1-2 yıldır araba alma planım vardı ama malumunuz piyasa çıldırınca erteleyip durdum. Yavaş yavaş araba balonu sönmeye başladı. Fiyatlar daha da düşecek diyorlar. Benim de tekrar aklıma araba alma fikri düştü. Bu benim ilk arabam olacak. O yüzden başlangıç için biraz ucuz yollu bir şeyler düşünüyordum ama eski araçlarda hala bir fiyat şişkinliği var benim gözlediğim. Buna o parayı vereceğime şunu alırım. Şuna bu parayı vereceğime onu alırım diye diye 1 milyon liraya kadar çıktım İ20, Clio gibi 5 yıllık temiz araçlar sıfırlarının 100-150 bin falan altına satılıyor. Bu durumda ikinci el alacağıma bazı markaların 150-200 bin düşük faizli kredisiyle sıfır almak daha mantıklı geliyor. Bu yüzden başlangıç için ucuz yollu mantıklı bir araç bulamadım. Ya sıfır Clio, İ20 falan alacağım ya da biraz daha fazla verip C segmenti ikinci el bir araç. İkinci el olarak kafamda olan araç 2020-21 Peugeot 308. Düşük kilometreleri 900 bin-1 milyon civarı. Araştırdığım kadarıyla iyi bir araç ve hak ettiği ilgiyi görmediğini söylüyorlar. Yeni kasa Peugeot 308 ile de arada 300-400 bin bir fiyat farkı var. Panoramik cam tavanı da çok hoşuma gidiyor. Genelde Seat Leonla kıyaslamışlar Peugeot 308 i. Eski bir videoda görmüştüm. Adam Peugeotu sürüş keyfi, motor, yol tutuş, konfor gibi bir çok kriterde daha iyi buldu ama son tercih olarak fiyat avantajı yüzünden Leonu seçmişti. O zamanlar Leon 100 bin lira Peugot 130 bin lira civarı. Peugeot daha iyi ama bu kadar fark vermeye değmez Leon alın demişti. Ama şimdi ikinci el piyasasına bakıyorum Leon daha pahalı. O yüzden Peugeot daha mantıklı geliyor. Siz nasıl bir yol izlerdiniz. Tavsiyelerinizi bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 14 Ekim 2023; 16:13:24 > |
1 Milyon lira şrraak diye ikinci el arabaya basılır mı?

-
-
İ20, Clio gibi 5-6 yıllık temiz araçlar sıfırlarının 100 bin falan altına satılıyor.
Durum böyle ise herkes mantıklı değil diye bulursa sıfıırına yönelir ve bu araçların fiyatı düşer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Clio 5 ya da Leon alınır.
-
Coralla-Megane -Puma-polo -fabia vb sıfır kovala...
-
1 milyon dedigin eskinin 100 bin i
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O fiyatlara çıkarsam Peugeot 308 alırım. Bir çok yönden daha iyi Leondan hem de daha ucuz. Peugeotun cam tavanını da çok seviyorum
600 bin lira civarına mantıklı bir araç bulabilirsem onu değerlendirebilirim. Acemi olmasam 1 milyon civarı bir şeyler alabilirim de acemilik korkutuyor beni biraz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 3 Ekim 2023; 21:48:12 > -
Bu devirde sıfırdan gerisi yalan, 40 gr’lık çikolatada bile hile hurda dönüyor. Otomobilin milyonlar, gelirlerin on binlerde olduğu bi ortamda ne hileler ne hurdalar dönüyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 3 Ekim 2023; 22:44:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Acemilik varsa sıfır alma bence bende eski bir araba var. (accent era) Sabah kapıyı koltuğa oturuyorum. Sıfır olsa önce etrafında üç tur atar öyle binerim. Bugün çocuğun biri yanından geçerken pazar arabası ile çarptı. Ne yapayım çocuğu mu döveyim. Bunun sürtmesi dürtmesi de var.
Gerçi 5 senelik ler ile sıfır 100 bin fark ediyor demiştin. 5 senelikler iyi değer kaybedecek dediğine göre ama işte sen bilirsin gibi bir durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X