Şimdi Ara

1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bakın ben eski bir hdd yi yaklaşık 45 dakikada söküp topladım

ama öncelikle uyarayım hdd nizi bozup sonra senin yüzünden oldu demeyin

bu işte en önemli faktör asla diske zarar vermemektir ve bu iş zannedildiği kadar da kolay değil ,benim söktüğüm hdd fi tarihinden kalma yanılmıyorsam efsane 4 gb. lık bir hdd ,bunda tek disk olduğu için bir derece kolay oldu ama sizinkilerde en az iki tane disk olacağı için çok daha zor olacaktır ve büyük ihtimal diski çizersiniz

ben bu söktüğüm hdd .yi denemedim zaten çalışmıyordu şimdi de çalışacağını zannetmem ,amacım hdd içinde neler olduğunu göstermekti ve bu işi profesyonel olarak yapanlar mutlaka bizden çok daha kolay disk değişikliği yapabilir hatta benim bile cesaretim arttı

ama dediğim gibi bu yöntem diski gözden çıkaran ve içindeki bilgileri kurtarmak için her şeyi göze alabilenler içindir

DİKKAT :TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR ,SANA GÜVENİP AÇTIK DİYECEKSENİZ HİÇ ELİNİZİ SÜRMEYİN

1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD)

• daha 2 tane resim var ama nedense sistem kabul etmiyor :)

topladığımı gösteren resimleri yükleyemiyorum
  • nihayet resim yüklemeyi başardım :)

bu da topladıktan sonra ki hali ve kullandığım aletler

1 terra WD USB yi Pc görmüyor(KURTARANA 2 Adet (2x1 TERRA WD) (1 adet sıfır 1 ad kurtarılan WD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 26 Ocak 2013; 0:43:55 >

• bu konuyla ilgili 2 video buldum :)

ama dikkat ederseniz adamlar ne kadar hassas çalışıyorlar ,ayrıca tornavida seti şart çünkü üstünde çok garip vidalar olabiliyor

NOT: SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR, ÇALIŞAN HDD DE DENEMEYİN

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CToHcyEnGT4

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ul97jWv2PKY

• Hocam ne denediysem olmadı hdd ınn kendisinide sanırım çizdirdim. 7 yada 8 adet daire şeklinde çizikler var oldukça uzunlar. Dalgınlıkla kafanın en ucundaki plastiki sökmüştüm takarken tam oturtmamışım disk çalışırken oda bir ileri bir geri çalışmış . Açık çalıştırsam anında fark ederdim ama kapalı 1-2 saat çalıştı disk çok katmalı en üsteliknde ciddi çizikler var inşallah alt ksımdakilerde yoktur.
    Ben birde sata ide bağlantısı yapmak istiyorum. Elimdeki notebookun hdd söktüğümde ide olduğunu gördüm. sata iile dönüştürücü takınsa harici beslemede yapmak gerekir mi? Sata 12 pinli ucu var işlenin oldukça çok idi takminen 24 falan olabilir boydan boya pin vardı
    Bunu da denedikten sonra pes edeceğim son şansım bu :(
    Kablo nasıl bir kablo bilmiyorum bilen resim ekleyebilir mi? Yanlış kablo almayayım. Resimi link olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 27 Ocak 2013; 14:07:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam diski çizdirmen çok kötü olmuş ,tahminim artık iflah olmayacağı yönünde

bence bundan sonra masraf yapmayın derim ama tabi siz bilirsiniz
  • harddisk kurtarma yapanlar var, firmalar. tuzlu fiyat verirler, ama çok değerli veriler ise başka yapacak bir şey de yok
  • bu noktadan sonra benim başarılı olmam imkansız
    en son heron 15.2 yi denedim. içinde linux de var. linux ile denedim. içindeki tüm programlarla denedim Nafile!!!!
    hepsi boş. parayı bayılıp yaptırmaktan başka çare kalmadı.
    ankarada bu işi en iyi yapan firmayu bulmak kaldı

bu kurtarma işini yapabilen ankarada bildiğiniz firma var mı?
    bilen yazarsa sevinirim
    bu arada boşa geçen geceler ve günler birer deneyim oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 28 Ocak 2013; 11:23:06 >
  • Hirens içinde partition wizard var. rebuild mbr yöntemini denediniz mi?

http://www.partitionwizard.com/video-help/rebuildmbr/rebuildmbr.html

EASEUS Partition Master isimli program da aynı şekilde mbr'yi yenilemekte. bootable usb bellekle ya da cd ile sistemi başlatıp çöken disklere bu şekilde ulaşıyordum.

gerçi artık iş işten geçmiş ama bunu denediniz mi merak etim cidden.
  • önereceğiniz hangi program olabilir?
    FAT32 olarak 3 ay önce formatlamıştım. 3 aydır kullanıyordum. dosya yüklemesi yaparken usb kablosunu çıkartım sonrasında bir daha görmedi
    içindeki dosyalarda önemli idi yoksa ne parasındayım nede alet arızalandı diye kaygım var.
    açıkcası biri çıkp bu forumda düzeltse 1 terra WD yi ona direk hediye ederim. yani bu diskten artık kıl kaptım düzelsede kullanmam. içindeki yeni birine aktardıktan sonra direk ÇÖPE atacağım bird dahada WD almam.
    Asılnda ürünü gidip Vatanbilgisayara geride verebilirim ama bu durumda içindeki dosyaları kurtarma şansım olamaz.
    sonuna kadar devam er-geç birgün kurtulacak

baska usb yuvaya takın format atın duzelcektır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MNC78 -- 25 Şubat 2013; 18:07:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

Vatan bilgisayardan 2 ay önce aldım. USB den çalışan 1 terra byte hdd. İçine 450 gb arşiv dosyalarımı aktardım. Bugün çalışırken USB kablosunu mouse un kablosu diye çıkardım sonrasında bir daha görmedi. İçindekileri kurtaran bir program yada yazılım var mı? Yada bu işi Ankara'da para ile yaptırabileceğim bir adres firma adresi varmı? varsa acilen bilgi geçebilir mi? Dosyalar çok önemli :)

aynısı bana oldu bende sordum 200 dolar dediler vazgeçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

bakın ben eski bir hdd yi yaklaşık 45 dakikada söküp topladım

bu işte en önemli faktör asla diske zarar vermemektir ve bu iş zannedildiği kadar da kolay değil ,benim söktüğüm hdd fi tarihinden kalma yanılmıyorsam efsane 4 gb. lık bir hdd ,bunda tek disk olduğu için bir derece kolay oldu ama sizinkilerde en az iki tane disk olacağı için çok daha zor olacaktır ve büyük ihtimal diski çizersiniz

ben bu söktüğüm hdd .yi denemedim zaten çalışmıyordu şimdi de çalışacağını zannetmem ,amacım hdd içinde neler olduğunu göstermekti ve bu işi profesyonel olarak yapanlar mutlaka bizden çok daha kolay disk değişikliği yapabilir hatta benim bile cesaretim arttı

ama dediğim gibi bu yöntem diski gözden çıkaran ve içindeki bilgileri kurtarmak için her şeyi göze alabilenler içindir

DİKKAT :TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR ,SANA GÜVENİP AÇTIK DİYECEKSENİZ HİÇ ELİNİZİ SÜRMEYİN

Böyle bir yöntem yoktur.Bu saçmalığı deniyen HardDisk'inden olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

bakın ben eski bir hdd yi yaklaşık 45 dakikada söküp topladım

Böyle bir yöntem yoktur.Bu saçmalığı deniyen HardDisk'inden olur!

yukarıda 2 adet video var izlerseniz yapılabildiğini göreceksiniz ama amatör seviyede kolay olacak bir iş değil

bu iş mikro seviyede çalışma gerektirdiğinden sağlam diskinizde denemeyin diye uyarı yaptım

bazen öyle oluyor ki harddiski kurtarmak mümkün olmuyor ve aynı zamanda içindekiler sizce hem önemli hemde başkasının o harddiskteki bilgileri görmesini kesinlikle istemiyorsanız insan çaresiz kalıyor

bu işi çok iyi bilen birisinin bu yöntemle bilgilerini kurtarma şansı çok az da olsa vardır ama ta başta da söylediğim gibi çok çok zordur

harddiski ilk defa açan birinin bunu başarması sıfıra yakındır ancak çöpe gidecek disklere denenebilir ve başarı olmazsa zaten çöpe gidecekti diyebilenler için verdiğimiz bir bilgidir yoksa sağlam diskte deneyip tüh bozuldu demek saçmalık olur

• Aynı mevzu 500gb seagate'de başıma geldi. Karttan dolayı görmüyor pc... Birebir aynı durum.

Disk emekliye ayrıldı.
  • harddiski açıp tamir edebileceğine inanan arkadaşlar size sesleniyorum böyle birşeye kalkışmayın.
    zira hdd içindeki diskin havayla teması bile bozulmasına sebep olabilir. hdd nin laboratuar ortamında açılması gerekli diye biliyorum havada toz tanesi bile olmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarcan

harddiski açıp tamir edebileceğine inanan arkadaşlar size sesleniyorum böyle birşeye kalkışmayın.
    zira hdd içindeki diskin havayla teması bile bozulmasına sebep olabilir. hdd nin laboratuar ortamında açılması gerekli diye biliyorum havada toz tanesi bile olmamalı

Hicbirsey olmaz korkmayin. Bendede 500 gb wd harici harddisk var. 2 hafta once bilgisayar tanimamaya basladi. Herseyi denedim olmadi. En son harddiski soktum onun icinde kart okuyucu var onuda cikartip normal bir harddisk gibi pc kasasina taktim ve calisti. Wd lerin ciplerinde sorun cikabiliyor bu sekilde hallettim simdi sabit disk gibi kullaniyiorum ve icindeki bilgiler sapasaglam duruyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar harddisk basit bir donanım değildir diskleri çok hassastır dakikada 5400 devirde dönen bu disklere okuyucu kafanın saç telinin 10 da 1 i kadar yakın olduğu bir donanımdan bahsediyoruz. Harddisk içindeki disk manyetik alan mantığına dayalı olarak çalışmaktadır. Harddiski açarak tamir ettiğini söyleyen arkadaşlara inanmayın bir bilgisayar öğretmeni olarak sizleri uyarıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarcan -- 4 Ağustos 2013; 12:09:16 >
  • Birde bu web sitesini inceleyebilirsiniz eğer sorun hala devam ediyorsa ; Dosya Kurtarma Hizmetleri www.dosyakurtarma.com
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.