Şimdi Ara

10 Günlük Japonya Seyahati Planım (Bilet, Konaklama ve Bütçe detaylarıyla) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
10
Favori
10.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hangi şehirdesin şuan?

• Kassady kullanıcısına yanıt

Asakusabashi, Tokyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ;

Bende 3 arkadaşımla beraber ekim ayında tokyoda olacağım

Biletimi China Southern Airlines üzerinden Çin Guangzhou havalimanı aktarmalı olarak Tokyo ya aldım. Gidiş Dönüş alarak. Bu süreç ile ilgili 4-5 tane sorum var.

1 - Siz nasıl bir bilet aldınız ? Çin aktarmasın 24 saatlik vize istemiyor ancak , bazen transit vizede mızmızlanıyorlarmış. Siz nasıl bir ulaşım sağladınız ?

2 - Tokyo girişte vize işlemleri nasıl yapıdı ? zorlandınız mı ? vizesiz giriş var malum 90 gün

3- dönüşte valizinize ne kadar ürün koydunuz ? çok incelendiniz mi ?

4- Çinden tokyoya aldığım aktarma arası 4 saat . Bu 4 saat aktarma işlemleri indir bindir için yeterli mi ? rötar vs yaşadınız mı ?

5- Hanig hava yolu ile gittiniz ?

biraz bilgilendirir misiniz ?

• denizlion kullanıcısına yanıt

Çin'de belli başlı havaalanları var burada transit vize gerekmiyor. Ama listede olmayan bir havaalanına gidersen orada isterler.

Japonya'ya girişte hiç zorlanmadım. Görevli tek bir soru dahi sormadı. Pasaportumu gösterdim, damgayı bastı, girdim.

Az eşyayla gittim, az eşyayla döndüm.

Eğer aynı firmadan aktarmalı bilet aldıysanız havaalanı kendisi bagaj aktarması yapıyor, siz gidip almıyorsunuz.

Ben Moğol havayolu MIAT ile gittim.

• Satoshi. kullanıcısına yanıt

sizdemi aktarmalı gittiniz ?

aktarmalı gittiyseniz hangi havalimanından aktarmalıydınz ?

Bizim aktarmamız indikten 2 saat 10 dk sonra sizce bu aktarmaya yetişe bilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizlion -- 7 Ağustos 2024; 20:1:19 >

PKX Pekin Daxing havalimanından aktarmada buldum.Acaba bu havalimanı uygun mudur vizesiz geçiş için ?

Arkadaşım sanırım ilk defa yurtdışına çıkıyorsun. Zaten uzun yolculuklarda aktarmalı hem daha uygun, hemde daha iyi, Hong Kong gitmiştim THY ile direkt, şaftım kaydı 11 saat uçakta. Bir daha tövbe dedim. Senin sorulara gelince sen zaten Guangzhou geleceksin, bavulların filan otomatik oradan kalkacak diğer uçağa gidecek. Guangzhou havaalanı bilmiyorum ama bazı havaalanlarında terminal değişikliği olabiliyor, o durumda zaten herkesi takip edeceksin, transit tabelasını takip edeceksin, terminal değişikliği olan yerlerde tekrardan x-ray den filan geçirebilirler el bagajıniz filan ek kontrol oluyor bu durumda ama sizde olmaz sanırım çünkü aynı havayolu firması. Bende birkaç kere oldu sebebi farklı havayolu firmalarıydi, aynı olanlarda hiç olmadı şimdiye kadar. 2 saat normal bir süre, uçaktan inip transit'e biletinizi gösterip zaten tekrar serbest yere geçip ekrandan japonya uçağınızin olduğu kapıyı bulmaya bakın, hatta zaman varsa bile gezmeden önce kapının nerede olduğunu gidin görün. Sonra ona göre duty Free kısmında gezebilirsiniz, kendinizi ayarlarsiniz. Veya herhangi bir ihtiyacınız olursa orada mutlaka görevliler oluyor, çekinmeden sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bende tokyoyu görmek isterim, diğer japon şehirleri ilgimi çekmiyor gitmesemde olur. 2-3 şehir göreceğim diye jr pass alıp 370 usd veremem+ masraflar da daha da çoğalacaktır farklı şehirlere gideyim derken.

tokyoda ulaşım olayını nasıl hallettiniz_? suica kart mı aldınız yoksa bilet alarak mı gittiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 16 Ekim 2024; 2:28:54 >
  • satoshi, geisha'ların eline esir düştü galiba. şu an japon kültürünü öğrenmekle meşgul olmalı.  

@Satoshi.

@Skylined

@denizlion

• quote:

Orijinalden alıntı: haykoatmaca

satoshi, geisha'ların eline esir düştü galiba. şu an japon kültürünü öğrenmekle meşgul olmalı.  

@Satoshi.

@Skylined

@denizlion

Kasımın ilk haftası gidiyorum ben , gelince artık soruları cevaplarım 10 gün ordayım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

bu arada ekim ayı itibariyle, japonya tr'yi de vizelendirdi. artık kapıda vize uygulamasını japonya da yapmayacak diye bir haber vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 17 Ekim 2024; 11:11:15 >
  • quote:

bu arada ekim ayı itibariyle, japonya tr'yi de vizelendirdi. artık kapıda vize uygulamasını japonya da yapmayacak diye bir haber vardı.

Resmi bir açıklama yok nerden duydunuz ?

yeni ya. dur bir daha bakayım ne okudum.

• quote:

yeni ya. dur bir daha bakayım ne okudum.

Yalan haber o , Japonya konsolosluğunda açıklama yazıyor ,

10 Günlük Japonya Seyahati Planım (Bilet, Konaklama ve Bütçe detaylarıyla)

evet, açıklama yapmışlar. gerçek değilmiş demek ki. ilginç. seyahat olayı bizde olmadığı için doğruluğuna bakmaya gerek duymamıştım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.