Şimdi Ara

10 m ters şeritte gittiğim için 1002 lira ceza yemişim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hata yapmışsınız, cezasını ödeyeceksiniz. Kabul edip hayatınıza devam edeceksiniz. Umarım iyi bir ders olmuştur sizin için.
  • Benim de Ekim ayının ilk haftası durduk yerde park halindeki arabaya çarpmışlardı. %100 karşı taraf suçlu. Servise bıraktık yaptılar akşam geç verdiler. Tabii E-5 üzerinde trafik sıkışıklığı olan saatte eve gelme durumuna girdim. Benim gideceğim yer için 100-150 m ileride sağa dönüş şeridi açılıyor. Beklemeden 100-150 m önce emniyet şeridine girip sağa döndüm.
    Ertesi gün mailime Haşırt diye 1002 TL emniyet şeridi cezası geldi. Haklı... Girmemeliydim.
    Tebliği bekledim. 31 ekimde tebliğ ettiler. tebliğin edildiği tarihe göre ödemenin son günü kredi kartının ekstresinin kesildiği günden bir sonraki gündü bekleyip son gün kartla ödedim. Banka 7 TL ye 2 taksit yapıyor. Aralık 265 ve Ocak 25 de 759 tl olarak iki taksitte ödeyeceğim.

Şimdi değer kaybına da başvuracağım, bu cezayı nasıl ekleyebilirim die düşünüyorum. O kaza olmasa bu cezayı yemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 28 Kasım 2019; 9:34:41 >

• Bir eğitimci olarak kuralları biliyor olmalısınız. Bariz olarak ters şeride girmişsiniz. İtiraz etseniz bile birşey çıkacağını zannetmiyorum.
  • Bizim orada da öyle bir sorun var.
    Yok hafif yukarı doğru tek yön lü ve tek yönden diğer yöne ayrım var.
    Akıllı arkadaşlar 100mt aşağıdan nizami şekilde dönmüyor da oradan dönüyorlar. Geçen az daha eşime çocukla beraber araba çarpıyordu. Tek yön ya biz gayri ihtiyari sadece aşağı bakmışız ama yukarıdan hızla araç geldiği için biz hataliyiz. Varsa o yolu kullanan kusura bakmasın
    Resim çekip gönderiyorum valla..
    Bide o yolun tam köşesine kamyon ve minibüs park ediyorlar ( kaldırımın üstüne) onu geçmek için yola inip tekrar kaldırıma cikmamiz gerekiyor o anda ters yönden gelen araçla karşı karşıya kalıyoruz.
    Kaç kez cimer e resim atıp şikayette bulundum ama nafile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapacak bir şey yok böyle ufak tefek kanunsuzluklar daha büyüklerinin önünü açar.. ceza normaldir. normal olmayan belediyenin o yola çözüm üretmemesi
  • Bu ceza ABD'de, Almanya'da vs yazılsaydı konu sahibi muhtemelen ''vaaay adamlardaki kanuna, düzene bak görüyormusun? birde bize bak Allah'a emanet yaşıyoruz' diyecekti. Ama Türkiye'de kendine yazılınca foşik devlet oluyor bir anda!!!
  • Bende 82 ile gidilmesi gereken yerde 10 fazla 92 ile gittim ve ceza yedim Bende itiraz etmeyi düşünüyorum
  • muhtesemmatrix M kullanıcısına yanıt
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    ne yazık ki tutturamadın. ben hız sınırı, sinyal ve emniyet kemeri (500 metrede bile) dahil bütün kurallara %90 uyan birisiyim. ayrıca usta öğreticiyim ve ileri sürüş tekniklerini biliyorum. ayrıca ehliyet veriyorum.

neyse...

aynı şeyi tekrar söylüyorum. konu sahibine oh çekenlerin çoğunluğu daha fazlasını yapmıştır. biraz dürüst olun.
  • 355GTS kullanıcısına yanıt
    tabi ki öyle. sonuçta bir hata var ve cezasına katlanmak gerekir. ben de 12 yıl önce bilmediğim bir yerde dönüş yaptım. ters yönmüş. ceza yemiştim.
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Yuh emniyet şeridi 1000kaat mı? Sağa döneceğim zaman girerim bazen de bu fiyat ödemektense 10 saat trafikte beklerim daha iyi.
    Devlet yolları düzenleyeniyor cezayı vatandaşa kesiyor ne ala.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arkadas niye konu acmis onu anlamadim.. yapmissin hata yemissin ceza.. 30 kurus fazla benzin yakmiyim derdine duserken 1000 liradan oldun.. Kusura bakma ama klasik memur zihniyeti bu. Mahkemeye ver bide ordan mahkeme masrafida öde daha iyi pekismis olur zihninde..

• Yazanın eline sağlık. Kural ihlali var, ceza var.

Binbir bahane ile emniyet şeridini işgal edenler de kendince haklı. Anayollardan yan yol çıkışlarında çıkış sıkışıksa en dipten kaynak yapmaya çalışanlar da. Tam tersi ana yol sıkışıksa çıkışa gidiyor gibi sağdan ilerleyip son kukadan önce burun sokmaya çalışan çakalları da çok seviyorum.

3 saniye o da şüpheli öne geçmek için zıp zıp şerit değiştirip sabahları o saatlerce açılmak bilmeyen sıkışıklığın müsebbibi olan dansların da çok haklı nedenleri vardır sorsanız.

Sarıda veya kırmızının ilk birkaç saniyesinde kavşağa dalıp, kavşağın ortasında kalıp akan güzelim kavşağı kilitleyen davar kendini nasıl savunur bilmiyorum.

Amerika'da Avrupa'da bunların da çok kallavi cezaları var.

Sizi tanimam etmem lakin ihlal yapmış yakalanmışsiniz. Ceza da gelmis bunun itiraz edecek bir tarafı yok. Artık iki kez düşünürsünüz ters yola girmeden önce. Umarım bütçenizi zorlamadan ödersiniz, sıkıntıya girmeden.

Şu yukarıda saydıklarım bizim yasalarda da suç. Uygulandığını görürüm inşallah bir gün

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    halamın t... olsaydı amcam olurdu.

yapmaman gereken davranış sergilemişsin bir de başkasına kitlemeye çalışıyorsun. aracı aldığın galeriye de dava aç sana satmasa kaza da olmazdı. diye gider

ayrıca son gün ödemişsiniz neden indirimli olmadı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cezaya itiraz edecek haklı bir nedeniniz yokki itiraz edesiniz.

Herkes öyle geçiyor bana niye kestiniz ya da yol boştu o nedenle geçtim demek olmaz. 400 m öteden geçseniz araba en az 1 tl fazla yakar ama siz 1000 TL ceza göze alarak tersten gitmişssiniz. Bir dahakine yapmazsınız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

halamın t... olsaydı amcam olurdu.

yapmaman gereken davranış sergilemişsin bir de başkasına kitlemeye çalışıyorsun. aracı aldığın galeriye de dava aç sana satmasa kaza da olmazdı. diye gider

ayrıca son gün ödemişsiniz neden indirimli olmadı?
    indirimli işte . 1002 TL lik ceza 15 gün erken ödeme indirimi ile 751,5a düştü 7 küsur TL de banka faizi ile 759 TL olarak 2 taksitte ödeyeceğim.
    Devlet bizi faize zorliyi

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

indirimli işte . 1002 TL lik ceza 15 gün erken ödeme indirimi ile 751,5a düştü 7 küsur TL de banka faizi ile 759 TL olarak 2 taksitte ödeyeceğim.
    Devlet bizi faize zorliyi

Alıntıları Göster
    aralık 265 yazınca para sandım

• yahu şu cezayı yiyip forum köşelerinde ağlayan tiplere ayrı bir ayar oluyorum.

hem ters yönde git hem de cezayı yiyince gel forumlarda ağla.

aklı sıra kestirmeden gidip 2 kuruş yakıttan tasarruf yapan böyle tiplere ceza yazılınca içimin yağları eriyor.

bu tiplerin canını al ama parasını alma yoksa böyle ağlarlar :D
  • hiç bir sonuç çıkmaz ben emniyet kemersiz bakkala bile gitmem..şehirlerarası yolda jandarma tarafından ceza kesilmiş emniyet kemeri takmadığıma dair..sonra gittim varmı deliliniz fotonuz... yok ...ödedim cimere yazdım...tabiki sonuç yok.. dediği kolluk kuvveti foto çekmek zorunda değil ispat edip mahkemeye verebilirsiniz... haram olsun çoluğundan çocuğundan çıksın deyip gidiyoruz mecbur... ben 81 lirasında değilim tabiki namuslu ahlaklı kurallara uyarak yaşıyıp bi de üzerine ceza ödemek koyuyor insana
  • İyi işte bir daha gitmezsin. Kural çiğneyip cezası gelince de ağlamamayı acaba ne zaman öğreneceksiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 29 Kasım 2019; 10:33:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.