Şimdi Ara

1 notebook, 2 farklı boot HDD ile virüslerden korunma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yüzde 99 güvenli bir notebook oluşturmak istiyorum.

Şöyle ki;

Elimde acer v17 nitro marka bir notebook var.

Bu notebook'a 1 adet m.2 ssd

1 adette orjinal HDD sini söküp yerine SSD takmak istiyorum.

Amacım 2 ayrı hdd den ayrı ayrı boot edilebilen bir sistem yapmak.

Mesela m.2 ssd ile boot ettiğim zaman webde gezinti, her türlü programı kurup deneme gibi amaçlarım var tabi virüs bulaşma ihtimali yüzde yüz.

Ancak diğer SSD ile boot ettiğimde bankacılık işlemleri vs. gibi güvenliğin ön planda olduğu bazı özel programlar kullanacağım.

Aklıma takılan şu;

Güvenli olan SSD ile boot ettiğimde, m.2 ssd ye bulaşmış bir virüs kendini bu güvenli SSD'ye bulaştırır mı?

Veyahut, bu her işlemde kullandığım m.2 ssd'den notebook'u boot edip kullanırken giren virüs güvenli adlettiğim SSD ye bulaşabilir mi?

Kısaca, en yüksek güvenlikli ve 2 ayrı HDD den boot edilebilen bir sistemi nasıl yapmalıyım?

• Bence gereksiz bir işlem yapmış olursunuz bu şekilde. Bilgisayara 2 SSD takabiliyorsanız ikisine ayrı ayrı işletim sistemi kurmaktansa RAID0 sistem kurup performansı tavan yapabilirsiniz. Güvenlik konusunda da her önünüze gelen linke tıklamıyorsanız ve sağlayıcısı belli olmayan programları kullanmıyorsanız pek bir sorun olacağını düşünmüyorum. USB belleklerden bulaşan virüsleri önlemek için de USB belleği takarken SHIFT tuşuna basılı tutarsanız, bellek içindeki autorun dosyasının çalışmasını önlemiş olursunuz.

Bu önlemlerin haricinde Hijackthis ile haftada bir log alıphttp://www.hijackthis.de sitesinden logu inceleyerek zararlı olduğunu düşündüğünüz uygulamaları silebilirsiniz. Ayrıca Ccleaner'i kullanarak veya çalıştır'a msconfig yazınca gelen başlangıç ekranından, bilgisayarınızda başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol etmeniz ve yabancı uygulamaları kaldırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca internet bankacılığında 2 ayrı şifre kullanılıyor. İlk şifreyi keylogger vb programlarla birisi öğrense bile SMS ile gelen şifreyi sizden önce yazamayacağı için herhangi bir güvenlik sorunu oluşacağını düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.