Şimdi Ara

1 tb yi nasıl bölmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni sistem kuracağım windows yüklemeden önce sormak istedim

1 tb caviar black harddiskim var oyun ağırlıklı bir pc olacak ama küçükte bir film arşivim var.

harddiskin performansını düşünürsek nasıl bölmeliyim 2 ye?

c:250 d:750 olsa iyimidir?

• Ben olsam 3 e Bölerim Hocam. C: 150 GB

D = OYUNLAR ve PROGRAMLAR
    E = FİLM VE MÜZİKLER

d = 400 GB
    E = 400 GB
  • C : 70 GB
    Geri kalanıda D yapmanı öneririm.
  • windowsu c ye kuracağım acaba c yi küçük boyutlarda tutmamın performansa bi faydası olurmu?

öyle bişey okumuştum ama.
  • Evet küçük boyutta olmasının hıza belli bir düzeyde faydası varhttp://forum.donanimhaber.com/m_35948193/mpage_3/key_/tm.htm burada sayfa sonundaki testlere bakabilirsin.
  • c ye 100gb dan fazla ayırma diye tavsiy edebilirim :)
  • neden c ye fazla alan bırakmak istemiyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata 2 mi 3 mü
    12 yıl önce açıldı
    2. Ssd'yi nereye takacağım ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yse 4 ever

neden c ye fazla alan bırakmak istemiyorsunuz

http://forum.donanimhaber.com/m_35948193/mpage_3/key_/tm.htm sondaki testlerde küçük birim ve büyük birim arasındaki hız farklı belli oluyor.
  • 100
    300
    600
  • ne 70 mi 100 müü.. saçmalamayın arkadaşlar.. oyun bilgisayarı kuracağım diyor.. 70 gb veya 100 gb'nin neresine oyun kuracak.. ver minumum 250 gb.. rahatlıkla yeter.. gerisini de D yap.. bu arada sistemi kuracağınız hdd'inizin maximum boyutu 500 gb olmalıdır. 1 tb lik hdd'ler sisteminizi yawaşlatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmnder16

ne 70 mi 100 müü.. saçmalamayın arkadaşlar.. oyun bilgisayarı kuracağım diyor.. 70 gb veya 100 gb'nin neresine oyun kuracak.. ver minumum 250 gb.. rahatlıkla yeter.. gerisini de D yap.. bu arada sistemi kuracağınız hdd'inizin maximum boyutu 500 gb olmalıdır. 1 tb lik hdd'ler sisteminizi yawaşlatır.

Bizim bilgisayarda oyun yokmu oyun illa C yemi kurulur bütün oyunları D ye atar olur biter.
  • 100
    400
    400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızıldag -- 16 Haziran 2010; 19:40:53 >
  • D'nizin karışmasını göze alıyorsanız atın :D :D :D benimki sadece bir öneriydi..
  • arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

başka hdd olmadığı için bu harddiske kurmak zorundayım.performans değişikliği göze batarmı bilemem.

150 gb ayırdım c için.galiba orta yol bu oldu :D
  • diskin ilk kesimlerine daha hızlı ulaşılabildiğini düşünürsek ben c ve d olarak iki bölüm yapmanızı 250 vy 750 gibi tavsiye ederim.sistemi kurduktan sonrada en çok kullanacağım programları ilk yüklerim.
  • Mesela benim hddnin durumu bu 1 yıllık sistem içinde ihtiyacım olan bütün programlar kurulu ve sonuç;
     1 tb yi nasıl bölmeliyim

70gb C için yeterli. Arkadaş zaten bölümlemeyi yapmış, başkaları fikir sahibi olsun diye ekliyorum.
  • forumda birisi caviar black için depo olarak kullanmamak gerek bozuluyor gibi bişey demişti.

acaba d nin fazla kullanılmaması problem yaratırmı? saçma bi sorumu oldu bilmiyorum ama :D
  • Ben de caviar black aldım ve hiç memnun değilim... Tavsiye etmiyorum...

http://forum.donanimhaber.com/m_40546464/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Mesela benim hddnin durumu bu 1 yıllık sistem içinde ihtiyacım olan bütün programlar kurulu ve sonuç;
     1 tb yi nasıl bölmeliyim

70gb C için yeterli. Arkadaş zaten bölümlemeyi yapmış, başkaları fikir sahibi olsun diye ekliyorum.

bu bölümleme güzel yinede bir iki sürücü daha eklenebilir.film arşivin varmış kategori yada hd sd ayrımı olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.