daha uzun süreli düşünün. En son çıkan iphone u ve konsolu aldınız, olabilecek en iyi gaming bilgisayarını topladınız, tatile çıktınız, süper bir malikane yaptınız kendinize, e sonra? Sonrasını soruyorum size. Oturup tüm gün oyun mu oynayacaksınız? Ya da tüm gün denize girip güneşlenecek misiniz? Neye yarayacak bu para?
    Bir kişi geçsin karşıma şunu şunu yapacağım, hayatım boyunca bunları yapacağım desin.

Olmadan nasıl bilelim sonrasını be kardeş.

Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:
    “Kimsin?”
    “Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.”
    Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:
    ...“Sen kimsin?”
    “Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.
    “Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca.
    “Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.
    “Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca.
    “Vezir” demiş adam.
    “Daha daha sonra ne olacaksın?”
    “Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”
    “Peki, ondan sonra?”
    Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
    “Hiç.”
    “Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!”

Bence sonrasını biliyorsun zaten. Hiç. Kapitalizm çok zor ve uzun bir oyun gibi, son bölüme kimse gelemediği için herkes bir amaç uğruna yaşıyor, lakin gerçekten son bölümü geçerseniz oyun bitiyor. Bir credits ekranı bile gelmiyor karşınıza. Yani kardeş, ne oluyor sonrasında?

• Beni zengin edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    bir jet bir gtr alırdım sabah kahvaltını pariste yapardım akşama hollandada takılırdım sabah maldivlerde uyanır gezerdim bu olayın ufak özeti işin alsı hayatım ekstrem olaylarını denerdim helikopter atlardım yamaç paraşütü yapardım karayiplerde dalış yapardım altımdaki arabayla en hızlı drift yapma olayını denerdim dillere destan bir kısacık ömür geçirirdim sonrası zaten malum insan yapısı gereği daha fazla zevk alamamsından dolayı ya dinine yönelirsin yada toprağa girersin.ama hep yapmak istediğim şeylerdendir bunlar :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Andreas Escbach'ın yazdığı 1 trilyon dolar kitabını tavsiye ederim.

Açıklar mısın biraz, konusu nedir?

Abd'de pizza kuryesi olarak çalışan bir gencin hic beklemedigi yerden kalan miras sonucu 1 trilyonluk dolara sahip olması ve sonrasında gelişen olaylar ele alınıyor. Yalnız miras bu arkadaşa bir kehaneti gerçekleştirmesi icin kalıyor. "Insanlara kaybettikleri geleceğini vermek."

• eşimle başımı sokacağım ve kendimi orta düzeyde rahat ettirecek kadarını kendime ayırırdım gerisinide kendim gibi ihtiyaç sahibi insanların dersane parasından tut öğle yemeği parasına kadar dağıtırdım.

şov yapıyorsun diyebilirsiniz ama beni tanımıyorsunuz o yüzden ön yargılarınızı kendinize saklayın. açın halinden aç anlar
  • yalnız olduktan sonra ne yapim o kadar parayi
  • 1 milyar dolar, nasıl harcanır adlı kitabımı yazmak için gerekeni yapardım.
  • Sevgilimle ve arkadaşlarımla dünyayı gezer, her gittiğim yede en lüks en pahalı yerlerde kalır, en üst düzey şekilde yaşar, eğlence ve adrenalinin dibine vururdum. İstediğim an istediğim şeyi yapıp, hiçbir şekilde boşa gitmesin derdim olmadan yaşardım ama yardım da yapardım tabiki çokça.

• parayı nasıl kazandığıma bağlı olarak değişecek durum. eğer bir iş üzerinden kazandıysam işe devam ederim, bir iş kurup satıp kazandıysam o konuda bir usta olacağımdan yeni bir start-up kurarım.

100 bin dolara gider ağa babasından borsa dersi alırdım, 900 milyon doları bir kaç hisseye yatırır (google,apple vs) 10 sene hisseye dönüp bakmam bile.
    yazları kuzey yarımkürede, kışları güney yarımkürede olurdum. 20 ülkeden 20 milyon dolara ülkelerin en güzel yerlerinden müstakil ev alırdım.

boş zamanlarım içinse kendime bir bölge seçer, oranın belediye başkanı olur, orayı cennetten bir köşeye çevirmeye uğraşırdım. -tr olmak zorunda değil-

gençler bırakın bu kaç paranız olsa napardınız hikayelerinizi, oturun kazanmaya, dünyaya değer katmaya çalışın. böyle boş hayallere kapılmak basit insan kafasıdır, türk mentalitesidir. biz isteriz ki bir arsa alayım bir yıl sonra 10 kat değerlensin zengin olayım. kimse şöyle çalışayım böyle çalışayım, şöyle kolaylıklar yapayım şöyle iş becereyim de zengin olayım demiyor. siz diyenlerden olun yoksa bundan 20 sene sonra da 10 milyarım olsa ada alırdım diye hayal kurmaya devam edersiniz.

• quote:

quote:

quote:

Andreas Escbach'ın yazdığı 1 trilyon dolar kitabını tavsiye ederim.

Açıklar mısın biraz, konusu nedir?

Abd'de pizza kuryesi olarak çalışan bir gencin hic beklemedigi yerden kalan miras sonucu 1 trilyonluk dolara sahip olması ve sonrasında gelişen olaylar ele alınıyor. Yalnız miras bu arkadaşa bir kehaneti gerçekleştirmesi icin kalıyor. "Insanlara kaybettikleri geleceğini vermek."

Hoşmuş, bir bakarım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.