Şimdi Ara

10 dk içinde 2 adet radar cezası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
7.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de bir şey sorayım, izmir aydın otoyolunda seyrederken 2 adet radar cezası yemişim.cezalar ben eve döndükten sonra eve geldi. yani durdurulmadım birisi 135 le birisi 138 le. hız limiti 132 iken

işin enteresan hali cezanın birinin saatı 08:45 diğeri, 08:55 çok komik değil mi?

sanki hız yaptığınız zaman, 1 saniyelik geçiyorsunuz.

o zaman otoyola 5 km lik aralarla radar koysunlar 20 adet.. adam aydına gidene kadar istanbul boğazına 4. köprüyü yaptırır

dediğim gibi 2 ceza arasında 10dk var ve biri aydın emniyeti tarafından kesilmiş diğeri izmir emniyeti tarafından. izmir emniyetinin kestiği 5.km de izmir aydın istikametinde bilgisayar tarafından kesilmiş. aydın emniyeti ise km sınırı belirtmemiş 10 dk sonra aynı cezayı kesmiş.benim aydın emniyeti sınırlarına girebilmem için 10 dk içinde 320 km/saat'in üzerinde bir ortalamayla gitmem lazım. izmir 5. kmde ceza yedikten sonra

neyse dedim 1.cezayı ödedim ardından itiraz ettim sulh ceza mahkemesine inanılmaz profesyonel bir dilekçe yazdım. hukukçu bir tanıdığımın vasıtasıyla. mükerrer ceza olmuştur, 1ini ödedim bu da makbuzudur, diğerinin iptalini talep ediyorum diye. 28 TL de mahkeme ücreti aldılar bu da çok enteresan. ceza erken ödeme indirimiyle 125 tl idi zaten.

bugün sonuç geldi, ayrı araçlar ceza yazmışlar. o yüzden iptal edemezlermiş.

şimdi sorum şu, ben bu davanın sonuçlanmasını 4 aydır bekliyorum. 4 aydır gecikme faizi bindi, ve erken ödeme indiriminide kaçırdım.

benim erken ödeme indiriminden faydalanmam ya da faizini iptal ettirebilmem gibi bir seçeneğim var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-maintain -- 8 Ağustos 2014; 9:24:38 >

• Benim anlamadığım iki ayrı radar aracımı kurulmuş,10 dakika arayla ceza yemek ne demek
  • geçen sene İskenderuna giderken Adana girişinde radarın birini gördüm hızımı düşürdüm,o nu geçtim 400 500 metre yok bir tane daha koymuşlardı. neyseki yavaş gidiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Benim anlamadığım iki ayrı radar aracımı kurulmuş,10 dakika arayla ceza yemek ne demek
    evet aynı otoyol içerisinde 2 ayrı radar aracı konulmuş. ayrıca şöyle de bir anlamsızlık var. ilk cezayı 5.km de yemişim. 2.cezayı aydın emniyeti kesmiş.

şimdi benim ilk cezayı 5.km de yiyip, aydın emniyetinin sınırlarına girebilmem için 10 dk içinde en az 55 km yol yapmış olmam lazım.

bu da saatte 330 km hız demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-maintain

evet aynı otoyol içerisinde 2 ayrı radar aracı konulmuş. ayrıca şöyle de bir anlamsızlık var. ilk cezayı 5.km de yemişim. 2.cezayı aydın emniyeti kesmiş.

şimdi benim ilk cezayı 5.km de yiyip, aydın emniyetinin sınırlarına girebilmem için 10 dk içinde en az 55 km yol yapmış olmam lazım.

bu da saatte 330 km hız demek.

Alıntıları Göster
    Zoru başarmışsınız Bravo

Radar tabelası olduktan sonra 1 km de biri bırakın isterse 10 metre bir kurarlar.

Sonuçta bir radarı gördünüz neden yavaşlamadınız?

Hangi radarlara girdiğinize bakın.Ne kadar sistem otomatik dense de.Aynı radarsa ya Polisler tekrar yazmış ya da sistem kafayı yemiş olabilir.

Radarlar aynı mı farklı mı?

• görmedim ki ben radar olduğunu, ayrıca otoyolda 132 yi kesin uyguladıklarından da haberim yoktu. millet 170 180 le gidiyor. benim en fazla yaptığım 140 dı. farklı radarlardan yediğim için iptal edilmemiş zaten.
  • Il sınırı geçerken yemişindir, adamlar muhabbet ederiz diye yakın kurmuş radarları.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkiside farkli ise iki farkli ilin araclaridir. Malesef ulkemizde radar gorevini yapan polisler tam olarak su noktada radar kuracaksiniz demiyorlar onlarin keyfine kalmis. O hizi yaptiginizdan sizde eminseniz ortalikta terslik yok gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hocam benim merak ettiğim kısım, mahkeme bu kadar geç sonuçlandığı için benim faizi ödememe imkanım var mı*
    ya da erken ödeme indiriminden tekrar faydalanma?
  • quote:

Benim anlamadığım iki ayrı radar aracımı kurulmuş,10 dakika arayla ceza yemek ne demek

Geçen yaz Osmaniye'den Adana'ya giderken ben de girdim radara. Benimle beraber bir tane de Transporter girdi.

Çıkışta Transporter sinirlendi, patinajla birlikte devam etti yoluna. Yaklaşık 8 km sonra bir radar daha, çevirmede yine bizim Transporter.

Bence mantıklı, cezası kesilen "nasıl olsa ödedim" diye yapıştırıyor. Hoop bi daha
  • daha geçenlerde devlet vatandaşına tuzak kuramaz muhabbeti dönüyordu
  • quote:

Çevre yolları ve otobanlar da 120/132 km hız sınırı aslında az. Bu sınırı 140/154 km vs... olarak düzenleseler güzel olabilir. Zaten 140 km veya 150km hız çoğu kişiye fazlasıyla yetecektir. Ancak 120 veya 130 km cidden bazen uyku getiriyor. Bakın her yol için demiyorum, Ankara'yı çevreleyen çevre yolu, Ankara-İstanbul, İzmir-Aydın, İzmir-Çeşme vs... gibi yollar gayet 140-150km hız için uygun yollar.

Yasatmazlar bu forumda seni 140 ne demek bu forumda herkes max 60km/h ile gider kesinlikle hiz limitlerini asmaz asla ve asla yolda uykusu gelmez ve trafik kurallarina harfiyen uyar...
    sen boyle bir foruma nasil azami surati artirin dersin

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

daha geçenlerde devlet vatandaşına tuzak kuramaz muhabbeti dönüyordu
    İlginç 10 dk arayla ceza yemek nedir

Ayrıca itiraz etseniz bile cezayı yatırıp itiraz etmeniz gerekiyor diye biliyorum. ve artık malesef erken ödeme indiriminden de yararlanamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-maintain

hocam benim merak ettiğim kısım, mahkeme bu kadar geç sonuçlandığı için benim faizi ödememe imkanım var mı*
    ya da erken ödeme indiriminden tekrar faydalanma?

Oyle bir dünya yok. Bastan indirimli ödeyecektiniz. Iptal olursa size geri odenirdi. Eger ki her itiraz edene bu hak tanınsaydı herkes suistimal ederdi..

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun hangi tarihte ve nerede ?
  • JasoNBuraK kullanıcısına yanıt
    hocam suistimal edilecek ne var? 28 tl pul ve mahkeme masrafı ödeyip, dilekçe yazıp adliye koridorlarında sulh ceza mahkemesine dosya sunmak kolay bişey mi?

adam 45 tl erken ödemeden o an parası yok diye yararlanamıyor diye, dosya hazırlayıp dava açacak 30 tl para verecek ardından da mahkeme reddedince, erken ödeyecek kâr mı edecek?
  • Devlet vergilerle dönemiyor, cezalara abandı.türkiyenin büyüme hızı çok düşük haliyle bütçede ciddi sıkıntı var.akarsuları,ormanları satıyorlar yetmedi sgk lıların haftasonları ve bayramlarda özel hastane ile eczanelere gitmesini yasakladılar.

• the-maintain kullanıcısına yanıt
    Talihsiz bir durum geçmiş olsun. İndirimden faydalanmak için önce indirimli ödeyip sonra itiraz edecektiniz . itirazınız haklı bulunursa ödediğiniz tutar iade edilirdi. Anladığım kadarıyla 22 km aralıkla radar kurulmuş . Pek karşılaşılmayan bir durum ; ama gariplik yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 8 Ağustos 2014; 1:20:51 >
  • Çarşamba günü aynı yoldaydım; 170-180 ile gidenler vardı bir ara mecburen bende 170 civarına çıktım, sorgulattım ceza yok. Belli ki sizin şanssızlığınız olmuş olay.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Geçen yaz Osmaniye'den Adana'ya giderken ben de girdim radara. Benimle beraber bir tane de Transporter girdi.

Çıkışta Transporter sinirlendi, patinajla birlikte devam etti yoluna. Yaklaşık 8 km sonra bir radar daha, çevirmede yine bizim Transporter.

Bence mantıklı, cezası kesilen "nasıl olsa ödedim" diye yapıştırıyor. Hoop bi daha

Türkiye'de gitmediğim yer kalmadı neredeyse ama daha hiç peş peşe radar denk gelmedim.
    Nazar değmesin bir kere radara girdim oda bursa da şehir içinde,anlatsam nasıl yediğimi oturup ağlarsın o derece

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.