Şimdi Ara

sata 2 mi 3 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar elimde hp g62 460 st model bir notebook var dün yapmış olduğum testler sonucunda hdd nin sıkıntılı oldupuna kanaat getirdim
    şimdi bu pc e yeni bir hdd alacağım fakat uzerinde ki hdd nin portunun sata 2 mi yada sata 3 mü olduğunu yada pc imin sata 3 destekleyip desteklemedğini bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim ?

• Mobildeyim onun için işlemci adını modelini veya en basit chipset hm65 mi onu söyle hm65 ise sata3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcminyak

arkdaşlar elimde hp g62 460 st model bir notebook var dün yapmış olduğum testler sonucunda hdd nin sıkıntılı oldupuna kanaat getirdim
    şimdi bu pc e yeni bir hdd alacağım fakat uzerinde ki hdd nin portunun sata 2 mi yada sata 3 mü olduğunu yada pc imin sata 3 destekleyip desteklemedğini bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim ?

Bilgisayarın SATA2 desteklidir. İsteresn everest ultimate yükleyip bakabilirsin.
  • quote:

arkdaşlar elimde hp g62 460 st model bir notebook var dün yapmış olduğum testler sonucunda hdd nin sıkıntılı oldupuna kanaat getirdim

Selam
    Bilgisayarınız ister SATA2, ister SATA3 olsun farketmez SATA3 6GB/s HDD takabilirsiniz. SATA3'ler geriye dönük çalıştıkları için, SATA2 hızında çalışacaktır ve sorun yaratmayacaktır..

Bütçeniz uygun ise, bir SSD alın tavsiyesinde bulunabilirim. Elbette boyutuna göre fiyatı da farklı. Eğer 120 GB boyutunda bir SSD size yeterse, şu an için uygun fiyatlarda bu SSD'yi bulabilirsiniz.

2. bir önerim. SATA3 6GB/s Hybrid-HDD. Bu HDD'lerin 8 GB SSD bölümü var ve oldukça hızlı bir aygıt. Benim SATA2 portlu LG laptopta şu Seagate 750LX003 Momentus XT Hybrid-hdd 750 GB HDD takılı ve SSD'den hiç bir farkı yok hız açısından.
    İncelemek isteseniz:http://www.seagate.com/internal-hard-drives/laptop-hard-drives/momentus-xt-hybrid/

3. bir tavsiyem ise, SATA3 6GB/s 7200 devir/dakika bir HDD olur..
    Her ne alırsanız alın şimdiden hayrlı olsun..

• Arkadaşlar...

Bu kadar sağlıklı ve doğru bilginin herkesin anlayabileceği bir dille vurgulu olarak sunumunu ve kullanılan öz Türkçe'nin güzelliğiyle anlatımını hiç kimse kusura bakmasın, ancak Bay_KG yapabilir.

Sağ olasın ve var olasın Cemal bey üstadım...

Selam, sevgi ve saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Bilgisayarınız ister SATA2, ister SATA3 olsun farketmez SATA3 6GB/s HDD takabilirsiniz. SATA3'ler geriye dönük çalıştıkları için, SATA2 hızında çalışacaktır ve sorun yaratmayacaktır..

Bütçeniz uygun ise, bir SSD alın tavsiyesinde bulunabilirim. Elbette boyutuna göre fiyatı da farklı. Eğer 120 GB boyutunda bir SSD size yeterse, şu an için uygun fiyatlarda bu SSD'yi bulabilirsiniz.

2. bir önerim. SATA3 6GB/s Hybrid-HDD. Bu HDD'lerin 8 GB SSD bölümü var ve oldukça hızlı bir aygıt. Benim SATA2 portlu LG laptopta şu Seagate 750LX003 Momentus XT Hybrid-hdd 750 GB HDD takılı ve SSD'den hiç bir farkı yok hız açısından.
    İncelemek isteseniz:http://www.seagate.com/internal-hard-drives/laptop-hard-drives/momentus-xt-hybrid/

3. bir tavsiyem ise, SATA3 6GB/s 7200 devir/dakika bir HDD olur..
    Her ne alırsanız alın şimdiden hayrlı olsun..

yorumunuz için teşekkür ederim ancak pc babamın pc'i bende asus n56 vz var üzerinde 240 gb neutron gtx var :)
    o yüzden aşırı bir şeye gerek yok bütçeyi çok zorlamanın da anlamı yok 150 tl i geçirmeyeceğim kullanıcı aşırı performans beklemiyor çünkü ama sunduğunuz 2. seçenek için teşekkür ederim aklımı kurcalamaya başladı :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yorumunuz için teşekkür ederim ancak pc babamın pc'i bende asus n56 vz var üzerinde 240 gb neutron gtx var :)
    o yüzden aşırı bir şeye gerek yok bütçeyi çok zorlamanın da anlamı yok 150 tl i geçirmeyeceğim kullanıcı aşırı performans beklemiyor çünkü ama sunduğunuz 2. seçenek için teşekkür ederim aklımı kurcalamaya başladı :D

Selam
    Aslında 2. seçenekte belirttiğim Hybrid-HDD'den bende 2 tane var. Biri LG laptopta, diğer de yan masaüstü bilgisayarımda takılı. İlk çıktıklarında bayağı bir ücret karşılığı ödeyerek almıştım bunları.. Ama oldukça memnun olduğumu da belirtmek isterim.

Entegre işleri yaptığım için, neredeyse her hafta diskte uygulamalar yapar ve bir çok dosya kopyalar ve silerim. Tek dosya kopyalamalarda 100 MB/s, çoklu dosyalarda 70 MB/s hızı altına düştüğünü hatırlamıyorum. Düşünüyorsanız tavsiyemdir kardeş..

quote:

@assenucler
    Teşekkür ederim Selim bey..
    Elimden geldiği kadar karşıdaki kişinin anlayabileceği şekilde yazmaya çalışıyorum. Öyle kişiler var ki, Türkçe yazmayı bırak, başı sonu bellei olmayan mesajlar bırakıyorlar. Ben bunları arabın yalellisi diye nitelendiriyorum. Yardım edeceğim varsa da bırakıp geçiyorum..
    Arabın yalellisi hikâyesini biliyorsan? Ne demek istediğimi de anlamışsın demektir..

Sevgiler ve kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.