Baban niye şirketleri üzerine yaptı. |
1 milyonun üzerinde borcum var. (2. sayfa)
-
-
bi mesleğim yoktu. tamamen iyi niyetiyle bi şirketi olsun sigortası ödensin, kredi notum yükselsin falan diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevzuu gerçekse senin yerinde olsam yurtdışına kaçar orada yaşardım...
Hocam baban sana hayatının kazığını atmış valla geçmiş olsun.
-
Olur mu öyle şey yahu? Seni sigortalı işe alır gerekirse her ay birkaç gün sigortanı öder. Küçük limitli bir kredi kartı alırdın düzenli öderdin kredi notun yükselirdi.
İyi niyet görmüyorum. Bir şirketi olsunmuş :(
Bu durum ne yazık ki çok yaygın. Sorumluluğu çocuğa, anneye, babaya veya bilimum akrabaya yüklemek.
Üvey çocuğunun hayatını karartanı biliyorum.
Ne süper babaymış la
-
özele girmek istemiyorum ama bir konuda anne tarafın arnavut demiştin. baba tarafı nereli?
balkan insanında çocuk kıymetlidir, çocuğu hamal, eşşek vs görmek yoktur. baba tarafı nereli?
-
Baban ne yapıyo onu çok merak ettim bu durumda.
-
kayseri. hocam babamın suçu yok nerden bilsin ekonominin bozulacağını
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 14 Aralık 2023; 22:55:25 >
işte ben bu sebeperlerden kültürler arası evliliğe karşıyım. kültürler çok fark ediyor.
benim babam neden mesela benim üstüme veya kardeşim üstüne kredi almamış? kendi üstüne çekti ve ödedi mesela. evlad üzerine kredi çekmeyi bana savunamazsın.
o sebepten özellikle, balkan kökenlilerin farklı kültürlerden insanlarla evlenmesini doğru bulmuyorum. kültürlerünü koruyacaksın.
benim tandığım iki arnavut var. birisi hiç türkiye'yi görmemişti. ismi Bezmir miydi neydi. bulgaristan'da VIAS'da mimarlık okuyordu. bizim karadenizli çocuklarla fena gırgır geçiyordur. "sen mi türksün ben mi türküm". benim karadenizli arkadaşlar sarışındı, gırgırına bu iğnemeler yapılıyordu. bak o kendisi demişti, ben okuduktan sonra evime dönücem. kardeşimin benim birer dairemiz var vs anlatmıştı.
keza bizim bursa, beşyok civarında da arnavut çoktur. bunlardan birisi de benim arkadaşımdı lide döneminden. babası 3 katlı ev yapmıştı iki erkek kardeşe hazır.
bizde de durumlar aynı. çünkü balkan kültüründe, çocuk büyüyünce askere gönderilip evlendirilir. evi barkı hazır edilir. kız varsa okutulur sonra evlendirlir.
bu şaşmaz.
bulgaristan, sırbistan, arnavutluk, bosna ve trakya; hristiyan, müslüman bu kültür değişmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 15 Aralık 2023; 1:3:34 >
-
Anladım ama borçların ödenmesini en az senin kadar düşünmeli ve bir şeyler yapmalı diye düşünüyorum.
-
Hocam biraz paran kaldıysa konkordatoya gidebiliriz yok eğer kalmadıysa iflasını ver
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biraz para toparla çık dağda bayırda hayvancılık yap keyfine bak.
-
yahu TL borç için üzülmeye değmez
hepi topu 30 k dolar borç
seneye 20 k olur
baban akıllı adammış en azında döviz borç takmamış
çık yurt dışına uber yapmaya başla
ağlama burada aksiyon al
2024 yılında orta direk karı koca yılda 1 milyondan fazla kazanacak gözünde büyütme parayı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 17 Aralık 2023; 14:55:49 > -
10-15 tane ayrı ayrı icra dosyası ne borcu bunlar böyle ? kredi değil galiba elektirk -telefon - su-vergi- bağkur falan sanırsam
eğer öyleyse af falan geliyo bazi zamanalrda ama özel firma borçlarıysa hayatta vazgeçmezler alacakalrından
maaşlı işe girdiğinde ayda 10 bin 10 bin keserler süre gene çok uzun 100 ayda 8-9 yılda falan anca biter
borç miktarı çok yüksek ödeyerek bitecek cinsten değil
üzerinize kayıtlı taşınmaz araç falan ne varsa satarlar satacak bişey yok yoksa sgklı işe girmenizi bekliyorlardır
-
telefon hatları, bankalar, krediler, kredi kartları vs
-
İcraya verilir ve dava açılırsa para cezası hapis cezasına döner ödemediğin taktirde. Bu borcunu da en düşük 20 tl den en yüksek 100 tl günlük olarak hesaplar mahkeme başkanı ve en fazla 1095 günü para cezasına döner. kısaca 100 tl den bile hesaplasa senin borcunun karşlığı 30 yıla falan denk gelir. Bu yüzden ne yap et bu borcu öde ki sorunlarla karşı karşıya kalma.
-
aylar önce beraber iş yaptığım ve alacaklı olduğum kişi de sürekli "vereceğim, ödeyeceğim" diyor. asla ödemeyeceğim demiyor ama anlaşılan tarihten bu yana 6 ay geçti.
o da mı aynı taktiği yapıyor acaba?
-
Evet haklısın faiz filanda işlemiyor sabit duruyor ₺ borcu...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X