Bildirim
1 tane Noktalama işareti sorusu
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
yukarıda yanlış yazmışım. ""b ve d şıklarında yanlışlık bulamadım."" -
Şimdi o mi den sonra virgül konulmaz cevap doğru d yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanlış yapılmamıştır diyor hocam. doğru olanı seçeceğiz. ben b ve d'de yanlışlık bulamadım. sıralı cümleleri ayırmak için virgül kullanılır sıkıntı yok orada. -
up arkadaşlar yaparsınız siz -
bilmiyorum küçük yazılmış oraya soru işareti koyamazsın. Mecbur virgül koyacaksın
ez -
D şıkkında virgül iki cümleyi ayırmış.ilk cümle soru cümlesi ama soru amacı taşımıyor, daha çok söyleyen kişiye yöneltilen soruyu tekrarlamış gibi geldi.
B de ise ünlem hatalı gibi geldi ama emin değilim. -
hocam cevap d şıkkı. yani yanlış noktalama işareti b şıkkında varmış cevap anahtarına göre. -
cevap b sıkki hocam d seçeneğinde yanlışlik olduğunu düşünüyorum , koyup soru isaretini sonuna getiremez mi ? sanki böyle bir örnek görmüştüm ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozukulaklık -- 12 Mart 2016; 12:20:18 >
-
Gelecek Mi bilmiyorum doğrusu olarak yazilamaz mi.
Veya hey genç adamdaki hey ile gencin arasına virgül mu konulacaktı?
quote:
Orijinalden alıntı: Lissandra
Gelecek Mi bilmiyorum doğrusu olarak yazilamaz mi.
Veya hey genç adamdaki hey ile gencin arasına virgül mu konulacaktı?
Doğru cevap.
Yanıt D. -
B şıkkında ''iki nokta'' kullanıldıktan sonra ''tırnak işareti'' de kullanılmış, o gereksizdir. D şıkkında ise soru manası olmadığından ve vurguyu ayarlamada özgür olacağından belli bir yere virgül koyabilir diye düşünüyorum. -
hocam yanlış yazdığımı fark ettim. hemen altına doğrusunu yazdım. yeniden yazayım: b ve d şıkkında bir yanlışlık görememiştim. cevap anahtarı d diyor. bu kadar basit. -
hocam Allah razı olsun. biliyordum ben bu ayrıntıyı ama aklımdan çıkmış.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X