Şimdi Ara

10 dk içinde 2 adet radar cezası. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
7.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İl sınırları ile emniyetin görev sınırı aynı değildir. O yüzden 5. Km. veya 10. km. olması fatketmez. İlçeler de öyledir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the-maintain kullanıcısına yanıt
    terbiyesizlik mi? sen terbiyesizlik görmemişsin.

Herşeyi kabul ediyorsun onu anladık. İkinci cezayı ödememek için ağlıyorsun işte... Kuzu kuzu ödeyeceksin, başka çaren yok. Niye affedilesin ki? Seni

affetmek demek, limitinde gidip radara girmeyenlere küfretmek demektir.

Hakim olsam, bir de af dilediğin için bu suç karşılığında, ekstra ceza verirdim sana....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

hız limiti 132 değil işte esas mesele buradan kaynaklanıyor...

hız limiti bahsi geçen yolda 120'dir. siz böyle 3'le 5'le diye ağlamayın diye %10 toleransı var.

ceza yerinde, geçmiş olsun, ortalama hızınız 135 olsa 10dk'da 22 km yol yapar...

• geçmiş olsun
  • Indirimi odeyemezsin. Ama bosuna ödemde istersen. 1 sene sonra af falan çıkar belki...

• Keşke soruyu böyle ayrıntılı sormasaydınız. Çoğu üye direkt hıza odaklanmış ve taşlamaya başlamış ki TEM'de bile genelde 110 km/s hızında giden, Şile otobanında 70 km/s olan hız sınırını aşmayan 1995 yılından beri 250.000 km civarı araç kullanıp sadece 1 defa radar cezası yiyen birisi olarak beni bile rahatsız etti bu durum.

Sorunuzu ayrıntıya girmeden "Trafik cezası yedim ve itiraz ettim ama davayı kaybettim. Mahkeme süreci uzadığı için şimdi benden 4 aylık faiziyle talep ediyorlar cezayı. Bu faizi iptal ettirebilir miyim?" şeklinde sorsanız belki de cevabınızı alırdınız şimdiye kadar.

Sorunuza gelirsek konu ile ilgili bir bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım.

• mahkeme ücretini kaybeden taraf öder diye biliyorum. 2. cezayı ödemediyseniz mahkeme üzretini de ödememeniz gerekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkeme başvurusu süreyi keser. Siz indirim süresi içinde başvurdu iseniz bir an önce indirimli şekilde 2. Cezayı da ödeyin. Daha önce bir radar cezası iptal ettirmiştim, o sırada öğrenmiştim bende.

Konu için ise yük şanssızlık muhtemelen gezici radar tüm otoyol boyunca tespit yapıyordu. Izmir yönünde iken size denk geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Keşke soruyu böyle ayrıntılı sormasaydınız. Çoğu üye direkt hıza odaklanmış ve taşlamaya başlamış ki TEM'de bile genelde 110 km/s hızında giden, Şile otobanında 70 km/s olan hız sınırını aşmayan 1995 yılından beri 250.000 km civarı araç kullanıp sadece 1 defa radar cezası yiyen birisi olarak beni bile rahatsız etti bu durum.

Sorunuzu ayrıntıya girmeden "Trafik cezası yedim ve itiraz ettim ama davayı kaybettim. Mahkeme süreci uzadığı için şimdi benden 4 aylık faiziyle talep ediyorlar cezayı. Bu faizi iptal ettirebilir miyim?" şeklinde sorsanız belki de cevabınızı alırdınız şimdiye kadar.

Sorunuza gelirsek konu ile ilgili bir bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım.

Neyine itiraz edebilir ki? "Ben o hızla gitmedim" mi diyecek? Suçu sabit!

O yolda 10 tane daha radar olsaydı belki onuna bile girecekti. Boşuna EŞŞEK kadar gösterge demedim ki, hızını sürekli kontrol ederek süreceksin arabanı,

eğer ceza ödemek istemiyorsan. Yok "ben basayım biraz, ne çıkarsa bahtıma" dersen "gık" demeye hakkın yok.

Niye, çünkü hız limiti belli. Bu limiti aşarsan her türlü sonucuna katlanacaksın. Risk alacaksın yani. 1 yakalanmazsın, 3 yakalanmazsın, 5 yakalanmazsın;

ama yakalandığında da kuzu kuzu ödeyip sesini kesip oturacaksın.

Bu otomobil bölümündeki EN GEREKSİZ açılan konu radar konularıdır. Hiç üzerinde tartışıp yazışmaya gerek bile yok. Ya efendi efendi sürülür bu araba,

ya da risk alınıp hız yapılıyorsa cezasına katlanılır. Daha ötesi yok.

• ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Hıza karşıyım, asla da hız yapmam. Hatta bu konuda o kadar katıyım ki sağ şeritte kuyruk oluyor arkamda. Ama kimin neye itiraz edeceği sizi de beni de ilgilendirmez. Mahkemeler var ve haksızsa arkadaş kaybeder davayı ki zaten kaybetmiş.

Bu konuda sorulan soru nasıl olur da 2 tane ceza keserler değil. Herhangi bir cezada itiraz süreci uzadıysa ve mahkeme kaybedildiyse bizden istenen gecikme faizi iptal edilebilir mi? Soru bu kadar basit.

Eğer arkadaş sorusunu radarı karıştırmadan benim dediğim gibi sorsaydı eminim cevabını almıştı şimdiye kadar ve böyle tepki de almayacaktı.

• Haklı bulunsaydı, ceza ve faizi tümden iptal edilirdi.

Zaten haksız ve dava açarak gereksiz yere işi uzatmış ve devletin alacağı ceza bedelini geciktirmiş. Elbette faizini de ödeyecek. Bu da sorulur mu?

edit: bir sürücü aynı gün içerisinde birden fazla radara girerse, sadece ilk girdiğinden ceza alınır, diğerleri ödenmez gibi bir yönetmelik yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 10 Ağustos 2014; 14:17:29 >
    Hocam ben de bayramın birinci günü İzmit-İstanbul arasında 10 dk ara ile iki radar cezası yemişim. Geçen gün cezalar postayla gönderildi. Cezaları aynı polis memuru kesmiş. Acaba ben itiraz etsem bir sonuç çıkar mı? Bir de acaba dilekçenizi gönderebilir misiniz ? Onu örnek alarak bir dilekçe yazsam..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle geçmiş olsun.

bende 10 Ağustos pazar günü Marmaristen dönerken efendi efendi 120 ile seyir halindeydim.

Otobüs sollamaya çıktım 130 ile sol şeride,epey arkamdan façalı bi 307 deli gibi selektör yaptı sinirlendim.

(Böylelerinin selektörü ego tatmini için kullanmasına tahamül edemiyorum. Otobüsü geçip geri girecem demi şeridime az dur. Kaldıki o hızını kesmeden ben geri girmiş olacağım nedir bu hırs)

Allah ne verdiyse bastım :) Burger King'den sonra tepede kameralar var.. onlar radar mı bilmiyorum. Onları gördüğümde hızım 195 idi.. frene asıldım altından geçerken anca 135lere inebildim

Ceza varmı diye polis arkadaşlara sorgulatıyorum yok diyorlar. Henüz gelen giden bi ceza da yok 15 gün oldu..

Soracağım sizin cezanız yedikten nekadar süre sonra geldi evinize? birde o bahsettiğim tepe kameraları radar mı bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomofil tutkunu -- 25 Ağustos 2014; 12:04:04 >

• iyalcin04 İ kullanıcısına yanıt
    hocam valla sinirlendim attım hepsini, ama sanmıyorum kabul edileceğini, benim gibi daha fazla mağdur olursunuz faizlerden dolayı, bir de mahkeme ücreti var tabi 30 tl
  • yok hocam ya 15 gün olduysa daha da gelmez :)
  • Aynısını 2 gün önce yaşadım ama ceza yemedim. Bursadan Bozüyük'e girişte eds var ve ceza yazılıyor. Eds'nin 10 metre arkasına polis araçla radar kurmuştu. Şimdi eds devrede ise eds cezası yiyen radardanda ceza yemiş olucak bu nasıl bir mantıktır..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.