Şimdi Ara

1. Nesil jazzdan 2. Nesile geçilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 13 yıllık bir Honda kullanıcısıyım Civic CRV Honda jazz gibi araçları sırasıyla kullandım sadece jazz sahibi iken bir buçuk yıl kadar Nissan Qashqai deneyimimde oldu. Fakat şu anda 2004 model bir Honda jazz kullanmaktayım araç 2017 yılından beri bende yaklaşık olarak 100.000 kilometredir kullanmaktayım. Ve şu anda araç 185.000 kilometreye ulaştı. Aslında pek bir şikayetim olmamasına rağmen kilometrenin yükselmiş olması ve aracın yüzünün artık iyice eskimesi beni onu değiştirmeye itiyor. Aynı zamanda çok düşük yakıt tüketimi ve hiç sorun açmaması beni karamsarlığa zorluyor. Kullanmakta olduğum 100.000 kilometre içerisinde aracım neredeyse hiçbir arıza açmadı periyodik bakımlar dışında bir masraf yapmadım son zamanlarda ayda 2.000 kilometre gibi yol yapıyorum bunun çoğu çevre yolu ve Ankara'da Anadolu bulvarı'nda geçiyor trafik pek görmüyorum aracım 32 litre LPG ile 450 kilometre yolu çok rahat yapıyor şehirler arası yollarda ise 500 kilometreye kadar yaklaşıyor. Sık sık koltuklar yatırıp bagaj hacmini büyütme gereği duyuyorum yeri geliyor bir kamyonet gibi hacimli malzemeleri taşıyabiliyor. Şimdi bu kadar övdüğüm bir aracı değiştirmekte haliyle zor geliyor. Kendimce çıkar yolu yine jazz almakla buluyorum kullanmakta olduğum araç manuel vites alacağım araçta yine öyle tercih edeceğim çünkü dediğim gibi neredeyse hiç trafik görmüyorum önceliğim düşük yakıt tüketimi, sağlamlık ve hacim çünkü aracımı çoğunlukla işe git gel için kullanıyorum. Asıl soruya gelecek olursam ikinci nesil cihazın birinciye göre artı ve eksileri nelerdir yakıt tüketimi olarak aralarında ne kadar fark vardır performans ve konfor açısından farklar nelerdir bu geçişi yapmak ne kadar mantıklı? tabii ki yine de Honda jazz konusunda zorunlu hissetmiyorum bu kriterleri sağlayacak farklı araçlara da mantıklı bakabilirim önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıfır olacaksa, uzun süre binilecekse, ve kredi ile alınacaksa geçilir. Öbür türlü geçmezdim.

• kuşak çatışması olabilir. huzurunuz bozulur

• Hocam 1. Nesil jazz 2. Nesile göre 0-100 hızlanmasında daha başarılı 2. Nesil jazz yakıt tüketimi olarak daha cimri olarak görünüyor katalog verilerine göre ama 2.nesil jazzın hantal olması mantıklı gelmedi bana sonuçta neredeyse 20 beygir daha güçlü. Acaba bu veriler guvenilir mi performans anlaminda iki aracı da deneyen var mi?

• Dünyanın diğer yerlerinde honda fit olarak bilinir çok kullanışlı araçtır her aracı çok keyifli kullanışlı geçmekte bir sıkıntı yok.

• İlk nesil jazz için 2. neslinden daha konforlu olduğu söyleniyordu, ancak trafiksiz çevre yolunda pek bir fark olmayacaktır zannımca. 2. nesilde daha çok otomatik şanzımanlar var sanırım bizde de CVT 2012 model var ve ne sorunsuzluk ne de yakıt konusunda manuel vitesten bariz farkı olacağını zannetmiyorum. Hatta öyle ki tork yeterli olduğu sürece aracı her hızda neredeyse rölantide yürütebiliyor olmak ciddi yakıt tasarrufu sağlıyor. Görünüm anlamında makyajlı model, yani 2012 modeller yeterince güncel duruyor bence. Tek sorun jazz değerli bir araç, daha doğrusu değer verilen bir araç, o yüzden de piyasası pahalı biraz.

• Hocam otomatik vitesle manuel arasında ciddi fiyat farkı var. Manuel istememdeki sebeplerden biriside bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPAD 10.NESİL ALINIR MI?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.