Şimdi Ara

1 milyon kişinin emekli maaşı iptal edilebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • avrupa daki Türklerin çoğu bu yöntemle emekli oldu. Ama devlet teşvik yaptı. Tv lerde senelerce süren reklemler yapıldı. Emekli olmak için. İnsanlar eşlerinide parasını ödeyerek emekli ettiler. Zaten ülkenin dövize ihtiyacı vardı. Kimse kanuna aykırı diye hiç bir şey demedi. Daha geçen sene avrupa da tanınmış avukatlar Türkiye de emekli olmak için sosyal medyada reklamlari döndürüyorlardı. Birden yasak kanuna aykırı diye sgk işlem başlattı. Bence bu olay devlet tarafından yapılan haksızlık. Zira bu adamlar bankadan kredi çekip eşleri ile birlikte bu paraları çekip sgk ya yatırdılar. Sgk birde ödenen maaşların faizinide geri istiyor. Ama yatırılan dövizler ne olacak belli değil. Doğru değil bütün bunlar.

• Devletin kasası ekside, artık tuttuğunu öpüyorlar.

• murtazagil kullanıcısına yanıt
    Tabi canım hiç yük getirir mi paralar havadan geliyor zaten
    Size gelince 45 yaşındaki emekliliğe göbek atarsınız sizden sonrakiler 60 yaşında emekli olacak
    Ama buna gıkınız çıkarmazsınız
    Gerçi eyt parasını afiyetle yemekte sizlere nasip olmadı
    Paraya değer kaybettirildi verilen maaşın bir değeri kalmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen bu yaşa kadar nasıl geldin merak ediyorum. prim ödedik biz. devletten sadaka dilenmiyoruz. adamın canını sıkma gece gece.

al bunu da oku.. bıktım sizin gibi palavracılardan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtazagil -- 12 Ocak 2025; 1:57:51 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    bizim komşu var, kendisinin tabela dükkanı var. ev hanımı olan karısına yıllardır sigorta yatırıyo. karısını emekli edecek. karısı hayatında evden çıkmamış birisi.

• quote:

prim ödedik biz. devletten sadaka dilenmiyoruz.

ilkesel olarak haksızsın. prim ödemiş olmak kanuni olarak emekliliğe hak kazandırır yani kanuni olarak haklısın. ama ilkesel olarak bu mantıkla evden çıkmayan ev hanımı da emekli maaşı alacak bak üstteki mesajımda yazdım. ilkesel olarak bu yanlıştır. evden çıkmayan kadın sırf kocası sigorta yatırdı diye emekli olmamalı. emekli olmak için çalışmak gerek, ülkeye katma değer katmak gerek.

• 1 milyon kişinin emekli maaşı iptal edilebilir

1 milyon kişinin emekli maaşı iptal edilebilir 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    43 yaşında dünyanın neresinde emeklilik var. Yük getirmemiş miş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arondir kullanıcısına yanıt

sizin kafanız mı güzel? az yukarıda ne yorum yazmışım? milletin hakkını yemeden emeklilik sistemini zamanında oturtsaymış. mesela kademeli emeklilik. kimse buna bişi demezdi. ben de dahil.. herşeyi ben mi düşüneceğim?

al bunu çevir çevir bol bol oku.. linki bırakıyorum..

https://x.com/EmeginHalleri/status/1869997312304398447

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtazagil -- 12 Ocak 2025; 12:27:27 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

onu da ssklı görevliler yakalasın. ben mi yakalayayım yani? zaten suç bu dediğin..

evet. hatta bunların zamanında yakalanması lazım yani adam senelerce prim ödemiş sen de devlet olarak kabul etmişsin. gelen paraya hayır dememişsin. aradan yıllaaaar geçiyo, ne zaman ki devlet olarak adama geri emekli maaşı vermen gereken dönem geliyo, diyon ki: "hooop senin emeklilik geçersiz" hadi yaaa? yeni mi akıl ettin geçersiz olduğunu? e adam sana o kadar sene boyunca para ödedi. saçmalık.

devlet kendi yandaşlarına gelince kepçeyle götürüyor paraları ama gariban vatandaşa gelince geçmişe dönük kabahat araştırması yapıyo.

bu kadar millet bu devlete bireysel emeklilik parası ödüyo, prim ödüyo, işsizlik parası ödüyo, yarın geri alabileceklerini kim garanti edecek. devlet kafasına göre geçmişe dönük suç çıkartacaksa ohooo.

• eytyi kaldırsınlar önce

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.