Şimdi Ara

1 numaralı ram markası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: imhotep24

ram lafı geçince oc'ciler hemen dalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTerCeptor -- 20 Nisan 2006; 12:43:39 >
  • Turkiyede bir kingstondur gidiyor ama Kigston aslinda son derece orta kalite bir memory ureticisi.

OCZ, Crucial, Corsair benim sayabilecegim daha kaliteli memory ureticileri.

OC ile ugrasmaniza gerek de yok. Ev kullanicisi uretilen uygun fiyatli "Value" ramlerde Corsair in urettikleri Kingstondan hem daha hizli hem de cok daha uyumlu memoriler.
  • OCZ ve CORSAİR DERİM
  • ya herkes bir marka saymış ama eminim birçok kişi ne bu ramlere voltaj veriyor ne de gerçekten ramlerin stabilitesini test etme yeteneğine sahip..(gerçekten çok bilinçli kişiler var onlar hariç elbette saygımız sonsuz)oemci köşe başı ufak bilgisayarcıların fiyat listesinde en çok gördüğü markayı iyi zannediyor en iyi ram diye birşey yok, üst düzey ramler Corsair,Geil,Gskill,OCZ,Mushkin gibi ramler var bunların her biri farklı modellerde farklı bileşenlerle iyi perfomans verebilir ama en iyi bir numara diye bir genelleme yapmak tam yuvarlama türk mantığı olur
  • ocz mi corsair mi arkada$lar $imdi hangisi daha iyi? kingston ve twinmos ve diğerlerini eledik ok!!! OCZ Mİ YOKSA CORSAIR mi daha iyi ? performans ve kalite bakımından?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tears of ice

ocz mi corsair mi arkada$lar $imdi hangisi daha iyi? kingston ve twinmos ve diğerlerini eledik ok!!! OCZ Mİ YOKSA CORSAIR mi daha iyi ? performans ve kalite bakımından?

burada GSKILL i de yabana atmamak lazım.tabi GEIL ve MUSHKIN i de saymazsak olmaz.ram piyasasında 1 numara yoktur,elit tabaka vardır.saydığım ve senin saydığın ramler de bu elit tabakaya mensuptur.
  • Hangisinden alıyım o zaman OCZ_???
  • Nasıl eledik??? Kingston HyperX, Twinmos Twister Pro serileri canavar gibi bellekler ayrıca crucial ballistix, mushkin, patriot, gskill, adata vitesta vs... gibi muhteşem bellekler ortalarda dururken hiç bir üretici en iyi benim diyecek pozisyonda değil... Firma olarak bakarsak Kingston geriye kalanların hepsini ceo'sunun ödeneğiyle bile satın alır belki de...
    Kullanılan PCB tasarımı (brainpower vs...) ve bellek çipleri (BH5, CH5, TCCD vs...) performansta markadan daha önemli rol oynuyorlar. Bu sebepten en iyi marka diye bir genelleme yapmak çok zor sadece daha kaliteli ürünleri üretenleri bir kenara ayırabiliriz, benim görüşüm de genel oarak ürün portfoyünde en kaliteli ürünleri tutan firma'nın crucial olduğudur...
  • hımm iyide elit olanları ayırdık tamam..ama i$ satın almaya gelince yinede durup bi düşünüorz
  • valla arkadaslar ben ram deyince aklıma hep muskin markası gelir
    ben kingston kullanıyorum ama memnun degılım daha dogrusu value serısı ıyı degıl bence
    ama ust bolgede en ıyısı muskındır re line serısı
    orta ustte corsaır muhtesem urunlerı var burda ocz ile yarısır
    normal sevıyede ıse twinmos ıyıdır
    ama muskın banbaskadır ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tears of ice

Hangisinden alıyım o zaman OCZ_???

Eğer oc yapmayacaksan ddr400 kullanacaksan boşuna para vermiş olursun. Zamanlaması düşük olsun diyorsan Cl 2 veya 2.5 aralarında çok performans farkı yok. Verdiğin para boşuna gidecek. Eğer oc yapacaksan zaten arkadaşlar markaları vermiş. Modeli seçmek kalır. Bunda da işlemcine ve anakartına göre seçmelisin. Anakart kaç volt verebiliyor? Fsb kaça kadar çıkabilyorsun? Bunları da dikkate alırsan boşuna fazladan para vermemiş olursun.
  • peki ben başka bir soru sormak istiyorum neredeyse her markaya iyi dediniz kingston ve twinmosa orta kalite dediniz peki bu ramlerin kötü olnları hangisi? marka kalmadı nerdeyse...
  • geil
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezar

geil

geil ne iyi olan mı yoksa olmayan marka mı?
  • Tabiki Kingston. Arkadaşlar HIZ herşey değildir. Stabilite Kalite Uyumluluk Garanti diye şeylerde var. Twinmos diyenlere burdan gülüyorum ve KAÇ yıldır bu işin içindesiniz diye soruyorum? Twinmos kalitesiz değildir ama ne marka chip kullandığı bile belli değildir. Bi Mtek olur bi Winbond olur yine bunlar iyidir bazen hiç beklenmedik şeyler çıkar. Kingston ın çipleri Texas Instruments, Infineon gibi belli başlı markalardan çıkar. Çıkmak bi yana adamlar uyumluluk üzerine deli gibi araştırma yapıyor. En sağlam marka PC lerin iyi modellerinin içine baktığınızda kingston görürsünüz. Bikere bi sistem toparlamıştık. (parçalar ayrı ayrı yerlerden alındı). Anakart'da belli bir uyum problemi vardı, denediğimiz biçok ram le çalıştı bi çoğuylada çalışmadı, ilk aldığımız twinmos'tu onla çalışmadı problem ram dedir diye değiştirdik yine aynı şekilde windows kuramadı alet. Benim sistemde bi Kingston bi Twinmos ram var. Onları denedik twinmos la gene olmadı. Taktık Kingston ı babalar gibi windows kurdu ve çalıştı, başka bi kingstonla ve başka bi ram (Elixir sanırım) yine çalıştı. Aldığımız yerde Kingston da yoktu sonra başka bi Twinmos aldık denemek için Mtec çipli o çalıştı nihayet. Biçok OC. yapan arkadaşımız biton ram markası saymışlar. Tamam iyi ram lerdir onlarda ama belli bi yere kadar Hız herşey değildir. Nedir olayı yüksek FSb de iyi timing veriyor. Sonuçta Bu dünyada 1 milyar tane PC varsa % kaçı OC. yapılarak kullanılıyor. Ki Kingston da çok ii oc. olur ama o timing i vermez ama stabilitedende ödün vermez.

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Tabiki Kingston. Arkadaşlar HIZ herşey değildir. Stabilite Kalite Uyumluluk Garanti diye şeylerde var. Twinmos diyenlere burdan gülüyorum ve KAÇ yıldır bu işin içindesiniz diye soruyorum? Twinmos kalitesiz değildir ama ne marka chip kullandığı bile belli değildir. Bi Mtek olur bi Winbond olur yine bunlar iyidir bazen hiç beklenmedik şeyler çıkar. Kingston ın çipleri Texas Instruments, Infineon gibi belli başlı markalardan çıkar. Çıkmak bi yana adamlar uyumluluk üzerine deli gibi araştırma yapıyor. En sağlam marka PC lerin iyi modellerinin içine baktığınızda kingston görürsünüz. Bikere bi sistem toparlamıştık. (parçalar ayrı ayrı yerlerden alındı). Anakart'da belli bir uyum problemi vardı, denediğimiz biçok ram le çalıştı bi çoğuylada çalışmadı, ilk aldığımız twinmos'tu onla çalışmadı problem ram dedir diye değiştirdik yine aynı şekilde windows kuramadı alet. Benim sistemde bi Kingston bi Twinmos ram var. Onları denedik twinmos la gene olmadı. Taktık Kingston ı babalar gibi windows kurdu ve çalıştı, başka bi kingstonla ve başka bi ram (Elixir sanırım) yine çalıştı. Aldığımız yerde Kingston da yoktu sonra başka bi Twinmos aldık denemek için Mtec çipli o çalıştı nihayet. Biçok OC. yapan arkadaşımız biton ram markası saymışlar. Tamam iyi ram lerdir onlarda ama belli bi yere kadar Hız herşey değildir. Nedir olayı yüksek FSb de iyi timing veriyor. Sonuçta Bu dünyada 1 milyar tane PC varsa % kaçı OC. yapılarak kullanılıyor. Ki Kingston da çok ii oc. olur ama o timing i vermez ama stabilitedende ödün vermez.

Twinmos la kingston u karşılaştırmışın. Oc ile hiç karşıştırma hata yaparsın ki direk marka vermişsin. Oc yapmayacak birisi için twinmos, kingston kullanmış ne fark eder ki? Bundan 2 yıl öncesine kadar uyumsuz luk problemleri oluyordu ama şu anda uyumsuzluk problemi yok. Ama sizin hangi sistemle nasıl bir problem yaşadığınızı bilmiyorum?

• kingston ve oc sonucunda stabilitemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

twinmos

twinmos/kingston +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Tabiki Kingston. Arkadaşlar HIZ herşey değildir. Stabilite Kalite Uyumluluk Garanti diye şeylerde var. Twinmos diyenlere burdan gülüyorum ve KAÇ yıldır bu işin içindesiniz diye soruyorum? Twinmos kalitesiz değildir ama ne marka chip kullandığı bile belli değildir. Bi Mtek olur bi Winbond olur yine bunlar iyidir bazen hiç beklenmedik şeyler çıkar. Kingston ın çipleri Texas Instruments, Infineon gibi belli başlı markalardan çıkar. Çıkmak bi yana adamlar uyumluluk üzerine deli gibi araştırma yapıyor. En sağlam marka PC lerin iyi modellerinin içine baktığınızda kingston görürsünüz. Bikere bi sistem toparlamıştık. (parçalar ayrı ayrı yerlerden alındı). Anakart'da belli bir uyum problemi vardı, denediğimiz biçok ram le çalıştı bi çoğuylada çalışmadı, ilk aldığımız twinmos'tu onla çalışmadı problem ram dedir diye değiştirdik yine aynı şekilde windows kuramadı alet. Benim sistemde bi Kingston bi Twinmos ram var. Onları denedik twinmos la gene olmadı. Taktık Kingston ı babalar gibi windows kurdu ve çalıştı, başka bi kingstonla ve başka bi ram (Elixir sanırım) yine çalıştı. Aldığımız yerde Kingston da yoktu sonra başka bi Twinmos aldık denemek için Mtec çipli o çalıştı nihayet. Biçok OC. yapan arkadaşımız biton ram markası saymışlar. Tamam iyi ram lerdir onlarda ama belli bi yere kadar Hız herşey değildir. Nedir olayı yüksek FSb de iyi timing veriyor. Sonuçta Bu dünyada 1 milyar tane PC varsa % kaçı OC. yapılarak kullanılıyor. Ki Kingston da çok ii oc. olur ama o timing i vermez ama stabilitedende ödün vermez.

sen 1-2 senedir uykudasın sanırım.şu an piyasada bulunan kaç tane kingston ramde kaliteli çip var biliyor musun?neredeyse sıfır.şu an kingston ramlerinde bulunan en iyi çipler nanya ve elixir.başına tek bir örnek gelmiş bir anakartı twinmosla açamamışsın ama sanki herkesde öyle olacakmış gibi tek örnekle direk genelleme yapmışsın.evet kingston ramler stabildir çünkü birçok testten geçer öyle satışa sunulur.ama bu demek değildir ki twinmos stabil değildir.üstelik artık kingstonun hiçbir value serisi ramleri o\c olmuyor.ne fsb yapıyor ne de timing çünkü üstünde genelde oem çipler oluyor.ben geçen sene kingstonun tanesi 85$+kdv ye satılan cl2.5 ramlerinde bile 3 farklı oem çip gördüm.zaten ramde arıza olmadığı sürece problemde çıkarmaz.lütfen tek bir olaya bağlı kalarak kingstonu kral ilan edip diğerlerini de soytarı ilan etmeyelim.şu an piyasada satılan bigboy ramlerde bile samsung uccc çipler varken kingstonlarda oem çipler var ,üzerinde sadece üretim tarihi yazıyor.

• bu tartışma bitmez...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.