Merhaba arkadaşlar Asus AC51 modemim var. Online bir oyun oynuyorum. Kendi internetimin yanı sıra hemen üst kattaki kuzenimin internetini kendi modemim üzerinden bilgisayarıma aktarabilir miyim? Oynadığım oyunda VINN tarzı cihazlarla aynı işi yapan insanlar var. Bind ip tekniğiyle istediğim bağlantıyı kurabiliyorlar. Bende aynen bind ip tekniğiyle bağlantı yapmak istiyorum. Modemimde 2 farklı kanal var biri 2.4 biri 5gz. 5gz olanı kullanmıyorum. Onunla kuzenimin modeminden ip alsam ethernet üzerinden bilgisayarıma aktara bilir miyim? İnternette iyi bir usb wifi aparatı 250tl den başlıyor. Maliyeti düşürmek ve stabilite almak adına böyle birşey düşündüm mümkün müdür? |
1 modemde 2 farklı ip kullanımı
-
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çift wan desteği var diyor. bir pc'de "aynı anda", surf için iki farklı wan ip kullanamazın. ama kendi üzerinde ip barındıran özel bir yazılım çalıştırılabilir. surf için modem arayüzünde kullanıcı için wan seçimi yapman gerekir. tabi modeminle farklı kullanıcılar için ikinci bir wan adresini servis edebilrsin görünüyor. zyxel'de de arayüz gruplandırma ile modeme, ethernetlere ve wireless kullanıcılarına bu yapılabiliyor.
ttps://dlsvr04.asus.com.cn/pub/ASUS/wireless/DSL-AC51/TR12787_DSL_AC51_manual.pdf
-
Kendi internetimin yanı sıra hemen üst kattaki kuzenimin internetini kendi modemim üzerinden bilgisayarıma aktarabilir miyim?
bunu yapamazsin. ama kendi pcni kendi modemine ethernetle, kuzeninin internetine de wifi ile baglanirsan iki internet cikisin olur. ama modemler ayni subnetten ip dagitmasin.
yapmak istedigin nedir? yani ne amacla iki ip istiyorsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur3435 -- 21 Ağustos 2022; 0:29:39 > -
neden aktaramasın? zyxel'de bu kolay. asus da bunu yapabiliyor olmalı. aktarmak başka, aynı anda kullanamamak başka, seçim yapabiliyor olmak başka şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 21 Ağustos 2022; 12:10:2 > -
1) Hızı yükseltmek için iki interneti birleştirmek mümkün, ancak online oyunda olumsuz sonuç verir. Ping çok yükselir.
Hızı yükseltmek için iki interneti birleştirememe sebebi karşı tarafın senin tek bağlantı yapacağını varsayıyor olmasıdır. Karşı taraf senin iki bağlantı yaparak haberleşme yapacağını biliyor olsa yapabilirdin. İşte bunun için bazı VPN hizmetlerinde bu özellik var. Aynı şekilde bir server kiralayıp, Kendi VPN hizmetini kurup, bu cihaza bağlanıp, internete bu cihazdan çıkabilirsin. Yani, internet hızı yüksek ve aynı cihazdan kendisine çift bağlantı yapılmasına izin veren bir yapıda oluşturulmuş bir cihaza çift bağlantı ile bağlanıp, internete bu cihaz üzerinden tek bağlantı ile çıkabilirsin. Ancak bu yöntem pingi arttırır ve oyun oynamada olumsuz sonuç verir.
2) iki internetle farklı serverlardan farklı downloadları iki ayrı internetten yaparak toplam hız arttırılabilir. Burada bir servera bir internet ile, diğerine diğeri ile bağlanılır. Bu şekilde toplam hız artar. Ancak bu da oyunda bir işe yaramaz.
3) failover olarak kullanma. Bir internet çalışmazsa öbürüne geçer.
4) hangisi o an daha hızlı ise onu manuel olarak seçme...
İmkanlar bunlardır. dolayısı ile komşu ile yüksek hızlı tek internete geçip ortak kullanmak en temiz çözüm olacaktır. Altyapı müsade etmiyorsa yapacak bir şey yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam tam olarak istediğim şu. Oyuna giriş için bir program kullanılıyor. Program üzerinden bind ip seçeneğiyle limitsiz bağlantı olması halinde limitsiz bağlantı yapılabiliyor. Aksi halde 1 ipden sadece 2 karaktere bağlanabiliyoruz. Benim amacım modemimdeki 5ghz olan wifi yi kuzenimin internetine bağlayıp programa 3 ve 4 karakter için ip göstermek. Bu 2 internet arasında geçiş veya hız için birleştirme gibi bir amacım yok, zaten 75mbps kullanıyorum kendi internetim bana yetiyor. Tek ihtiyacım 2 hattın da stabil ve kopmadan bana bağlantı sunabilmesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakın olan modeme 5 Ghz ile uzak olan modeme 2.4 Ghz ile bağlanmanızı tavsiye ederim. Çünkü 5 Ghz hızlı ancak sinyal mesafesi kısadır. 2.4 Ghz ise yavaş ama daha uzun sinyal mesafesine sahiptir.
Oyunda 2 ip'yi kullanma konusunda bilgili arkadaşlar cevap verecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X