Şimdi Ara

1 milyon kişinin emekli maaşı iptal edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hükümet geriye dönük olarak usulsüz ödenen primleri araştırıp emekli maaşı ödemelerini iptal etmeye hazırlanıyor. Ayrıca 10 yıllık geçmişe dönük ödenen maaşları da geri isteyecek. Haksız bir uygulama demiyorum tabii ki ama kaynak için her tuşa basılıyor gibi görülüyor. 1 milyon kişi bundan etkilenebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EYT garabetini dengeleneye calışıyorlar. Yoksa emekli açlığı ile sonsuz enflasyon döngüsü arasında azalarak yıkılacak ülke ekonomisi.

Erdoğan'ın NAS ve NAS diyerek ortaya attığı parlak Faiz - enflasyon teorisi sonrası ülke 90lardaki enflasyon döngüsü e geri girdi birde bunun üzerine EYT gibi, işsizliği masjekemek için kamu kurumlarının, dağ üniversitelerinin arpalık haline getirilmesi sonucu biz şu an Arjantin benzeri bir ülke olduk.

Mehmet Şimşek bütün bu saçmalıkları kulağını tersten tutmaya calışarak düzeltmeye calışıyor fakat Arjantin bile bundan ancak Milei gibi iflah olmaz aşırı bir libertayen'i ülkenin basına getirerek çözebildi.

Türkiye nasıl bu beladan çıkacak kimsenin bir düşüncesi yok.

Emekli etmeden once baksalar yaa. Adam emekli oldu, maas aldi, sonra oldu gitti. 10 yil maas aldi. Varislerine gitsen olmaz, reddi miras yapar, dogruda degil zaten varislere rucu etmesi, adamin geriye biraktigi birseyde yoksa devlete zarar. Bu isler sonraya birakilmaz.

Ayrica neden simdi bunlara bu kadar cok arastirma yapiyorlar, durum okadar fena ki, kaynak yok, para yok, kasa bos. Ne koprarirsak.
  • Zor gibi

kazanılmış hakkı geri almak çok ama çok zordur. Bunun mahkeme süreci bile 5-10 sene sürer.

Ayrıca üsülsüz ödenen prim nedir ! Adam orada çalışmamış ama primi ödenmiş. Devlet primi almış mı almış o adamın çalışıp çalışmaması devleti ne ilgilendirir ki onu anlamadım.

Mesela zamanında da boşanıp babalarının emekli aylığını alıp ama kocasıyla birlikte yaşayanlara çökülecekti binlerce kişinin geriye dönük aldıkları paralar faizi ile alınacaktı ne oldu o iş ! Bunları kanıtlamak ispatlamak çok ama çok zor.

• Eytyi iptal etsinler yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Dostum, usülsüzlük varsa, kazanılmış bir hak da yoktur.

Devlet bu, kanunları koyup bu kanun çerçevesinde hüküm veren bir yapı bu. yani isterse pekala 50 yıla dönük bile hesap sorabilir yani.

Bence sorsunlar.

----

Hatta, devletten hibe alanların da takibini yapıp doğru yere harcayıp harcamadıklarını sorsunlar.

Bence bunlara yakında el atacak bu devlet.

• Emekli etmeden once baksalar yaa. Adam emekli oldu, maas aldi, sonra oldu gitti. 10 yil maas aldi. Varislerine gitsen olmaz, reddi miras yapar, dogruda degil zaten varislere rucu etmesi, adamin geriye biraktigi birseyde yoksa devlete zarar. Bu isler sonraya birakilmaz.

Ayrica neden simdi bunlara bu kadar cok arastirma yapiyorlar, durum okadar fena ki, kaynak yok, para yok, kasa bos. Ne koprarirsak.

• Zamanaşımı süresi 10 yıl diye söylenildi. Devlet 50 yıl geriye gidemez. İşte bilmeyince böyle sallarsın. Ozkan tutuştuğuna göre emeklilik elden gidiyore  

• mtanhu kullanıcısına yanıt

Haksız kazanç veya devleti dolandırma varsa tabii ki devlet yumruğu vurur geriye doğru kuruşunu bile alır. Ona bir şey demiyorum.

Ama adam Sigortasını yatırmış. Atıyorum 5000 TL ise 5000 10 bin TL ise 10 bin TL ( Ama o kurumda fiilen çalışmamış diye emekliliği iptal etmeye ben yapılabileceğini sanmıyorum. ) Devlet aldığı prime bakar o adamın çalışma şekline değil bence.

Sonuç olarak ben seni işe aldım diyelim iş olarakta kafana göre takıl arada uğra çay kahve içelim bana akıl ver yardımcı ol diyorum belki bunu nasıl kantlayacak devlet geriye doğru ? O bana öyle bir fikir verdi ki öyle bir yardımcı oldu ki belki milyonlar kazandım.

Not: Mesela üstte dediğm gibi kadın sırf babası ölünce emekli maaşını almak için boşanıyor resmiyette ama kocası ile birlikte yaşıyor bunları anlarsın 2 gün eve giri çıkana bakarsın bir gece ansızın eve baskın yaparsın veya telefonlardan yerlerine bakarsın son 1 yıldır aynı evden sinyal veriyorsa ceza kesersin gereiye doğru parayı alırsın flan bunları anlarım desteklerimde. Ama diğeri mantığıma yatmadı.

Ayrıca 1 milyoın kişinin sen emekliliğini geri alacam demek kendine düşman en az ailesi ile birlikte 3-4 milyondan fazla insan demek oy demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 10 Ocak 2025; 20:32:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

EYT garabetini dengeleneye calışıyorlar. Yoksa emekli açlığı ile sonsuz enflasyon döngüsü arasında azalarak yıkılacak ülke ekonomisi.

Erdoğan'ın NAS ve NAS diyerek ortaya attığı parlak Faiz - enflasyon teorisi sonrası ülke 90lardaki enflasyon döngüsü e geri girdi birde bunun üzerine EYT gibi, işsizliği masjekemek için kamu kurumlarının, dağ üniversitelerinin arpalık haline getirilmesi sonucu biz şu an Arjantin benzeri bir ülke olduk.

Mehmet Şimşek bütün bu saçmalıkları kulağını tersten tutmaya calışarak düzeltmeye calışıyor fakat Arjantin bile bundan ancak Milei gibi iflah olmaz aşırı bir libertayen'i ülkenin basına getirerek çözebildi.

Türkiye nasıl bu beladan çıkacak kimsenin bir düşüncesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2025; 20:41:33 >
  • Aysberg in altı çok kötü

• TOPLAMDA 4,8 MİLYON EYT'Lİ VAR

Ekonomi yönetiminin belirlemelerine göre, EYT uygulaması kapsamında önümüzdeki 17 yılda eksik prim

günlerini de tamamlayarak toplamda 4 milyon 800 bin kişi emekli olacak. emeklilik tarihlerini ortalama 6 yıl erkene çekti.17 Tem 2024

https://www.ntv.com.tr/ntvpara/eytnin-2024-yili-maliyeti-hesaplandi,Yxk0Ygl_IkKBn4NYqdsUoQ#:~:text=TOPLAMDA%204%2C8%20M%C4%B0LYON%20EYT,800%20bin%20ki%C5%9Fi%20emekli%20olacak.&text=emeklilik%20tarihlerini%20ortalama%206%20y%C4%B1l%20erkene%20%C3%A7ekti.

Aferin AKP.

Oy için ülkenin bekasıyla oynadılar hepsi bu. EYT geçir, Göçmeni geçir...

Zerre devlet aklı yok tek önemli olan beka AKP'nin bekası.

Şimdi ayıkla pirincin taşını, nasıl olsa memurlar it gibi çalışıp herkesi tek tek inceler hata ararlar.

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

sebep?

• Usulsüz ödenen prim nasıl oluyor onu anlamadım.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Ama 2000 yıllık devlet aklı yiğenim.  

• murtazagil kullanıcısına yanıt
    45 yaşında emeklilik dünyanın neresinde var ?

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

devlet zamanında adam gibi emeklilik sistemi yapsaymış madem. milletin hakkını yiyerek değil. kaldı ki eyt bütçeye çok yük getirmedi. o akapelilerin uydurduğu palavralar..

• Akp baslamış yine sağa sola saldırıp ne koparsak kardır işlerine .

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Çalışmadığı halde çalışıyor gibi gösterip ödenen primler olabilir. Tespit halinde hem sigortalı olan hem de onu çalışıyor gösteren işyeri ceza alabilir.

Emekliliği iptal, ödenen maaşlarda faizi ile geri alanabilir. Yurtdışında yaşayıp; burada kendini çalışıyor gösteren bile olmuş olabilir.(Eyt den faydalanma amaçlı) 

Buradan emekli olup; yurt dışında çalışıp bunu Sgk'ya bildirmeyenlere de ceza çıkmıştı.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Evet bu mantıklı. Ama kağıt üstünde yasal duruyor, sonuçta SGK ödeme yapmaya hak vermek için ödenen prime bakıyor, verdiğini anlıyorsun filan. Ama devlet nazarında, ekonomide istenen bir şey değil bu tabii. Bakalım ne olacak, iptal edip bir de üstüne ceza kitleyecekler mi  

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

O emekliler içinde salt emeklinin kendisi değil; dul ve yetim maaşı (50 yaşında yetim nasıl oluyorsa) alıp, gayriresimi evcilik oyunu oynayanlarda olabilir. 

En doğru açıklamayı; Sosyal Güvenlik Uzmanımız Kerimcem Bey kardeşimiz yapar. Yapmalı. 

• üsulsüz vergileri silenen firmalara ne olacak peki  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.