Şimdi Ara

10 binden mezuna kalmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
8.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesaj geldi görünüyor ama silmişsiniz neden sildiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19binden mezuna kaldım. Hayatımda aldığım en iyi karardı.

• Taslagi bitirmeden yanlislikla mesaj atmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 12 Şubat 2021; 13:29:55 >
  • bu konudakiler nerde napıyo acaba

• bakalım ne yapıcaz sınavda

• say 20den kalan versiyonuyum   

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hala aynı mı düşünüyorsun merak ettim, bence ilk 5k’dan şu sisteme mezun bırakmak ağır kerrrrrizlik

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Bence su an en mantıklı yol 200k yapip ayni isimde bir bolume girip epfl/eth da okumak lisansi 

Muhendis olcaksan 5kdan yazılacak boun che var ya bi, tipta su an git gec derim de parab yoksa muhte okul yok, bu sene malum okulun cs i parali olarak 5kdan düşük alicak galiba (bizim burslara atesleyin su paralari yaw )

bizim okul epflye baya adam yolluyodu da malum şartlar git gide azaldı sayı. ne hallere düstük aw dünyası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Abi en kötü afedersin itü bile yazılır ya bölümüne göre, bilgisayar diye diretmek yersiz çünkü solid bi EE’ci kodlamanın fln içinden geçer, sınavda sınıfında biri patır patır sıçsa hiçbişi diyemezsin yani, bişi de yapamazsın. Mezun herrrrr türlü büyük problem, mental tarafına değinmedim bile.

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Epfldeki türk populasyon beni hala korkutuyor, agiz tadiyla sigara+dedikodu yapamiyorum Epfl+unil beraber bakarsak sanki hala gsl ve diger baba fransiz liseleri (sj, tfl, cdg..) hala dönemden 4 5 kisi yolluyor sanki yaw

Pmden hangi lise rica etsem, belki tanıdık cikar.

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Sen bi degil ee/ehb ie siralamalarina baksana itu turkce bile 5k   Su an en mantikli yol sabanci tm den mühendislik valla, ee ie cs malzeme hepsi baya iyi

Valla bizim dönemden giden duymadım da 4 5 kişi gidiyodur doğrudur. Sana denk veya senden bi üst dönem olması lazim, G.İ. var tanıyorsan

152 mi?

Cok iyi cocuk o Ben sizin okuldan gelenlerin coguyla baya kafam uyusuyo zaten.

152 ve belki 153ten gelen (cocuklari mi unuttum yaw sadece 2 tane sayabildim simdi) önceye göre az olabilir pandemiden oturu (15 saniye önce bir onceki mesajımı yanlismamak icin urettigim komplo teorisi) 

,epfl/eth ne hocam cok kisa ozet gecebilir misiniz cok masrafli mi, kredi cekip yapilir mi, surec nasil, gitme şartları

• Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt

Cok masraflı mı evet, lausanne inanilmaz otesi pahalı, zurich ondan da beter. En onemli faktor bu muhtemelen o yuzden bastan geceyim dedim.

*Gereksiz isvicre dersi* isvicrede tum universiteler (yuksekokul degil) devlet universitesidir, bunlarjn ikisi federal statude geri kalan 10 tanesi ise kantonal statude. Ethz ve epfl federal enstitüler (kelime anlamlari ayni zaten, eth almanxa epf fransizca). İkisi de politeknik/teknik universite artik nasil çağırmak isterseniz. Devlet okulu olduklari için tuitionlari inanılmaz ucuz (500chf/donem? biraz sallama oldu ama bu civarda) *Gereksiz isvicre dersi bitti*

Lisans icin sartlar cv, lise diplomasi, lise not dokumunuz (burada belli basli derslerin olmasi gerekiyor, ama turk mufredati karsiliyor galiba en azindan benimki kagit uzerinde karsiliyordu), dil belgeniz (min b2 galiba ama her zamanki gibi siz c1 alin deniyor, ethz icin almanca, epfl için fransizca cunku bachelor programlari fra/alm+ing karma okullarda) ve turkiyede o bolume girdiğinizde dair bir belge (kisaca denk bir bolume girmek, eeden kabul aldiysaniz firat ee bile olur yeter ki adi ayni olsun, bu kabulden sonra istenen bir sey olmali) temel gereksinimler. Bachelor basvurusunda sizi ne öne atiyor pek bilmiyorum acikcasi (ben yapmadım zaten), ama ethz ve epfl ye girmesi kantonal okullara gore daha zor olmali (veya diğerleri daha kolay demek daha mi doğru?). İsvicrede okuyorsaniz (muhtemelen degil ama ekleyeyim) gymnasiumdan mezun olup maturanizi aldığınız vakit bunlarin hicbir onemi kalmiyor, tip haric istediginiz yere girebiliyorsunuz isvicrede.

Okul süreci, epflde önce cms diye bir sey var (math fiz informatik karışık) hazırlık diye dusunebilirsiniz. Bundan sonra 3 senelik lisans döngüsü basliyor, bloklardan galiba 2 defa kalirsaniz ex oluyorsunuz ve bir daha o bolume giremiyorsunuz gibi bir eleme yöntemi var ama turklerden başına gelen görmedim. Bachelor bitince masters bi nevi zorunlu gibi de ora uzun hikaye.

Maddi durum detayları için, bunlar lausanne için zurich düşünüyorsanız x1.15 filan düşünülebilir. Vize icin gayriresmi bir limit olsa da 21k chf gostermeniz lazim, sansa yurt bulursaniz (cooook zor) 510 chf aylik mininum ki bunlar cok çıkıyor yukariya doğru. Ev tutarsaniz bir odasi 600 filan minimum, bunlar zahmetli isler kisaca. Saglik sigortasi en ucuz 61chf ama duzgun bisey isterseniz arsa (4 haneli sigorta mi olur) cikar, abonman aylik 52chf, telefon hatti benim 70chf, yani kisamayacaginiz seyler bile neredeyse 900chf ediyor (frank kac oldu gram fikrim yok, 24 galiba), yemege girmiyorum, kredi filan çekmeyin yani Trde bacheloru okuyup çok istiyorsaniz master phd ye çıkarsınız hem biraz büyümüş olursunuz hem phdye cikarsaniz maaslar iyi (epflnin neti 5k chf ye yakin oluyor, ama phd studentlar aslinda student olmadigi için yurt olayi veya bazi diger ogrenci benefitleri uçuyor)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.