Şimdi Ara

1.yil zammi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acacak bolum bulamadim C++ uzerinde calistigim icin buraya actim.

Isyerinde 1.senem gelecek ay dolacak, malum yilbasi da 2 ay sonra. Benim zam gorusmesi icin ne zaman patronla konusmam lazim?
    Sirket kucuk ve giren eleman cok durmadigi icin boyle herkese zam verilen bir tarih var mi bilmiyorum.

• Gelecek ay dolması dert degil patronlar yeni zammı seneye verirler :) hele is yeri kucukce.Git konus ne dusunuyorsunuz de sen bir tutar soyleme.Isine gelmezse yeni is bakarsın ama sirketin kazancına gore 100-150 arası bir miktar olur zam daha fazla bekleme.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    kurumsal firmalarda bu durum nasıl oluyor. zam ne zaman yapılıyor. gidip ben zam istiyorum denmez herhalde
  • kurumsal firma çalışanı olarak şöyle söyleyebilirim, aralık ayı gibi zam oranları belli olur. derler ki herkese %10 zam. sonra ocak ayı sonunda da zamlı maaşınız yatar. itiraz edecek konusacak pek kimse yoktur genelde.
    insan kaynaklarına gitseniz, size der ki, "zam oranı %10 açıklandı, size %11 zam yapmak için birisine %9 zam yapmamız gerekir. kimse de bunu kabul etmez. yapacak birşey yok" derler gönderirler. bu yuzden bıraktım. salla başını al maaşını işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

kurumsal firma çalışanı olarak şöyle söyleyebilirim, aralık ayı gibi zam oranları belli olur. derler ki herkese %10 zam. sonra ocak ayı sonunda da zamlı maaşınız yatar. itiraz edecek konusacak pek kimse yoktur genelde.
    insan kaynaklarına gitseniz, size der ki, "zam oranı %10 açıklandı, size %11 zam yapmak için birisine %9 zam yapmamız gerekir. kimse de bunu kabul etmez. yapacak birşey yok" derler gönderirler. bu yuzden bıraktım. salla başını al maaşını işte.

genelde %10 mudur oran?
  • keftar kullanıcısına yanıt
    %10-15 arası değişir, tskgv çatısı altındaki kurumlarda da standart %10 dur ama yerine göre 2 ya da 3 ayda bir çift maaş verilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: keftar

quote:

kurumsal firma çalışanı olarak şöyle söyleyebilirim, aralık ayı gibi zam oranları belli olur. derler ki herkese %10 zam. sonra ocak ayı sonunda da zamlı maaşınız yatar. itiraz edecek konusacak pek kimse yoktur genelde.

genelde %10 mudur oran?

Oran sirketin insafina bagli biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ne yapayim yani ? Bir dahaki ay zam istegimi mi belirteyim? Onemli Not: Sehir disinda zor bir is yaptim uzun sure, projeden parayi alinca soz verilmisti 150tllik bir artis oldu 3 ay once ama sadece bana o projedeki tek calisan oldugumdan.
  • şirketteki diğer çalışanlara sor. bazı firmalar ocaktan ocağa zam yaparken, bazı firmalar da bir senen dolunca zam yapıyor. patronla ne konuştun biz bilemeyiz. şirket çalışanlarından zam bilgisini alabilirsin.
  • Ekim de baslamistim, ocakta zam almistim. Kurumsal yerlerde genelde sabit ve 10 20 arasi oluyor. Prim ise genelde performans bazli.

• Buyuk olasilikla ocakta zam alirsin

• muhtemelen ocağı bekleyeceksin, niye bekleyeceksin onu da anlatayım sen karar ver yapacağına

senin aldığın net maaş haricinde, buna ek olarak ortalama 3/4 ü kadar da bir işveren maliyeti var, senin adına yatırılan ssk primi, gelir vergisi vs. derken örneğin sana ayda 3 bin lira net maaş veriyorsa yıllık 65 bin lira civarı bir maliyeti oluyor o adamın, ha 300 lira zam yaptı diyelim, bunun artışı yıl sonu bile olsa çok ciddi olmaz belki ama onu yansıtmak istemez kimse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 6 Kasım 2014; 20:56:54 >
  • quote:

sorması ayıp, çalıştığın firmada kaçıncı yılın ve şimdiye kadar toplam ne kadar artış oldu maaşında?
  • 3 yil doluyor. 3 ay sonunda %20 almistim. Bunu sozlesmemde de belirtmistim. Sonra %10 ve %15 aldim. Bu sene %7 gozukuyor.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    sormak istedğim tl olarak şimdi aldığın ilk aldığından ne kadar fazla.
  • Tam olarak %60 bir artis var. Ama yazilim uzmani olarak girdigim is yerinde su anda kidemli yazilim uzmani olarak calismaktayim. Bir terfii de soz konusj maas artisini icinde.

Ama ne yazikki para cok deger kaybetti. Ilk ise girdigimde ne yapacam bu kadar parayi ev alayim araba alayim dedim. Simdi bu maasla bunlarin hicbirkni yapamam.

• Ocak ayında zam verilmedi bana. 1 senem dolunca Ekim ayına denk geliyor. Ancak Müdür Ocak'tan önce zam söz konusu olmaz diyor. Bu durumda benim önceki ocakta zam almam gerekmiyor muydu? Bir de 1 sene dolmadan zam olayı yok gibi bir şey söyledi doğruluğu nedir?
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Bordrolu çalışan olduğun sürece zam oran ve tarihlerini hatta çalışma gün ve saatlerini gerek fiili gerek yasal olarak işveren ve genel siyasi-ekonomik şartlar belirler. Dolayısı ile işveren 1 sene dolmadan zam olayı yok dediyse o doğrudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Bordrolu çalışan olduğun sürece zam oran ve tarihlerini hatta çalışma gün ve saatlerini gerek fiili gerek yasal olarak işveren ve genel siyasi-ekonomik şartlar belirler. Dolayısı ile işveren 1 sene dolmadan zam olayı yok dediyse o doğrudur.
    Yasal olarak Ocak o halde. Ama geçen Ocak'ta hiçbir zam yapılmadı ve 3-5 ay sonra değerlendiririz dendi bugün istediğimde ise gene Ocak deniliyor.
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Klasik olacak fakat o maaşın zamanında hesabına yattığına şükret. Ancak yine de sorunu kesin çözmek istiyorsan ipucu: Senin için önemli olan birşeyi (örneğin Ekim'de işe başlamış olsan bile Ocak'ta veya sonraki Ekim'de yani 12 ay sonra maaşının zam görmesini) işe başlamadan önce belirtmen gerekiyor. Ben haftada 6 gün mesaili bir işe başlamıştım, 15 ay (yani biraz kıdemli olduktan sonra) ctsi'leri izin alarak ctsi'leri gelmemeye başladım. bu şekilde birkaç ctsi geçtikten sonra işveren bana ctsi'leri izni vermemizi ctsi mesaisine gelmeme hakkı ile karıştırdın sen, ctsi gelmeme hakkına sahip değilsin ona göre dedi! Ben şöyle itiraz ettim: Ama bazı çalışanlar (benimle aynı posizyonda, C# Developer kişiler) ctsi hiç gelmiyor ben geliyorum dedim. İşveren 'onlar işe başlamadan önce ctsi gelmeyiz diye belirttiler dedi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.