Şimdi Ara

10*15 Kenarlıksız Fotoğraf Baskısı Almak İçin ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HPC5180 yazıcı ile elimde bulunan HP advanced photo paper kağıtlarına 10*15 kenarlıksız fotoğraf basıyorum ancak her zaman mutlaka fotoğrafları kırpıyor bunu engelleyemiyorum

bu konuda fikri olanlar yardım edebilir mi?

teşekkürler.

• Bu sorun profesyonel baskılarda da var, iki üç büyük fotoğrafçıya bastırdım aynı sorunu yaşadım, artık fotolarımı biraz daha geniş açıdan çekiyorum
  • 10*15 baskı boyutu DSLR çözünürlüğüne uygun (3/2) Kompakt cihazlarda sanırım format 4/3.. Yani kısaca, baskı alacağınız kağıdın boyutlarıyla, çektiğiniz fotoğrafın boyutları orantısal olmalı.. Kullandığınız makina ne? Bir de, 3/2 formatına ayarlayabileceğiniz bir seçenek varsa cihazda öyle bir deneyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 24 Aralık 2009; 10:38:58 >
  • aspect ratio 10*15 kağıt 1.5/1 olarak algılanırsa çektiğim fotoğrafları da bu fotmatta çekiyorum. ona rağmen bu sorunu çözemedim. ancak aynı kağıda kenarlıklı çıktı istediğim zaman fotoğraf tam olarak oturuyor. ama malum birkaç mm içeriden başlıyor.(kenarlık) CANON 450D kullanıyorum ve 1,1.5 formatta çekiyorum. ona rağmen kenarlıklı olunca oturuyor kenarlıksız olunca kırpıyor.
  • bende daha büyük boyutta kağıt alarak kenarlıklı çıktı alacağım. ne yapayım 10:15 kağıttan 100 tane var elimde knarlıklı alınca 9-12 gibi bir orana düşüyor bu da fotoğrafı çok küçük yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.