Şimdi Ara

10 günlük MacOS kullanımı sonrası sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burdaki tavsiyeler üzerine aldığım Macbook Pro'yu nerdeyse 10 gündür kullanıyorum. İşletim sistemine alışmam çabuk oldu, gayet kolay kullanımı var. Hele şu multitouch trackpad beni benden aldı :) İnsan bırakmak istemiyor elinden.. Bunlara rağmen birkaç problemim var şimdilik;

1- Şu Command+Q'yu kapatmanın bir yolunu bulmam lazım mutlaka. Mail adresimi yazarken option+Q yapacağıma sürekli ona basıyorum şak diye kapanıyor firefox veya açık olan hangi programsa

2- Torrent sorununu çözemedim. Çok dalgalı indiriyor torrentleri. uTorrent, Vuze, Transmission'ı denedim ama üçüde aynı şekilde hız sabit durmuyor. İnternetimde ve modemimde sorun yok, portlar açık. Windows kullanırken hız 780-810 arasında gidip gelirken Mac'de 800'le indiriken bir anda 200'e düşüyor sonra tekrar 700'e çıkıp 300'e düşüyor vs..

3-Torrent indirirken kapağı kapatıp sabaha kadar açık bekletmek sıcaklık açısından zarar verir mi? Insomnia'yı kurdum ama kapağı kapatınca ekranı karartmadığı için sıcaklığı epey artırır diye düşünüyorum. Yoksa hiç insomnia'yı kullanmadan direk ekranı karartıp öylece açık mı bırakayım?

4-Hala kaliteli bir usb hub bulamadım :)

• hala zamanın varsa,www.ekask.com.tr adresinden tekno kask yaptırmayı unutma. 15gune kadar ekask yaptırabiliyorsun. tabi fatura şartların uygunsa, yani aldıgın yer vs... anlasmalı yerlerdense eger, bence herkesin yaptırması gerek diye dusunuyorum. sıvı dokulmesi, hırsızlık vs... için işe yarar ama umarım hiçbir şekilde basımıza gelmez insallah !!!
  • System Preferences/Keyboard&Mouse/Keyboard Shortcuts

Dr.Bott T3 Hub 2.0 (üçlü usb hub) - Bilkom
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poker in the Face

System Preferences/Keyboard&Mouse/Keyboard Shortcuts

Ordan değiştirmek Firefox'ta işe yaramıyor maalesef. Firefox yine kapanıyor command+Q'ya basınca.

Usb hub'un kablolu olması lazım hocam, masanın arka tarafına kabloları gizleyeceğim çünkü. Bunu alırsam kablolar salkım saçak ortada duracak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

quote:

Orijinalden alıntı: Poker in the Face

System Preferences/Keyboard&Mouse/Keyboard Shortcuts

Ordan değiştirmek Firefox'ta işe yaramıyor maalesef. Firefox yine kapanıyor command+Q'ya basınca.

Usb hub'un kablolu olması lazım hocam, masanın arka tarafına kabloları gizleyeceğim çünkü. Bunu alırsam kablolar salkım saçak ortada duracak.

- Gümüş rengi ile MacBook Pro gibi gri renkli bilgisayarlara ideal uyum
    - Direkt USB kapısına takılabileceği gibi, bilgisayarın dahili çıkış kapıları etrafında karışıklığı giderebilmek için uzatma kablosu ile de takılabilir (ürüne dahildir)
    - Tüm taşınabilir hub'larda olduğu gibi, güç kaynağı olmayan başka bir kapıya (örneğin klavyelerde bulunan USB kapıları) takılamaz. Yani mutlaka bilgisayar üzerindeki dahili kapılara takılması gerekmektedir.
    - USB 2.0 ve USB 1.1 uyumludur
    - Tak çalıştır uyumludur
    - Bus hatası tanımlama ve düzeltme özelliği
    - 3 bağlantının tümünde de 480, 12 ve 1,5 Mbps aktarım hızları
    - Aktif cihazları LED ile gösterme
    T3Hub 2.0, bilgisayarınızı kapatmayı gerektirmeden takılabilir - T3Hub 2.0 tüm USB cihazlar ile uyumludur
    - T3Hub 2.0, platform bağımsız çalışır (Mac OS (9 ve X), Win98/ME, Win2k/XP ve Linux desteklenmektedir)
    - USB uzatma kablosu ürüne dahildir

• Torrent problemim hala devam ediyor.Bazen çok iyi indirirken bazen çok kötü oluyor bağlantı hızı. Zamunda'dan bir film indireyim dedim 20-30 kb arası indiriyor. Parallels ile Windows'u açıp uTorrent'u kurdum. Aynı torrenti Windows'da açtım ve şu anda 820-830'la indiriyor.. Niye böyle oluyor çözemedim.
  • macin wireless performansı maalesef windowstakilere düşük nedendir bilmem. ben draft n modem aldım bu problemi çözdüm gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3-Torrent indirirken kapağı kapatıp sabaha kadar açık bekletmek sıcaklık açısından zarar verir mi? Insomnia'yı kurdum ama kapağı kapatınca ekranı karartmadığı için sıcaklığı epey artırır diye düşünüyorum. Yoksa hiç insomnia'yı kullanmadan direk ekranı karartıp öylece açık mı bırakayım?

Sadece bu soruna cevap verebileceğim. Kapağı kapatmadan ekran ışığını kısabilirsin. f1 tuşuna basarak istediğin kadar kısabilir veya ışığı tamamen kapatabilirsin.
  • Eger elinizde USB mouse ya da klavye onu macbookunuza takin. Kapagi kapattiktan sonra uykuya gececek, uykuya gectikten sonra USB mousedan ya da klavyeden herhangi bir tusa bastiginizda geri uyanacaktir macbook. Bence kapak kapaliyken uykudan uyandirmanin en iyi yolu bu.

Eger sabaha kadar uyanik kalmasini da istiyorsaniz, system preferences/Energy Saver bolumunden otomatik uykuyu iptal edin (computer sleep bolumundeki imleci en saga tasiyarak)
  • wireless da ısıtır MBP nuzu.
    En garanti yol bi tane ethernet kablosu bulun, screensaver simsiyah bi resim olarak ayarlayın, ışığı da kısın, gerisini koyver gitsin,
  • quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

Eger elinizde USB mouse ya da klavye onu macbookunuza takin. Kapagi kapattiktan sonra uykuya gececek, uykuya gectikten sonra USB mousedan ya da klavyeden herhangi bir tusa bastiginizda geri uyanacaktir macbook. Bence kapak kapaliyken uykudan uyandirmanin en iyi yolu bu.

Eger sabaha kadar uyanik kalmasini da istiyorsaniz, system preferences/Energy Saver bolumunden otomatik uykuyu iptal edin (computer sleep bolumundeki imleci en saga tasiyarak)

Gerek yok.

Caffeine yükleyin. Dilediğiniz zaman menü çubuğundaki simgesine 1 kez tıklamanız yeterli. Artık uykuya geçemeyecek Mac'iniz :) Dilediğiniz zaman 1 kez daha basın, uyumasına izin verin :)

http://lightheadsw.com/caffeine/

• quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

Eger elinizde USB mouse ya da klavye onu macbookunuza takin. Kapagi kapattiktan sonra uykuya gececek, uykuya gectikten sonra USB mousedan ya da klavyeden herhangi bir tusa bastiginizda geri uyanacaktir macbook. Bence kapak kapaliyken uykudan uyandirmanin en iyi yolu bu.

Gerek yok.

Caffeine yükleyin. Dilediğiniz zaman menü çubuğundaki simgesine 1 kez tıklamanız yeterli. Artık uykuya geçemeyecek Mac'iniz :) Dilediğiniz zaman 1 kez daha basın, uyumasına izin verin :)

http://lightheadsw.com/caffeine/

Caffeine kapak kapatilinca uykuya gecmesini onlemiyor bilgisayarin. Bunu yazilimsal olarak InsomniaX yapiyor sadece, ama USB mouse veya klavyeniz varsa dedigim yontem daha kolay ve garantili (ekran kapali kaliyor ama bilgisayar uyanik oluyor USB uzerinden uyandirirsaniz)

• iMac kullandığım için, bilmiyordum onu. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatred

quote:

Sadece bu soruna cevap verebileceğim. Kapağı kapatmadan ekran ışığını kısabilirsin. f1 tuşuna basarak istediğin kadar kısabilir veya ışığı tamamen kapatabilirsin.

Sadece ışığı kapatmadan daha iyi olduğunu düşündüğüm bir yöntem "Put Display to Sleep"'i kullanmak. Bu özelliği exposé'de "cmd + sol üst köşe"ye atadım. Bilgisayar başından ayrılacağım zaman cmd'ye basarak imleci sol üst köşeye götürdüğümde ekranı kapatıyorum.

Torrent için ben uTorrent kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Windows'ta port ayarlamakla uğraşırdım. Mac'de şimdiye kadar hiç port ayarlamadım. Maksimum ADSL hızımda indirme yapıyorum.

CMD + Q'ya alışırsınız merak etmeyin. Ben de zamanında çok sövdüm bu özelliğe. :) Şimdi F Klavye kullanıyorum. Bu derdim tamamen ortadan kalktı. Türkçemiz'in klavyesi olan F klavyeye geçin sizler de.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MePa -- 28 Ocak 2011; 23:20:18 >

• utorrent bende catir catir calisiyor
  • torrent performansı için torrent programları genelde rasgele bir ip adrei belirlerler ilk kurulumda acaba osx teki torrentin ip adresi modeminizin firewall unda kayıtlımıdır kontrol ettinizmi hiç?
  • Cevaplar ve öneriler için herkese teşekkürler.

Torrent problemim çözüldü gibi sanırım(kendi kendine). Arada sırada sapıtsada genelde 800 civarı indiriyorum zamunda ve tl gibi sitelerden. Caffeine ilede sabaha kadar açık bırakabiliryorum ekranı karartıp. Firewall'da, modem'de falan herhangi bir sıkıntım yok. Hepsinin ayarları düzgündü. Portlarda açıktı ama niye öyle yaptı o ara anlamadım.

Cmd+Q problemim firefox'ta devam ediyor. Settings'ten birşeyler yapıp değiştirdim kısayolu. Diğer programlarda işe yarıyor, cmd+q'ya basınca yardım kısmı açılıyor. Ama firefox'ta işe yaramıyor maalesef. Neyse zaten alıştım gibi (:

Usb hub konusunda kararsızım hala, Belkin'lere falan bakıyorum ama 3 tane harici hdd taktığımda çalışıp çalışmayacağından emin olamıyorum hiçbirisinin. Biraz google'dan araştırdım ama pek birşey bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnimaL. -- 3 Şubat 2011; 18:42:40 >
  • quote:

Cevaplar ve öneriler için herkese teşekkürler.

Torrent problemim çözüldü gibi sanırım(kendi kendine). Arada sırada sapıtsada genelde 800 civarı indiriyorum zamunda ve tl gibi sitelerden. Caffeine ilede sabaha kadar açık bırakabiliryorum ekranı karartıp. Firewall'da, modem'de falan herhangi bir sıkıntım yok. Hepsinin ayarları düzgündü. Portlarda açıktı ama niye öyle yaptı o ara anlamadım.

Cmd+Q problemim firefox'ta devam ediyor. Settings'ten birşeyler yapıp değiştirdim kısayolu. Diğer programlarda işe yarıyor, cmd+q'ya basınca yardım kısmı açılıyor. Ama firefox'ta işe yaramıyor maalesef. Neyse zaten alıştım gibi (:

Usb hub konusunda kararsızım hala, Belkin'lere falan bakıyorum ama 3 tane harici hdd taktığımda çalışıp çalışmayacağından emin olamıyorum hiçbirisinin. Biraz google'dan araştırdım ama pek birşey bulamadım.

USB hub's 3 tane harddisk çalışması harddisklerin güç kaynakları dışarıda değilse yada dışardan güç alan bir usb hub değilse çok zor.. zaten 1 tane usb hub bir harici harddiski ancak çalıştırıyor.

hadi çalıştırdı diyelim, usb 2.0 'ın bant genişliği belli, bunu birde 3'e paylaştırmak sizi hiç memnun etmeyecektir. onun yerine nas yada tek başına 1tb lık 2.5'' harddiskler çıktı onlardan taksanız işinizi görmezmi acaba?

• NEden ekranin kapagini kapatmak istiyorsun? kapatman illaha gerek degilse, guc ayarlarindan(energy Saver) bilgisayar uyumasini NEVER yap, wake for network access i de tikla, ekran ozelliklerinden 10 dakika sonra kapat ekrani de veya sen manuel olarak ekraninin isik ayarlarindan kapat ekrani birak oyle, Bir de Hard diski uyku konumuna getir ozelligindeki TIK i kaldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.