Şimdi Ara

10.000 - 15.000 TL Arası 3Ds Max çizim bilgisayarı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10.000 - 15.000 TL arası bir bütçem var 10.000 TL ye ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur.

3Ds Max için render ve çizim bilgisayarı toplamak istiyorum.

Kullandığım 3Ds Max versiyonu 2016, render motorum VRAY mümkün olduğunca kaliteli ve hızlı bir şekilde render almak istiyorum.

Baktığımda çok yüksek çekirdek sayılı bilgisayarlar görüyorum. Öyle birşey olabilir mi ?

İlk defa böyle bir makine toplayacağım.

Yardımlarınızı rica ediyorum. Pişma olmayacağım güzel bir sistem istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• x99 anakart ve i7 5960x islemci almanizi tavsiye ederim ama diger bilesenler arkadaslar daha iyi bilirler. ayrica ekran karti render icin hangisi iyi bilmiyorim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpu 2 adet 1080 al
    İşlemci intel i7 en yüksek modelini alırsın sonuçta pro iş
    RAM de çok önemli 16 yada 32 gb alırsın tabi yüksek hızlı olanlarından

İşte abartı bir sistem 3-4 sene kullanırsın

• V-ray işlemci üzerinden render alan bir render programı. Dolayısıyla 16 thtreath sağlayacak bir işlemci uygun olacaktır. Onur arkadaşın önerdiği i7 5960x iyi bir seçim. Modelleme sırasında kalabalık sahneler çalışıyorsanız ekran kartının V-ram'leri kolay dolacaktır. Dolayısıyla 8 GB bir ekran kartı sizi çok rahatlatır. Bence GTX 1080 tercih edin. Grafik işlerinde Nvidia'nın üstünlüğü yadsınamaz. Cuda sayısı olarak da V-ram olarak da çok rahat çalışırsınız.
  • Nvidia Quadro serisi kartlar var. Bu iş için tasarlanmış. Ama oyun oynayan biriysen yeni nesil Gtx serisine bakmalısın.
  • Öneri ve ilgileriniz için çok teşekkürler.

Fakat ben biraz acemiyim bu konuda. İnternette bahsettiğiniz parçaları kolayca bulabileceğim şekilde RAM- Anakart- İşlemci- Kasa (Güçkaynağı)-Ekran kartı marka ve modelleri ile birlikte yazabilirmisiniz?

Sizide ekstra uğraştırıyorum. Hakkınızı helal ediniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan OZ

Gpu 2 adet 1080 al
    İşlemci intel i7 en yüksek modelini alırsın sonuçta pro iş
    RAM de çok önemli 16 yada 32 gb alırsın tabi yüksek hızlı olanlarından

İşte abartı bir sistem 3-4 sene kullanırsın

üstadım selam öncelikle cevap ve önerin için teşekkürşer. CPU 2 adet aldığımızda nasıl ikisini birden takabileceğiz? Buna imkan sağlayan anakartlar varmıdır?

Çok pardon ben CPU diye okudum :) GPU yazıyormuş :) çünkü internette araştırdığım yok 48 çekirdek bilmem ne gibi sistemler görüyorum yabancı sitelerde. bir kaç tane işlemci takılıyormuş gibi anladım kıt ingilizcemle :) ona örnek verdiniz sandım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gexcer -- 15 Haziran 2016; 14:13:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MAX 27.000 TL ARAÇ TAVSİYESİ
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sinerjiden boyle birsey yaptim ama
    Bu mesaja eklenen görseller:

bu arada islemci sogutucu eklemeyi unutmusum hocam. corsair in su sogutmalari da gayet iyi onlardan ekeleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 15 Haziran 2016; 14:35:59 >
  • Onur üstadım çok teşekkürler.

Bu sistem sorunsuz gayet performanslı olur değilmi?
  • gexcer G kullanıcısına yanıt
    hocam gtx 1080 modelinin hiz asirtmali asus veya msi modellerine bakabilirsiniz. bu sitede sadece bu versiyonu vardi. bir de ssd yi 1 tb ya da 2 tane 500 gb alabilirsiniz ben yanlislik msata ssd secmisim. bir de hocam eger daha iyi bilen arkadaslar gorurse konuyu render ve 3dsmax icin daha yardimci olabilirler. ama alacaginiz sistem asagi yukari bu sekilde olur.

• edit gelcek

yorumlara bakmadan yorum yapmışım..

arkadaş zaten doğru sistemi önermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oraykt -- 15 Haziran 2016; 18:00:46 >
  • Maalesef bazı konularda arkadaşlar gözden kaçırmış. Render sistemde ssd raid işin yükünü hafifletmekte. Bunu yapması gerekiyor arkadaşın. Bunu gözden kaçırmanız işin temelinde olan sorunu düşürüyor . Arkadaşın dizeceğiz sisteme ssd raid eklemenizi tavsiye ederm + olarak sıvı soğutma önerisi de göremedim . Bu da hatadır . İşlemciyi stok soğutucu mu soğutacak render da ? Maalesef bu konuda atlanmış sanırım. Ekran kartına ek olarak monitörünüzde ips olması sizin avantajınıza . Çizim yaparken işinize yarayacaktır .

• 1000w fazla değil midir?
  • Gtx 1080 ekleyip güle güle kullanın . Üstünden gelemeyeceği hiçbir render kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: quadr0fx

Gtx 1080 ekleyip güle güle kullanın . Üstünden gelemeyeceği hiçbir render kalmaz

3 milyara bir adet kibrit kutusu kadar işlemci varmı artıran O değilde minnacık şeye o parayı vermek adama koyar be

• quadr0fx Q kullanıcısına yanıt
    hocam psu 850 yeter mi bence onu bi en az 900w yapilmasi lazim. malum sadece o islemci bile 140w harciyordu galiba

• hocam arkadas 10000 tl ye sistem topluyor ama kazanacagi para onun kat ve kati olacaktir eger gercekten iyi bir sekilde kullanirsa

• quote:

Orijinalden alıntı: onur12onur12onur

hocam arkadas 10000 tl ye sistem topluyor ama kazanacagi para onun kat ve kati olacaktir eger gercekten iyi bir sekilde kullanirsa

Tabi saygı duyuyorum ama hani o küçücük şeye 3 bin vermekte akıl karı değil be hocam ha tabi parası var alır adam bişey diyemem ama sen ben alsak bizde durum ben malmıyım la olur Hayırlı Akşamlar iyi forumlar

• Sen o minnaccık 4 bin liralık kartla her projeden 1000 tl den fazla alsan veya aylık 4000 tl maaş alsan . Sende verirsin . Hemde fazlasıyla

• Maalesef istediğimi bulamadım. Gold sertifikalı düşünüyordum . İşlemci 140 anakart 100 desen ekran kartı 180 de . O.c edilse işlemci 200 de yine 660 eattı geçmiyor . Eğer ki sli yaparsa eyvallah . Taksın bir 1200 gold . Ömürlük olsun. Ups almayı da ihmal ettirmesin kimse . 12 bin çıt diye gidiverir bir anda

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.