Şimdi Ara

1 Yıl Beklemek mi Piyasa Aracı almak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

120 Bine eski aracımı sattım. Para şuanda faizde duruyor. Aylık Bende üzerine 1500-1600 civarı ekleyebiliyorum. Toplamda bir yıl sonunda başka bir aksilik olmazsa 30Bin - 32 Bin Civarı bir para biriktirebileceğimi düşünüyorum.

Normalde mantıklı olanda buydu. Ancak 2 ayda araçların fiyatı 20-25 bin artınca kafam allak bullak oldu.

Acaba diyorum piyasası hızlı bir araç alıp beklesemmi. Yoksa parayı mı biriktirsem? (Araba alınca bende para birikmiyor ne yazıkki kaskosu sigortası aksesuarı falan derken rahat duramıyorum.)

• Ne sattın ne alacaksın

detay ver
  • şuan 120 bine aldığınız x araç. 1 sene sonra zaten, 1 senede kazanacağınız 30 bin civarında değer kazanacağından, boşuna 1 sene araçsız kalmaya değmez. bu sefer x aracı 1 sene sonra almış olursunuz.
    aracı alın 1 sene sonra hem değer kazanır sizde 1 sene içinde 20bin lira kenara atabilirseniz. 50bin lira kârınız olur.

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 14 Ocak 2020; 11:50:24 >
  • Eylülde 108 e aldığım aracı şuan 150 binin altına vermem.Ordan hesaplayın
  • 320D M Sport Sattım. Ne alacağımıda açıkcası bilemedim. 10-15 Bin kredi çekip 0 Km Golf 1.0 TSi Midline+ olabilir mesela.

Kullanacağımdanda değil üstüne brandayı çekip bekleyeceğim şu 1 yıllık süreçte araçla işim yok çünkü. Gittiğim mesafe çok yakın haricinde eve taksiyle dönüyorum. Oda ayda yılda bir.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Var mı önerebileceğiniz şunu al beklet gibi. Polo Molo almak mı mantıklı bilemiyorum ki. Öyle 80 -100 Binde araç hiç düşünmüyorum maximum 50 binde falan bir araç olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xVerstella

Var mı önerebileceğiniz şunu al beklet gibi. Polo Molo almak mı mantıklı bilemiyorum ki. Öyle 80 -100 Binde araç hiç düşünmüyorum maximum 50 binde falan bir araç olmalı.
    Tutulan araçlardan bakabilirsiniz.
    toyota honda vw gibi.
  • Parayı biriktirmek yerine kredi çekip istediğiniz aracı alın. Zaten alacağınzı araç faizden çok değerlenecektir.
  • Hazine bonosu vs al , emtia yatırımı (altın vs) , hisse senedi vs anlıyorsan bunlara bak anlaşmıyorsan yatırım fonlarına bir bak.

Anladığım kadarı ile yatırım için alacaksın ancak almanın külfeti fazla , bi kere otomobil piyasasında sıkça dolandırılma olayları oluyor ne kadar çok al sat yaparsan çamura basma ihtimalin daha fazla olur. Sigorta kasko bakım olası arızalar vs durduğu yerde hasar alma değer kaybetme ihtimali var. Delinin teki boydan boya çizdimi al başına belayı...

Bu fiyat sıçraması otomobil satım teşviklerinin bitmesinden kaynaklı uzun vadede yatırım aracı her zaman daha çok kazandırır.
  • Focus Civic Golf Passat al üstüne yat
  • Sıfır corolla otomatik al, aradaki farkı kredi çek, kredi oranları düşük. tüketici kredisi ile hallet. Saçma sapan rehin vs işleri ile uğraşmamış olursun.

Sonrasında değerini korur
  • 1 sene mi? Bu yolda 2-3 ayda ne yiğitler heba oldu.Bizim ülkede otomobil piyasasının daha 2 ay lineer gittiği görülmemiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.