Şimdi Ara

1. sınıf sonu self-study mi yoksa staj mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 4 aylık yaz tatilini boş geçirmek istemiyorum. Yaz okulu almayı planlıyordum fakat istediğim dersler açılmıyor. C'de baya bir yol aldım leetcode'daki kolay ve orta soruları çözebiliyorum, low-level'dan hoşlanmadığım ve artık ders olarak c görmeyeceğim için bu dili muhtemelen kariyerim bitene kadar salıyorum. Bu aşamadan sonra C++ veya java'ya mı geçsem yoksa bir yerde staj mı yapsam? orta halli yazılım firması olan bir tanıdık var, istiyorsan gel dedi ama işe yarayacak bir şeyler yapacağımdan emin değilim. bilgim kısıtlı sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F15B747BB -- 15 Nisan 2025; 22:10:15 >

• Hayatının son tatilini keyfince geçirmek.

9-18 staj kesmeyebilir de yarım gün ortam görmek için giderdim.

• Staja gideceksen %99 bir dil daha öğrenmek gerekecek büyük ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

hocam benden 1 yaş büyüksün. ben 1. sınıfı bitircem sen mezun oluyon. tatil yapmayı mantıklı bulmuyorum 

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

c++ mı java mı?

oyun hilesi yazmak istiyorum aslında bu yüzden c++ ile uğraşasım da var.

• C++ bir tık daha low level ama pointer/dereferance olaylarını C'den bildiğini varsayarak ikisi arasında çok büyük fark olmaz temel seviyede

Ama Web/Mobil yapmak için kesin Java. Oyun istiyorsan C# (Javanın neredeyse aynısı) ya da C++ (unreal engine). ML için Python, siber/networkü ben de bilmiyorum ama muhtemelen Python / Javadan biri işe yarar. Seç beğen al

Oyun hilesi ne yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 15 Nisan 2025; 22:46:9 >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

C'den biliyorum onları zaten c++ geçmeyi isteme sebebim de o. temel seviyede de sayılmam artık ya, baya bir aşama kaydettim bireysel olarak üstüne çok düştüm. oop dersi java ile işleniyor öte yandan da hazırlık olarak düşündüm. o yüzden arada kaldım. sanki low-level'da ilerlemek temelleri oturtmak için bir tık daha mantıklı c++'a daha yakınım.

knka saçma sapan problem çözmekten bıktım elimde bi çıktı/ürün olsun istiyorum. mobil ve web projeleri sandığımdan daha zor bir sürü teknolojiyi bilmek lazım, solo olarak yapmam imkansız, ai kullanıp yapmanın da mantığı yok aklımda parlak bi proje olmadığından, amaç self-development. backend'i olmayan basit bir web sitesi yapmanın da manası olmaz. cs 1.6 aim bot veya wallhack yapmayı düşünüyorum  online girip milleti kanserlerim acayip sarar :D

uzun vadeli olarak hedefim backend (distributed systems) ama oralar için erken. bilmem gereken cs konuları var, 2. sınıf bittiğinde başlarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ürün odaklı gideceksen önceden oopyi javayla halledebilirsin, çünkü gördüğüm tüm web/mobil projeleri oop bildiğini varsayarak yapılıyor

Ama btk akademide Flutter kursu var şöyle bir göz gezdirip nasıl bir şeymiş diye bakabilirsin. Bulursan kotlin ya da swift de olur

• Phd işini saldın mı hocam

• songünorganik kullanıcısına yanıt

prestijli bir yer olursa master yapmayı düşünüyorum. ama doktora için ne desem boş, şu an için erken.

• üstad yazılıma bakış açısı ancak ve ancak sektörde kazanılıyor. sektörde yaptığın şeyler kimi zaman günü kurtarır seviyede oluyor misal ilk stajımda wordpress dbsinden veri işleyip fatura yöneten bir yazılım yazdım fakat işin ironik yanı wp plugin geliştirmekten bir haberdim o dönemler :)) ortaya çıkan şeyi sen düşün ve bu yazılım internal değil doğrudan müşteriye yansıyan kısımlarda yıllarca kullanıldı ve üzerinde binlerce tl ile işlemler yapıldı :)) ve diyosun ki "biz 4 yılı bu işi yapmak için mi okuduk?" kimi zaman da ölçeklenebilirlik kaygısı, felaket senaryoları olan, performans ve unit testlerle ilerlenilen süreçler ve ekiplerle çalışıyosun ve vay be neler neler yapıyoruz biz böyle diyosun  

kısacası sektöre bakış açısı ancak iş yapmaya başladığında oluşmaya başlıyor. yz gibi gereksiz stres oluşturan bir faktörün de olduğu bir dönemde olaylara pragmatik ve progresif yaklaşmak faydalı olabilir. ne kadar erken staj yapmak o kadar iyidir bence. fakat staj yapmak istediğin firmada temel 2 şey arayabilirsin.

- firmanın portfolyosu ve referansları neler kimler?

- firmada güncel teknolojiler kullanılıyor mu?

eğer ki bu 2 madde için olumlu cevaplar alabiliyorsan hele bir de startup ise koşa koşa stajını yapmak oldukça mantıklı olur. staj için startup ve kurumsallar arasında kalırsan da startuplar genellikle daha fazla iş yüküyle beraber daha fazla sorumluluk alabilmeni, daha fazla yazılımın kenarına kıyısına dokunmanı sağlar. misal sadece be/fe gibi alanlarla sınırlı kalmayıp şirketin sunucusunda root kullanıcısını alabilir bütün test prod makineleri sen yönetebilirsin :)) ama dediğim gibi her startupta staj yapılmaz, yukarıdaki 2 kriterin sağlanması gerekiyor. kurumsalda staj ise genellikle daily'e katıl toplantıya gir havasında geçer.

ayrıca gördüğüm kadarıyla stajlar 30 gün x 2 staj formatında oluyor mümkün olduğunca 6 ay kadar uzun dönem stajlar yapmaya çalışmanı öneririm. İlk stajda 1 ay daha çok oryantasyon süreci gibi geçer 2. aydan itibaren yavaş yavaş yargı dağıtmaya başlarsın :))

tabii bu kadar yazdım ama bir başka seçenek de ilk yaz tatilini keyfince dolu dolu geze toza geçirmek :) eğer ki yaz için iyi, sağlam, dolu dolu bir planın varsa bu da hiç fena olmaz aslında.

ha unutmadan ilk stajda hangi alanda başlarsan o alanda genellikle ilerliyorsun. o yüzden alan seçimi de önemli olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 16 Nisan 2025; 0:8:4 >

• Alanya'da tatil ayarlayalım sana

• self-study'de karar kıldım c++'dan devam edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.