Şimdi Ara

10 dk içinde 2 adet radar cezası. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
7.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben de otoyolların hız sınırını yükseltelim demiyorum kesinlikle. Hatta otobanın bazı bölgelerinde 120+12 nin bile fazla olduğunu düşünüyorum. -Tekir İnişi, Adana'da yaşayanlar bilir. Hız tabeleası vardır. Ama daha radar kuranı görmedim.-

Lakin
    Adana - Mersin istikameti 4 şeritli kısımlar.
    Adana - Osmaniye istikameti Ceyhan'a olan kısım.
    G. Antep - Urfa yolunun önemli bir kısmı.
    Ve yeni yapılan Pozantı - Niğde yolunun nerdeyse tamamı...

bu yollarda aracınızı 132'ye sabitleseniz bile yavaş gittiğinizi düşünüyorsunuz. Şeritler geniş, yollar çoğu zaman boşa yakın... Hız sınırı mutlaka ve mutlaka olmalı ama biraz daha yüksekte 140 + 14 yeterli...

Hep Adana civarı örnek vermemin sebebi çoğunlukla bu yolları kullandığım içindir. İzmir - Aydın otobanına gitmek nasip olmadı. Oranında müsait olduğu söyleniyor.

• onrkrtc O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.....
  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    Hocam; söyle düşün...

Mahkemeye vermeyip direkt ödeseydin indirimli ödeyecektin...
    Mahkemeyi kazansaydın cezayı hiç ödemeyecektin...
    Mahkemeyi kaybettin cezayı faiziyle ödeyeceksin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-maintain

ben de bir şey sorayım, izmir aydın otoyolunda seyrederken 2 adet radar cezası yemişim.cezalar ben eve döndükten sonra eve geldi. yani durdurulmadım birisi 135 le birisi 138 le. hız limiti 132 iken

beyler radarda hata payı yok mu
    yani hız sınırı 82 ise 83 le ceza yazılabilir mi mesela
  • ilker1041 İ kullanıcısına yanıt
    teori olarak haklısınız. kesinlikle dediğinize itiraz edilemez.

Ancak öyle bir şey var ki, adamlar sana ceza yazarken yanından 200 le geçene hiç bir şey olmuyor. bu durum insanı çileden çıkarıyor işte. Keşke tüm kuralar herkese eşit olarak uygulanabilse.

Hızada en güzel çözüm bana göre ortalama hız radarıdır. yolun girişine ve çıkışına koyarsın iki eds ölçer ortalama hızı. böylece radarı geçtikten sonra hızlanma gibi bir durumda olmaz.
  • Hadi otobanda neyse de, 132 ibrede birçok aracın fabrikasyon sapması dahil ediliğinde 138-140km/h'lara denk geliyor yeterli ve sıkıcı olmayan bir seviye... Geçmiş olsun Aydın otoyolunda gezici ve sabit radarlar oluyor. Geziciler belli oluyor zaten, sabitleri de köprü altlarına koyuyorlar. Bundan ziyade, geçen seneye kadar gece radar olmuyordu. Sık sık kullandığım Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Denizli, Afyon, Kütahya, Bilecik güzergahlarında gece radara rastlıyorum artık. Hele Kocaeli-İzmir yaparken en son dört tane gördüm. İkisi Akhisar tarafında, biri Balıkesir çevreyolundan dolanırken diğeri de Susurluk çıkışıydı. Dün de Kütahya girişinde gördüm. Tamam hızlı gitmiyoruz da, adamlar tam dik rampa önlerine koyuyorlar bırakın da rampa aşağı salıp ekonomi yapalım inerken frene basmak çok koyuyor

• Burası Türkiye :( demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Davanızı haklı ubluyorum. 10 dk ara ile 2 hız cezası ceza abes olmuş. Bunun bir sınırı olmalı. Sınır yoksa 2 dk ara ile 5 ceza da keserler.
  • Şu anda uygulanan hız limitleri yeterince yüksek. Hatta fazla bile.

Otobanda 132 km/h hız bence tehlikeli bile sayılır.

Bir ceza almanız 2. Bir cezayı almayacaksınız anlamına gelmez. Ne kadar hata o kadar ceza ödeme bedelini beraberinde getirir. Yapacağınız hız sadece sizi değil trafiği paylaştığınız diğer insanları da tehlikeye düşürür. Buna hiç kimsenin hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 8 Ağustos 2014; 13:20:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iZMİR-AYDIN otobanı bayram gidiş ve dönüşleri harici her zaman çok müsaittir.
  • Öncelikle otoyollardaki hız sınırının 132 değil 120 olduğunu öğrenin.

Her hız limiti için sollamalarda ve acil durumlarda anlık olarak kullanılmak üzere %10 esneme payı vardır. Siz esneme payını da esneteceksiniz, ceza gelmeyecek. Hiç kimse yasaların üzerinde değildir.

Ama sorun sizde değil, size ehliyet verende. Daha hız sınırlarını bile bilmiyorsunuz.

Devlet isterse adım başı radar koyar. Radar zaten sizin gibi hız sınırlarına uymayan sürücüleri bulmak ve hız sınırlarına uymasını sağlamak içindir. Radarla hız kontrolu oyun değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 8 Ağustos 2014; 15:04:24 >
  • yolda radar gördükten sonra kesin basarım uzun süre radar olmaz diye 10 dakika ara nedir arkadaş
    kasıt var resmen otobanda da 130 ile yol bitmiyor 160 olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetnavruz

yolda radar gördükten sonra kesin basarım uzun süre radar olmaz diye 10 dakika ara nedir arkadaş
    kasıt var resmen otobanda da 130 ile yol bitmiyor 160 olmalı

ben 140 a da razıyım, %10 artısıyla 154 yapar ki eğer bunu yapsalar şerefsizim nefsime hakim olup 150 yi geçmem, 120 ne la
  • Arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var.
    TCK nın yollara döşediği bir metre aralıklı bir birine paralel iki kablolar var orta refüjde de TCK yazan bir pano var bunlar nedir.
    Ben hiç radar görmediğim halde düzcede radara yakalanmışım 350 tl radar cezası ödedim. bu kabloları düzcede çok gördüm bu gün de Zonguldak Çaycuma arasında gördüm bu kablolar hız radarı olabilir mi?
    bilgisi olan varmı?
  • orumda böyle konu açanları taşlıyorlar neredeyse.

Konuya gelirsek bence elinize birşey geçmez.Yasal olarak bir karşılığı yok çünkü.Hız sınırını geçtikten sonra istedikleri kadar ceza yazarlar.Duble yolların parasını çıkarıcak bir şekilde devlet
  • hocam tekrar yazıyorum her mesajımda belirttiğim gibi.

problem 2 adet ceza kesmeleri değil

problem hız limitine itiraz etmem değil

geçmişim kesmiş cezayı , itiraz etmişim kabul etmemiş bu da problem değil..

problem benim cezaya itiraz ettiğim için ve dava geç sonuçlandığı için oluşan 4 aylık faizi iptal ettirebilme gibi bi seçeneğim var mı sorusuydu.

maşallah baya saptı konu.
  • 1. 132= 120 + %10 (12)

2. Radar araçlarındaki radarların saatleri ayarsızdır. İki radar da aynı saati göstermiyordur.

Niye otomobil fabrikaları EŞŞEK kadar hız göstergesi koyuyor arabalara?

Arabayı sürerken bakmayalım ve kaçla gittiğimizi takip etmeyelim sonra radara girip gelip forumlarda ağlayalım diye, değil mi?

Girmeyen nasıl girmiyor peki? "Niye paramı kaptırayım, limitinde giderim; param da cebimde kalır" diyerek araba kullanan insanlar da var bu ülkede...
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    hocam forumlarda ağlayalım falan ne demek oluyor, siz konuyu okumadan gelip terbiyesizlik yapmayın. konunun ilk mesajı da, siz buraya mesaj yazmadan önceki son mesajı da okuyun, ondan sonra gelin buraya ve şu yazdığınız yazıyı düzeltin

kimsenin ağladığı falan yok. ben de yukarıya "EŞŞEK" Kadar yazdım. ama siz okuyamamışsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: the-maintain

hocam tekrar yazıyorum her mesajımda belirttiğim gibi.

problem 2 adet ceza kesmeleri değil

problem hız limitine itiraz etmem değil

geçmişim kesmiş cezayı , itiraz etmişim kabul etmemiş bu da problem değil..

problem benim cezaya itiraz ettiğim için ve dava geç sonuçlandığı için oluşan 4 aylık faizi iptal ettirebilme gibi bi seçeneğim var mı sorusuydu.

maşallah baya saptı konu.

• Vay arkadaş adam bi soru sormuş, her gelen bi radar anısını anlatıp gitmiş.

Arkadaşım bugün hurriyet.com.tr de okuduğuma göre mecliste yeni düzenleme hazırlanıyormuş mtv ve trafik cezalarına yapılandırma imkanı getirmek için. Yasalaşmasına kesin gözüyle bakılıyormuş son çare faizlerden bu şekilde kurtulabilirsin belki.

Radar cezaları hız yapmak isteyene asla caydırıcı değildir evlenince anladım ki asıl caydırıcı olan cezayı yiyince eşinizin vıdı vıdı etmesi. İlk seneler bikaç ceza yedim dilim yandı 2 senedir ceza yemiyorum :) Hatta mayıs ayında 10 gün süren 6 şehir ve 2100 km gezdiğimiz tatilde (İzmir-Aydın otobanı dahil) hiç ceza yememem bunun en büyük ıspatı değilse nedir :)
  • hız en düşük 120km olsa, 10 dakika arayla size ceza yazan radarların arasında 20km mesafe var. bence normal. geçmiş olsun
  • Bugün bursaya girişte yine öyle bir yere seyyar radar kurmuşlar ki hiç uyarı vs bile yok, devleti takmıyorlar bile, yine Sobe yapmışlardı birkaç sürücüyü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.