21k chf şu anda "tutulan kur"la bile 470 bin lira ediyor. 900 CHF 20 bin lira, bunlar piyasada bulamayacağınız kurlar; garanti bankası mesela şu anda 1 CHF'yi 25,7 TL'den satıyor... |
10 binden mezuna kalmak (4. sayfa)
-
-
900chf bu arada var olma ucreti yemek vs hicbir sey yok Benim sigara hariç (9chf paket mi olur lan) masrafim 1500-1600chf civari mesela
Bu arada 25.7 nedir yaw ben hala 20 ile carpiyorum ulkeden çok kopmusum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 28 Mayıs 2023; 4:7:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sormayın dolar da 23.5'tan falan gidiyor şu anda alış fiyatı garantide mesela, diğer bankalar ve döviz bürolarında da benzerdir durum. Seçimden sonra artık ne bekliyorlarsa... Resmi fiyatı doların şu anda 19.9 civarı, bankalarda fiyatı ise 23.5 civarında. Çok kopmaktan değil aslında, Mayısla birlikte başladı bu olay, seçime kadar tutulan dövizlere yol verdiklerinde ne olacağını düşünüyor insanlar.
Şaka maka 20 dolarlık gpt 500 lira ediyor neredeyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 28 Mayıs 2023; 5:39:11 > -
Bana hala bir yemek parasi
Hocam siz Isvicrede okumuyordunuz degil mi
Değişimdeyiz, yarim evet
hocam çok masraflı değil mi değişim için İsviçre
-
Evet, 1600 frank filan gidiyo aylik minimum
Ayda 40 bin harcarken niye burslu girmeye bu kadar kastınız merak ettim doğrusu, hatta ilk 100 bursu için yeniden girmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Motivasyon neydi yani?
-
Ben daha cok bolum değiştirme motivasyonu ile girdim 21de sinava zaten (sonra guzel bir manipulasyon ile tercihimi son gun sildim). Ailem (ve ben) ülkede robert kolej dışında egitim kurumlarina para verilmeyeceği hakkında hemfikiriz.
Ayni zamanda etrafındaki herkes ilk 100e kasarken, ust kusaklrda bike boyle figurler varken ben zaten paralı okurum gibi bir düşünce olmadı hic doğal olarak, sonucta da ufak bi ego tatmini oldu
eadan ne tercihi yapıp sildiniz hocam
Gs hukuk
Anladım şimdi, ilk 100 bursu için uğraşıp ayda o kadar para harcamak hiç mantıklı gelmemişti. Dediklerinize katılıyorum, ama Türkiye'de ölümü gösterip sıtmaya razı etme tarzında işlediği için her şey, ya ortalama eğitime ve büyük şehire para verip ulaşırsın ya da vasat eğitim alırsın şeklinde iyi özellere mecbur bırakıyorlar insanları, o yüzden Anadolu'da bir okula gitmektense parasını verip doğru düzgün bir yerde kalmak daha mantıklı olabiliyor.
İnsanlar hayatı buna bağlı olsa da bu şekilde başarılar elde edemiyor tebrikler, belki bu rahatlığın verdiği pozitif etki de olmuştur bu arada. Bizde de ailede ve akrabalarda başarılar var, ama bana hiç etkisi olmamıştı.
-
Trde ailemden cok para almiyordum (3k, aldığım paranin 4te birine denk geliyordu), biraz bagimsizlik sağlaması bana güzel olmadi değil, en azından tercih yapmadığima o kadar üzülmüyorum artık
Anadoluda filaj okumazdim zaten, eger sınav sonucum harbi kotu gelse cok cok büyük ihtimalle parali bilkent hukuk okur veya hic okumazdim, siyasete erken atılmış olurdum veya gazeteci filan olmaya ugrasir daha mutlu olurdum hatta. Ulkede lise diplomasi ile kalaj cok fazla basarili gazeteci var o yol bana cok uygundu aslinda
Rahatlik harbiden cok büyük arti basiyor, 20de zatwn gorece rahattim, 21de asiri rahat girince (tyt koruma) tytyi one atmayi basardkm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X