Şimdi Ara

1 sene boyunca okuyacağım kitaplar , izleyeceğim filmler ve diziler listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle bir şey yapayım dedim. Başlangıç : 1 Haziran 2019 olacak .1 sene içerisinde filmleri rahat izlerim ama kitapları bitirmek kolay olmayacak. Diziler içinde devam edenler hariç bitirebilirim diye düşünüyorum.

Bunların yanı sıra İngilizce öğrenmeye çalışacağım. Birde yazılım dillerinden C# ve Java ile Html/CSS/JavaScript çalışacağım.

Hepsini 1 senede yapabilir miyim bilmiyorum ama deneyeceğim en azından.

Ha yazılıma ve İngilizceye ağırlık verirsem de daha iyi olur kitaplar diziler ve filmler sonraya kalsada olabilir.

1 sene boyunca okuyacağım kitaplar , izleyeceğim filmler ve diziler listesi
    https://store.donanimhaber.com/bf/1e/3a/bf1e3afa66a8013559ef0c3315defb1a.jpg

• neden böyle bir listeye gerek duydunuz ve neye göre seçim yaptınız?
  • boynum kırıldı
  • Şu tarz şeyleri ödev bilinciyle yapmaya çalışanlara şaşıyorum cidden. Kitap okumak böyle bir şey değil. Bir kitabı gerekirse bir yılda okursun ama o kitabın senin üzerinde deneyimsel bir boyutu olur. Eğer bir kitabı okumadan önce, sayfa sayısına göre kaç günde biteceğini falan hesaplıyorsanız hiç okumayın daha iyi. En azından o kitaptan istifade ettiğiniz yanılgısına düşmemiş olursunuz. Günümüz 'iyi' insan modeli de bu işte. Kitap okuyan, film isimleri bilen falan tekdüze tipler.
  • Hocam izledikçe ve okudukça üstünü çizerim bu da beni daha çok okumaya ve izlemeye motive eder diye düşündüm.

Kitap listesi zaten daha önce vardı. Birde sağda solda gördüğüm merak ettiğim kitaplar ile en çok okunan ve beğenilen kitap listelerinden faydalandım.

Film ve dizi listeside IMDb listeleri ile beğenilen filmlerden ve benim merak ettiğim film ve dizilerden oluşuyor. Yeşilçam filmlerinide merak ettiğim için onları da ekledim.

Filmlerde özellikle Sadri Alışık, Tarık Akan,Yılmaz Güney,Ayhan Işık filmleri ile kitaplarda dünya klasiklerini seçmeye çalıştım.

Bu listeye daha film ve kitap eklerim gördükçe araştırdıkça.
  • Alakası yok hocam. Demek istediğinizi anladım okumuş olmak için okuyan ve izledim demek için izleyen tipleri kastediyorsunuz. Bir üst mesajda başka bir arkadaşa cevap verdim onuda okumanızı rica ediyorum.

Açıkçası benim hedefim kültürlenmek,bilinçlenmek, ve çoğu konuda bilgi sahibi olmak. Yani ortamda listedeki kitaplardan biri konuşulursa bende söz almak isterim.

Ayrıca dikkat ettiyseniz hiçbir felsefi,tarih,bilimsel kitaba yer vermedim. Kitapların içeriğindeki bu 3 unsurlar hariç tabi.

Kitapları anlayarak okumaya çalışıyorum, anlatmak istediğini anlayıp öyle okumaya devam ediyorum.
  • Listenin en başındaki Dune serisini bitirmek bile baya zaman ister. Listede daha diziler, seri filmler baya baya popüler kültürün her köşesinden bişiyler var. Das Boot filmi bile(iki kere yazmışsın gözümden kaçmadı) şu zamana kadar izlediğim en uzun filmlerden birisi, 5 saat mi neydi o bile gerisini sen düşün... Bu listenin 1 senede bitmesi imkansız da sen bu listeden kendi adına ne okusan-izlesen kardır tabi, başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 31 Mayıs 2019; 13:13:40 >
  • Planla, programlamla olmaz o. Okudukça yeni kitaba karar ver.

HTML ve CSS programlama dili değildir bu arada. Bir de yazılım ile işin yoksa hobi için yapmanı önermem. İşinde iyi değilsen para kazanmak zor.
  • Şöyle bir sene tamamen bana ait kimsenin olmadığı bir yıl geçirsem öğreneceğim şeyleri düşünemiyorum. Bu yüzden şanslısın ve daha fazlası da yapılabilir.
  • Hocam biri dizisi biride filmi das boot'un. farkındayım çok uzun ama en azından bu beni motive eder günde 100-150 sayfa kitap okurum böyle belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.